James Ensor voor families

In Het James Ensorhuis leren de jonge bezoekers op een speelse manier alles over de wonderlijke leefwereld van James Ensor. Aan de hand van tips in het boekje ga je op zoek naar de valse Ensor. Buiten wacht het Oostende van Ensor. Het familieparcours serveert leuke doe-opdrachten en gekke raadsels en stuurt je zo doorheen de hele stad. En voor wie er geen genoeg van krijgt: er is ook een speurtocht in Mu.ZEE!

Aangezien er met tijdsloten wordt gewerkt, is het aanbevolen vooraf online tickets te reserveren.

Het James Ensorhuis met kinderen

Met de kids een culturele uitstap plannen: zouden we dat wel doen? Ons antwoord hierop is kort en krachtig: ja, natuurlijk! Op een speelse en interactieve manier leren de jonge bezoekers alles over de wonderlijke leefwereld van James Ensor. Aan de hand van tips in het boekje ga je in Het James Ensorhuis op zoek naar de valse Ensor

Huisknecht Gust neemt je mee op sleeptouw doorheen Het James Ensorhuis en verklapt je tal van geheimen. Gewapend met al die kennis kun je misschien wel die ene valse Ensor ontmaskeren? In het belevingscentrum vinden jullie ook tal van interactieve installaties die leuk zijn voor de kids, zoals de interactieve muur, de puzzelschermen, de fotohoek, het atelier waar kinderen kunnen inkruipen… Wie de valse Ensor kan ontmaskeren, wacht bovendien nog een leuke beloning aan de infobalie!

Faciliteiten in Het James Ensorhuis:

  • Voordeliger tarief voor kinderen van 6-14 jaar
  • Gratis voor kinderen < 6 jaar
  • Interactief kinderparcours in het belevingscentrum
  • Aanbod voor kinderen in de museumshop
  • Lift beschikbaar voor kinderwagens
  • Verzorgingstafel in de toiletten

Het James Ensorhuis in beeld

Ensor voor families
Ensor voor families
Ensor voor families
Ensor voor families
Ensor voor families
Ensor voor families
Ensor voor families
Ensor voor families

Op stap door de stad van Ensor

Eens de theorie er op zit, is het tijd voor wat praktijk. Want buiten wacht het Oostende van Ensor. Wil je na het bezoek aan Het James Ensorhuis ook nog een wandeling maken zoals Ensor dat zo vaak deed door z'n geliefde stad? Het familieparcours serveert leuke doe-opdrachten en gekke raadsels en stuurt je zo doorheen de hele stad.

Voor de ouders is er een interactieve, digitale wandeling voorzien die je voor 5,49 euro kunt downloaden in de App Store of Google Play. De tocht start aan Het James Ensorhuis en loodst je langs 13 plaatsen. Voor elke plek werd uniek audio- en visueel materiaal gemaakt. Vraag voor kinderen naar de familiewandeling met leuke doe-opdrachten aan het onthaal van Het James Ensorhuis en ga samen op pad!

Tip: bij een bezoek aan Het James Ensorhuis krijg je de wandeling gratis!

Ensorwandeling in de stad

Ensorwandeling
Ensorwandeling
Ensorwandeling

Op ontdekking in Mu.ZEE

Oostende en James Ensor zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. James Ensor hield van zijn Oostende: de stad was zijn muze en inspiratiebron. Hij hield van de stad met de vele mensen, de onstuimige Noordzee, het carnaval dat jaarlijks de straten kleurde… En die liefde zie je in zijn kunstwerken. In de collectie van Mu.ZEE zijn enkele topstukken van Ensor te vinden. Als bezoeker word je meegevoerd naar het Oostende van toen, weerspiegeld in het Oostende van vandaag.

Ook in Mu.ZEE loopt de speurtocht voor kinderen verder. Ze kunnen er met een zelfstandige kunstkaart vol knotsgekke weetjes en (zoek)opdrachten op pad. Haal zo samen meer uit je museumbezoek!

Ensor in Mu.ZEE

Mu.ZEE
Mu.ZEE
Mu.ZEE
Mu.ZEE

Het enige echte Ensor doe-boek

De Ensorbeleving compleet maken? Schaf dan het Ensor doe-boek aan om je spelenderwijs nog meer te verdiepen in de leefwereld van deze Oostendse schilder. Het boek houdt kinderen meerdere dagen bezig tijdens hun bezoek aan de Stad aan Zee of kan mee naar huis gaan als uniek souvenir van je bezoek aan Oostende.

In de museumshop van Het James Ensorhuis zijn bovendien nog meer leuke souvenirs te vinden. Denk maar aan leuke gadgets of inspirerende boeken over Ensor en Oostende.

Shop
Shop
Shop