In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

7 redenen waarom je Stene niet links mag laten liggen

In de schaduw van Oostende ligt het gemoedelijke Stene te wachten. Een lieflijk dorp in een uitgestrekt polderlandschap. Slechts een zakdoek groot, maar toch goed voor wat tempeliergeschiedenis, een witgekalkte kerk en fijne pleisterplekken waar je geniet van een perfect getapte pint of wat verfijnde gastronomie. 

 1. Flashback

  Ongeacht hoe oud of jong je bent, iedereen wordt wel eens overvallen door een vlaag van nostalgie. In Stene mag dat. Het dorp, een kerk en een handvol huizen groot, wist door de jaren heen zijn authentieke karakter te behouden en ligt vandaag nog steeds, net als vroeger,  te blinken in de weidse polders. Een oase waar de tijd bleef stilstaan.
 2. Zalig eten

  Stene is bijzonder rijkelijk bedeeld met kroegjes en restaurants die de dorstigen vakkundig laven en de hongerigen enthousiast spijzen. In dit charmante polderdorp vind je dan ook het ene etablissement naast het andere. Logisch dat je in Stene elk weekend tal van Oostendenaren treft die even komen verpozen.
 3. Voor echte bourgondiërs

  In het volkse De Vlasschaard staan, naast lamskroon en paling, maar liefst 45 soorten gin en alle bieren van Brouwerij Strubbe op de kaart. In Sassy’s komen groentenfans aan hun gezonde trekken en in het übergezellige ’t Pomptje worden de lekkerste ribbetjes van de streek geserveerd.

  De Vlasschaard, Oud Strijdersplein 5
  Sassy’s, Steensedijk 23
  ’t Pomptje, Oudstrijdersplein 2
 4. Troost bij tandenpijn

  Wie, door al die overdaad, geplaagd zou worden door tandpijn, rept zich naar het mooie witte Sint-Annakerkje waar bedevaarders al sinds de 17de eeuw verlossing vinden.
 5. Tijd om te vertragen. En snel!

  Installeer je op een bankje of op een terrasje en doe even helemaal niks. Door gewoon het gezapige dorpstempo gade te slaan, word je vanzelf een pak rustiger. Mediteren plattelandsstijl of het heilzame effect van Stene.
 6. Het begin van een polderromance

  Het Groen Lint is een grotendeels autovrije fietsroute die de verrassende buitenrand van Oostende laat ontdekken. Je fietst door het Geuzenbos, langs de Oostendse Kreken en het natuurgebied De Zwaanhoek en maakt kennis met de Tuinen van Stene.
 7. Wil je de jachtige buitenwereld even ontvluchten en wat ontsnappen? Weet dat Stene op je wacht. Geduldig. Of je nu ’s zomers of ’s winters arriveert, bij het krieken van de dag of ’s avonds laat, hier ben je welkom en kun je even verdwijnen.

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen