Where locals eat: Youri Vandenberghe

Youri Vandenberghe is een van de oprichters van Les Cabanes d’Ostende. Dit vakantieplekje herbergt enkele van ’s werelds mooiste cabins in een secret garden midden in de stad met het strand om de hoek. Het vakantieparadijs heeft een ongeziene maximale score op Google Review (5,0 ! op meer dan 370 reviews). Les Cabanes d’Ostende kreeg in 2023 de Oostende Award, en is nu bij de laatste vijf om de prestigieuze Independent Hotel Award in de wacht te slepen.

Ensorito trattoria

"Het uiterst sfeervolle restaurant van Julie en Anthony ligt om de hoek van Les Cabanes d’Ostende. Ik zou een moord begaan voor de pasta al parmigiano, maar al de gerechten van de kaart zijn top. En dat beamen onze gasten – die een glaasje prosecco aangeboden krijgen – volmondig."

Meer informatie

The Catch

"Ik hou wel van plaatsen die het midden houden tussen een aperospot en een restaurant. Bij The Catch zit dat gevoel helemaal goed. Intieme belichting, bruisend sfeertje en good food."

Meer informatie

Smowk

"Als ik in Smowk zit, waan ik me eventjes in een grootstad. Het interieur bepaalt hier de sfeer. En dat jeugdig enthousiasme vertaalt zich ook in de borden. Nicolas maakt het helemaal af door zijn gasten te soigneren alsof het allemaal zijn beste maatjes zijn."

Meer informatie

CultuurCafé De Grote Post

"David en Laurence hebben Oostende laten afkicken van het halvecirkelsyndroom. Ze hebben een prachtige zaak neergezet met enorm lekkere gerechten (de noordzeevis is enig lekker). En het bruist daar altijd. Van ’s morgens tot soms diep in de nacht."

Meer informatie

Café Du Parc

"Als je bij Shannah zit, waan je je even in de Belle Epoque. Toen was Oostende het centrum van de wereld. En dat mondaine voel je vanaf het moment dat je hier binnenwandelt. Het wachtbankje vult zich sneller dan dat er tafeltjes vrij komen, maar het is meer dan het wachten waard."

Meer informatie

Bistro Mathilda

"Luc, Gerda en hun trouwe team zijn meester in hospitality. Hier word je van begin tot einde meegezogen in een niet-aflatende zorg voor hun gasten. Van de heerlijke broodjes bij aanvang tot de lekkerste koekjes bij de koffie. En tussenin kan je ook nog Luc boeken voor een showtje aan tafel."

Meer informatie