In een tomaatje gepropt, in een smeus gedraaid of gewoon los uit het vuistje; garnalen zijn altijd een goede keuze. Maar aangezien het leven net iets mooier is met een laagje paneermeel, overtreft niets de smeuïge garnaalkroket. Kan jij ook niet genoeg krijgen van de heerlijke Oostendse Garnaalkroket? Ontdek op deze pagina alles over deze ambachtelijke kroket!
Een Vlaams Streekproduct
Niet zómaar garnalen. Wél Noordzeegarnalen gevangen door Oostendse kustvissers. De Oostendse garnaalkroket is zo’n uniek streekgerecht, dat het nu door VLAM officieel erkend wordt als Vlaams Streekproduct en het label 'Eetbaar Erfgoed' krijgt.
Hier eet je échte Oostendse Garnaalkroketten
Sinds 15 februari is de Oostendse Garnaalkroket door de VLAM erkend als streekproduct. Niet elke garnaalkroket kan dit label dragen, daarvoor moet onder andere met handgepelde Oostendse garnalen gewerkt worden. In deze zaken kan je genieten van deze lokale delicatesse.
KREVET: een hoppige zet bij je garnaalkroket
Geen betere compagnon de route dan een biertje bij kraakverse Oostendse garnaalkroketten.
De Oostendse stadsbrouwerij ’t Koelschip ontwikkelde samen met topchef Kobe Desramaults een passend en rasecht Oostends bier. KREVET is een witbier op basis van wildgeplukte lokale kruiden en frisse citrustoetsen. Puur natuur, want KREVET is ambachtelijk gebrouwen met natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen. Dankzij een alcoholpercentage van 5% is KREVET de ideale dorstlesser voor elke levensgenieter au bord du mer.