In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Apero op z’n Oostends

Dat de zeelucht dorstig maakt, weten we allemaal. Gelukkig hebben enkele slimmeriken in Oostende ervoor gezorgd dat we een zee aan mogelijkheden hebben om het glas te heffen en het weekend, de vakantie of gewoon de dag feestelijk in te luiden of af te ronden.

 Enkele toppers:

Histoires d'O

Een prachtig uitzicht, good casual food, een selectie steengoede muziek en die zalige easy-going vibe die zo eigen is aan de badstad tijdens de mooiste maanden van het jaar. Dat is Histoires d’O. Buiten op het zalige terras of binnen in de gezellige stijlvolle vintage-geïnspireerde brasserie au bord de mer, Histoires d’O is always a good idea!

Lees meer

Galerie Beau Site

Stijlvol, sympathiek, lekker … we vinden snel veel lovende adjectieven voor Galerie Beau Site, een prachtplek waar art, design en food samensmelten. Ondanks het hoge arty-gehalte (Beau Site is een culinair platform met kunstgalerij als alter ego, of is het andersom?) staat de deur voor iedereen open.

Lees meer

Copador

Zin in een aperitieftje? In deze sfeervolle music bar laat je je zorgen aan de deur staan en raak je meteen in the mood. In het weekend zorgen nationale DJ's voor eclectische muziek, van jazz en soul, tot reggae en hiphop. Mis de geweldige matinees niet, waar de Copador intussen om bekend staat.

Lees meer

Lafayette

Aah, de Lafayette! Een nacht in Oostende is niet compleet zonder een bezoek aan het meest legendarische café van de stad. Cocktails, smiles, positieve vibes en vooral heel goede muziek. De beste soul- en funkdj’s hebben hier al gedraaid, met echte vinylplaten. Marvin Gaye, wiens portret hier prominent aan de muur prijkt, keek en zag dat het goed was.

Lees meer

Brazzaville

Nog zo een gevestigde waarde in Oostende, waar topcocktails en dito food de evidentie zelve zijn. ‘De Brazza’ is al meer dan twintig jaar een begrip in Oostende door haar ambiance. Dit café zorgt samen met de Pura Vida en de Tex Mex voor een eigen exotisch hoekje op het einde van de Langestraat.

Lees meer

Rood

Dichtbij het Kursaal ligt wijn- en praatcafé Rood, met een groot, comfortabel straatterras, waar we graag onze avond beginnen.

Lees meer

Dijk van Oostende

Een bezoek aan Oostende is natuurlijk niet compleet zonder een drankje op de dijk. Laat je verrassen door de vele terrasjes en tearooms vanwaaruit het lekker beschut (in de zon en uit de wind) genieten is van ‘onze’ Noordzee.

Zoeken in het volledig aanbod?

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys