In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

7 redenen waarom Mariakerke een bezoekje waard is voor families

1. De leukste zoektochten voor alle leeftijden

In Mariakerke op stap gaan hoeft helemaal niet saai te zijn met één van onze gratis zoektochten. Voor de kleinsten is er de zoektocht rond Rikki, het konijntje van de gelijknamige kinderboeken. Bestaat jouw gezin uit echte speurneuzen? Dan is het Mariakerkemysterie echt iets voor jullie! Je gaat samen op zoek naar tips om het mysterie op te lossen: "wie heeft het masker van James Ensor gestolen?". Leer je ook graag iets bij tijdens je bezoekje aan zee? Naar aanleiding van de opnames van de nieuwe Play4-serie 'De Redders' vind je op verschillende strandcabines tips voor een extra leuke stranddag. 

De Redders

Rikki

Mariakerkemysterie

2. Een winkeltje vol strandbloemen

Je hebt ze vast al gezien op strand, winkeltjes vol strandbloemen uitgebaat door enthousiaste kinderen. Willen jullie ook graag strandbloemen leren maken? Iedere woensdagochtend kan je bij beachbar Marie-K een gratis workshop volgen (inschrijven verplicht). Past woensdagochtend niet? Haal dan je gratis starterskit op in Mariakeke bij het tijdelijk infopunt van Toerisme Oostende, ter hoogte van het Strandplein. In de kit vind je alles om een bloem te maken én instructies. Veel succes!

3. Leer op een leuke manier bij over de zee

Heel de zomer worden er vloedlijnwandelingen georganiseerd op maat van kinderen. Je komt alles te weten over de schatten die aanspoelen op strand. Schrijf je zeker in voor deze gratis wandeling want de plaatsen zijn beperkt. 

Klik hier om je in te schrijven! 

Heb je het kunstwerk van Rosa Barba in het kader van Beaufort 2021 al gezien? Met "Pillage of the Sea" kaart ze de problematiek van de stijgende zeepspiegel aan. In een actief verteltheater nemen twee gekke zeesnuiters je mee en kom je meer over de zee en haar rol met het klimaat te weten. Ook hiervoor is inschrjiven verplicht door het beperkt aantal plaatsen. 

Klik hier om je in te schrijven!  

4. Ravotten op het strand? Yes please!

In Mariakerke is het minder druk dan in het centrum van Oostende. Dus: meer plaats om te spelen! Er zijn op strand ook verschillende speelpleinen te vinden waar je kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Wil je graag weten waar je deze speelpleinen kan vinden? In het informatiepunt in Mariakerke kan je een krantje ophalen met daarin alle activiteiten en een kaart met daarop onder andere de speelpleintjes. 

5. Surfen op de Noordzee

Heb jij altijd al willen weten hoe het voelt om de golven van de Noordzee te bedwingen? Schrijf je nu in voor een initiatieles surfen en wie weet krijg jij de smaak te pakken! 

Meer informatie: www.surfeninoostende.be

6. Provinciaal Domein Raversyde

Hier worden de hele zomer lang superleuke activiteiten voor families georganiseerd. Van een Middeleeuws weekend tot workshops in het Middeleeuws dorp. Er is ook iedere zondag een familierondleiding in Batterij Aachen. Deze speelse rondleiding is op maat van families met kinderen vanaf 6 jaar.

Alle informatie vind je op: www.raversyde.be

7. Op stap met een gids

Nog meer ontdekken van Mariakerke? Tijdens de wandeling die start aan het Vogelopvangcentrum en eindigt aan de Duinenkerk neemt een gids je mee door de rijke geschiedenis van Mariakerke. Is een fietstocht eerder iets voor jou? Dan kan je met een gids een deel van Het Groen Lint verkennen. Punt van afspraak is het infopunt van Toerisme Oostende aan het Strandplein in Mariakerke, via de Oostendse kreken doe je een mooie tocht om te eindigen aan het Maria Hendrikapark. 

Meer info en inschrjiven: wandeling of fietstocht

Pop up infokantoor op het Strandplein

Wens je nog meer info bij de activiteiten in Oostende-Mariakerke? Of wil je graag inschrijven voor één van de activiteiten?

Dan kan je van 01/07 tot en met 31/08 terecht in het pop up infokantoor van Toerisme Oostende op het Strandplein. Het onthaal is elke dag voor je geopend van 10.00 tot 18.00 uur!

Bolderkar huren?

Niets vervelender dan je armen vol hebben met strandgerief, je kinderen proberen aan de hand te houden en zo over het strand lopen. Bij verhuur Mickey op het Strandplein (vlakbij het infopunt) kan je een bolderkar huren, als dat niet handig is!

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder