U bent hier

Ontbijten in Oostende

Lekker gaan ontbijten blijft voor iedereen een uniek verwenmoment. Laat je verrassen door het ruime aanbod aan Oostendse adresjes voor een heerlijk ontbijt en begin je dag als een koning(in)! 

Femke Vandevelde, restaurantrecensente van De Morgen, krijgt een instant vakantiegevoel tijdens een ontbijt in één van deze Oostendse toppers. 

01

Patisserie Caruso

Caruso is een instituut voor brood en gebak in Oostende. Van het servies tot het interieur met de fluwelen zitbanken: alles straat luxe en comfort uit. Hier kom je om even te onthaasten. Bovendien leveren de bakkers van Caruso de beste pistolets van Oostende af. In een zijstraat van de Visserskaai is het vanaf 7 uur al gezellig druk met mensen die hier enerzijds brood komen kopen en anderzijds mensen die ter plekke een ontbijt bestellen. Een van de specialiteiten van het huis is het Engels ontbijt met bonen, worstjes, spek en een spiegelei. Wie het ’s ochtends graag wat lichter houdt, wordt verwend met een gezond ontbijt waarbij het fruit voor je neus wordt versneden. Heerlijk vers en bijzonder lekker in combinatie met muesli en yoghurt.

Lees meer
02

De Familie Jansen

Ooit verkozen tot de beste koffiebar van het land, en nog steeds serveert Coby de lekkerste koffie van de stad. Door de open counter heb je als gast altijd contact met de barista, waardoor je in een persoonlijke beleving wordt ondergedompeld bij het bestellen van een mélange. Grote meerwaarde is het terras waarop je even aan de stadsdrukte kunt ontsnappen en locals kunt spotten; met een beetje geluk doe je dat zelfs in het zonnetje. Voor een uitgebreid ontbijt bestaat er specifieke ontbijtzaken, maar wie voldoende heeft aan een croissant van de bakker om de hoek, een verdomd goeie sfeer of zich op zondag uitgebreid wil laten verwennen met een brunch (enkel op reservatie!) is hier aan het juiste adres. En wie Coby niet kan missen aan de ontbijttafel neemt de Familie Jansen-koffiebonen mee naar huis. 

Lees meer
03

Knapp Lekker Lang

Mijn absolute favoriet wanneer het over een artisanaal en biologisch ontbijt aan zee gaat. Ook door het warme onthaal van eigenares Griet krijg je hier meteen het gevoel dat je welkom bent. Qua productkeuze is er een mooie selectie gemaakt aan artisanale kazen (Het Hinkelspel) biobrood van bakkerij De Trog en zelfgemaakte vissalade. Zeeratten met allergieën kunnen hier ook terecht voor een gezond en voedzaam ontbijt, maar ook vegetariërs komen prima aan hun trekken in Knapp. Door de open glasstructuur achteraan de zaak, krijg je hier zelfs in de winter het gevoel dat je in een tropische tuin zit. Waardoor je humeur de hele dag goed blijft. 

Lees meer
04

CultuurCafé De Grote Post

De Grote Post heeft alles wat een cultuurcafé moet hebben om een publiekslieveling te zijn: een geloofwaardige programmatie, een uitgebreide menukaart, een meterslange toog en sinds kort ook een rooftop-terras. De Grote Post is zonder uitzondering het meest allround adres in Oostende waar je net zo goed kan afspreken voor een aperitief onder vrienden als voor een zakelijke afspraak. Ook de grand café-inrichting met elementen van de oorspronkelijke architectuur uit de jaren ‘50 draagt bij aan de beleving van het cultuuraanbod. Het ontbijt is verrassender in vergelijking met andere ontbijtzaken: hier kan je zelfs verloren brood bestellen. Wie een grote honger heeft, kan zich zelfs laten verleiden tot scrambled eggs met zalm, geitenkaas en boerenkaas ofwel in de versie met kaas, ham, spek en feta. 

Lees meer
05

Koffiebar Ora

Hoewel Ora geen centrale locatie heeft in het stadscentrum, maak ik zeer graag een omweg voor deze ontbijt- en lunchzaak grenzend aan Mariakerke. De inrichting is huiselijk én persoonlijk waardoor het ontwaken extra rustig verloopt. Bovendien weten de eigenaars van Ora perfect hoe ze hun gasten met een bijzonder ontbijt kunnen verrassen. Het ontbijt royal bestaat hier uit fantastisch krokant (en geroosterd!) stokbrood, brie, jonge kaas, prosciutto, een kommetje havermout met yoghurt en vers fruit, fris fruitsap (met ijsblokken en munt!) en een cappuccino of espresso. Zelfs de confituur is huisgemaakt. Er zijn niet zoveel zitjes beschikbaar, waardoor je beter reserveert als je zeker wil zijn van je plekje. En ja, zelfs voor de koffie en taart van Julie’s House fiets ik met plezier tot Ora.  

Lees meer

Nog meer ontbijtplezier! 

Dit zijn natuurlijk niet de enige plekjes waar je terechtkan voor een lekker ontbijt. Ook bij onderstaande zaken of in vele hotels is het heerlijk vertoeven. Ook als niet-hotelgast ben je meer dan welkom om te genieten van de uitgebreide buffetten.

TIP: Ontbijt aan huis

Bakkerij DeCock

Niks gezelliger dan samen ontbijten. En wat als je daarvoor helemaal het huis niet uit moet? Bakkerij Decock, warme artisanale bakkerij sedert 1855, levert heerlijk ontbijt aan huis! Fijne patisserie en pralines uit eigen chocolade-atelier zorgen voor een perfecte start van de dag.

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen