Marvin Gaye Midnight Love Tour

Marvin Gaye komt op 14 februari 1981 per boot in Oostende aan. Hij is hier om zijn sterrenbestaan in de VS te ontvluchten en in Oostende vindt hij precies de rust die hij nodig heeft. Hij leeft er een tijdje bij een Vlaams gezin en ontmoet diverse Oostendenaars tijdens zijn verblijf.

Via de applicatie ontmoet je de hoofdrolspelers van het boeiende verhaal van Marvin Gaye's tijd in Oostende, terwijl ze je door de stad gidsen. Ze nemen je mee naar de sleutelplekken in het verhaal, zoals het appartement waar de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand kwam. Daarbij reis je terug naar de jaren '80 dankzij sprekende archiefbeelden, waardoor je elk moment verwacht dat de zanger van achter de volgende hoek tevoorschijn zal komen.

Jamie Lidell is de ceremoniemeester tijdens deze tour, maar je ontdekt ook hoe Oostends icoon Arno destijds met de soulzanger in contact kwam tijdens diens verblijf. De digitale wandeling is beschikbaar voor € 5,49 via Google Play Store en in de App Store. Gemiddelde duurtijd: 1.5 tot 2 uur.

Deze digitale wandeling is beschikbaar voor € 5,49 via Google Play Store en in de App Store

Loop in de voetsporen van Marvin Gaye

Soul. En een vleugje Sexual Healing. Dat is alles wat een mens nodig heeft in barre tijden. Wij geven je zeven redenen om in de voetsporen te treden van Marvin Gaye.

  1. De Marvin Gayewandeling is een heuse ‘Midnight Love Digital Tour’. Je downloadt de app op je smartphone en kunt op maar liefst 12 verschillende locaties een video over het leven van Marvin Gaye in Oostende bekijken. 
    Dat maakt de wandeling interactief én erg interessant voor (wat oudere) kinderen.

  2. De tour beperkt zich niet tot de obligate plekjes. Je wandelt bijvoorbeeld door de Warschaustraat, niet meteen de meest toeristische plek van Oostende.  Dat geeft de wandeling een buitengewoon authentiek karakter.

  3. De audiovisuele tour is bijzonder professioneel samengesteld, met de voice over van Jan Hautekiet, beeldmateriaal in hoge kwaliteit en nooit vertoond archiefmateriaal. Je zit letterlijk IN het hoofd van Marvin Gaye.

  4. Je ontdekt dankzij de wandeling enkele fraaie pareltjes uit het Oostendse koninklijke verleden. Wist je dat de Koninklijke Stallingen aan de Koninginnelaan nooit als stallingen hebben dienst gedaan?  Marvin kwam er basket spelen met de boomlange sterspelers van Sunair Oostende.

  5. Veel van de opgesomde plekjes uit de twee jaar die Marvin Gaye in Oostende doorbracht, bestaan echt nog in al hun glorie. Ga even zitten recht tegenover Residentie Jane op de Albert I-promenade en laat gitarist Danny Bossaer het verhaal vertellen van de wereldhit Sexual Healing. Kijk omhoog, naar de vijfde verdieping. Het is alsof Bossaer je het relaas live doet, en alsof Gaye er echt aan het fornuis staat. Voor het gebouw ligt trouwens een gedenksteen voor Marvin Gaye.

  6. Je doorkruist de hele Langestraat en daarmee meteen ook een stuk van het roemruchte Oostendse uitgaansleven. Oostende is als een bon-vivant, maar dan met stoppelbaard.  Dat ruige kantje is nodig om de stad echt te leren kennen en de relatie van Marvin Gaye tot Oostende te doorgronden.

  7. De Midnight Love Digital Tour wandel je op eigen ritme. Je doet er twee à drie uur over, afhankelijk van de stops die je wilt maken in een van de vele fijne restaurants of cafés. In de Langestraat kun je goed in het thema blijven in Lafayette of Copador. Op de Promenade doet Histoires d’O het altijd goed, en voor wie even van het parcours wilt afwijken, zit de stad aan zee ook vol van de gezellige koffiebars.