za 16 sep 2023 tot zo 12 nov 2023
Tijdens dit visueel spektakel etaleren meer dan 30 (inter)nationale fotografen hun werk op diverse binnen- en buitenlocaties in Oostende. Binnen hangen onder meer foto’s in het Fort Napoleon en Mu.ZEE, buiten vind je werken terug op o.a. de zeedijk, in het Leopoldpark en in het Koningspark.

Onze tips

Beleef Ensor in Oostende

Wie even in de geest van James Ensor wil ronddolen, moet naar Oostende.

Marina

Eten en drinken

Oostende heeft een breed aanbod aan restaurants en leuke plekken om te eten. Van hippe lunchbars tot klassieke restaurants en van mosselen tot de meest knisperende garnaalkroket: je vindt het in de Stad aan Zee.

Apero op z’n Oostends

Dat de zeelucht dorstig maakt, weten we allemaal. Gelukkig hebben enkele slimmeriken in Oostende…

Ontbijten in Oostende

Lekker gaan ontbijten blijft voor iedereen een uniek verwenmoment. Sommigen tafelen graag zo…

Veggie in Oostende

Ben je op zoek naar een zaak waar je lekker vegetarisch of vegan kan genieten? Hieronder een lijst…

Oostende door de ogen van...

Ontdek de favoriete hotspots van enkele locals, maak samen met Sam De Bruyn kennis met echte  Oostendse chefs en kom meer te weten over het personage van Louis Talpe in de actiereeks 'Onder Vuur'. 

Kursaal Oostende

Neem een kijkje in de kalender van Kursaal Oostende

Wandelen en fietsen

In Oostende kan je een heleboel leuke wandelingen maken, met een handig wandelplannetje of applicatie. Ook voor fietsers zijn er tal van mogelijkheden die je laten genieten van de gezonde zeelucht of de groene Polders.

Kindvriendelijk Oostende

Oostende is ook een paradijs voor families met kinderen. Naast strand en zee staan er verschillende niet-te-missen activiteiten op de kalender van de Stad aan Zee.

Duik de Oostendse wijken in

Even het centrum van Oostende ontvluchten? Dan ben je in de gezellige wijken aan het goede adres. Ontdek de maritieme Oosteroever, het familievriendelijke Mariakerke of het pittoreske Stene.

Oostende-fans

Ontdek de Oostende-tips van onze ambassadeurs! Zelf je #loveoostende lijst maken? Ontdek hier hoe je aan de slag gaat.

Overnachten

Omdat er te veel Oostende is voor één dag, inspireren we je graag met de leukste logeerplekjes.

Cocoon
1 stars
2 stars
3 stars
4 stars

Podcasts

Ontdek Oostende door enkele verrassende podcasts.

Oostende Bonsoir - ontmoetingen bij valavond, aan de rand van het land, met gastvrouw Guinevere Claeys. Acht hoog in de torenkamer van residentie BeauSite, met zicht op zee, laten de gesprekken zich...
Het boek 'Oostende & Compagnie - Van Arno tot Zweig' is een artistieke trip door Oostende in het gezelschap van James Ensor, Léon Spilliaert, Hugo Claus, Leopold II, Henri Storck en Arno. De gids is...
Een fotofestival ontsnapt vaak aan de aandacht van het grote publiek, vindt ‘Callboys’-acteur Rik Verheye. Daarom maakt hij voor de Internationale Fotobiënnale Oostende de podcast ‘Kijken mag’ met...