In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Marvin Gaye Midnight Love Tour

Deze digitale wandeling is beschikbaar voor € 5,49 via Google Play Store en in de AppStore

Marvin Gaye komt op een koude winterochtend in 1981 per boot in Oostende aan. De berooide, aan cocaïne verslaafde zanger is de US ontvlucht. Dat is het begin van een boeiend verhaal over Oostende, Marvin Gaye en hoe ze elkaar beïnvloedden.

Tijdens de wandeldocumentaire Marvin Gaye ‘Midnight Love Tour’ kom je alles te weten over zijn comeback en hoe de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand kwam.

Naast his master’s voice zelf hoor je tijdens de wandeling ook nog Jan Hautekiet, Patrick De Witte, Freddie Cousaert, Jamie Lidell, Arno, en vele anderen.

 Foto: copyright Richard Olivier

Deze digitale wandeling is beschikbaar voor € 5,49 via Google Play Store en in de AppStore

Loop in de voetsporen van Marvin Gaye

Soul. En een vleugje Sexual Healing. Dat is alles wat een mens nodig heeft in barre tijden. Wij geven je zeven redenen om in de voetsporen te treden van Marvin Gaye.

 1. De Marvin Gayewandeling is een heuse ‘Midnight Love Digital Tour’. Je downloadt de app op je smartphone en kunt op maar liefst 12 verschillende locaties een video over het leven van Marvin Gaye in Oostende bekijken. 
  Dat maakt de wandeling interactief én erg interessant voor (wat oudere) kinderen.

 2. De tour beperkt zich niet tot de obligate plekjes. Je wandelt bijvoorbeeld door de Warschaustraat, niet meteen de meest toeristische plek van Oostende.  Dat geeft de wandeling een buitengewoon authentiek karakter.

 3. De audiovisuele tour is bijzonder professioneel samengesteld, met de voice over van Jan Hautekiet, beeldmateriaal in hoge kwaliteit en nooit vertoond archiefmateriaal. Je zit letterlijk IN het hoofd van Marvin Gaye.

 4. Je ontdekt dankzij de wandeling enkele fraaie pareltjes uit het Oostendse koninklijke verleden. Wist je dat de Koninklijke Stallingen aan de Koninginnelaan nooit als stallingen hebben dienst gedaan?  Marvin kwam er basket spelen met de boomlange sterspelers van Sunair Oostende.

 5. Veel van de opgesomde plekjes uit de twee jaar die Marvin Gaye in Oostende doorbracht, bestaan echt nog in al hun glorie. Ga even zitten recht tegenover Residentie Jane op de Albert I-promenade en laat gitarist Danny Bossaer het verhaal vertellen van de wereldhit Sexual Healing. Kijk omhoog, naar de vijfde verdieping. Het is alsof Bossaer je het relaas live doet, en alsof Gaye er echt aan het fornuis staat. Voor het gebouw ligt trouwens een gedenksteen voor Marvin Gaye.

 6. Je doorkruist de hele Langestraat en daarmee meteen ook een stuk van het roemruchte Oostendse uitgaansleven. Oostende is als een bon-vivant, maar dan met stoppelbaard.  Dat ruige kantje is nodig om de stad echt te leren kennen en de relatie van Marvin Gaye tot Oostende te doorgronden.

 7. De Midnight Love Digital Tour wandel je op eigen ritme. Je doet er twee à drie uur over, afhankelijk van de stops die je wilt maken in een van de vele fijne restaurants of cafés. In de Langestraat kun je goed in het thema blijven in Lafayette of Copador. Op de Promenade doet Histoires d’O het altijd goed, en voor wie even van het parcours wilt afwijken, zit de stad aan zee ook vol van de gezellige koffiebars.

Deze digitale wandeling is beschikbaar voor € 5,49 via Google Play Store en in de AppStore

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen