Ontbijten in Oostende

Lekker gaan ontbijten blijft voor iedereen een uniek verwenmoment. Sommigen tafelen graag zo uitgebreid dat het meteen een brunch wordt (of misschien houden de brunch-people gewoon niet zo van vroeg opstaan!). Hoe dan ook, lang gezellig tafelen en uitgebreid eten hoort er sowieso bij. 

Laat je verrassen door het ruime aanbod aan Oostendse adresjes en begin je dag als een koning(in)! Onze volgers op Facebook deelden hun tips en favoriete ontbijtplekjes.

Food & Coffeebar Albrecht

Bij Albrecht moet je zijn voor een fantastisch ontbijt, gekke 'over-the-top' drankjes en waanzinnig lekkere taarten. Van zoete pancakes of een hartig ontbijt, van gezonde granola bowls tot een volledig roze ontbijt: het staat allemaal op de creatieve menukaart. De zoetemondjes wagen zich trouwens best eens aan de ‘freakshakes’, milkshakes met heel wat extra. Instagrammers go wild!

Meer informatie

Expo&Kafie

“Voor mij een spiegeleitje en een schilderij aub.” Bij Expo&Kafie kan het zomaar. Kies voor een luxe ontbijt, verorber een homemade granola bowl of combineer een toast guacamole en gerookte zalm met een klein hartig ontbijtje. Kortom, iedere ontbijter vindt hier zijn gading. Heb je iets leuks in het interieur gezien?  Zowat alles wat je ziet is meteen ook te koop in deze gezellige zaak. 

Meer informatie

CultuurCafé De Grote Post

Het CultuurCafé staat voor: Not an ordinary breakfast - Great lunch - Awesome Dinner. Net als de uitgebreide menukaart, biedt het ontbijt gerechten die werelds geïnspireerd en lokaal geselecteerd zijn. Op de kaart staat verrukkelijke shakshuka, een Noordzee eitje en heerlijke desem toast. Daarnaast bieden ze een uitgebreide selectie aan vegetarische en veganistische gerechten. De mimosa’s staan alvast koud, klaar om geserveerd te worden!

Meer informatie

Zuske

Bij Zuske kan je genieten van een uitgebreid ontbijt of een lekkere lunch. Van klassiekers met een twist tot heerlijke wereldkeuken. In deze Instagrammable zaak vind je sowieso je ding!

Meer informatie

Cappuccino

Twintig jaar lang al is Cappuccino een gevestigde waarde in Oostende, maar in 2018 kreeg de zaak een grondige opknapbeurt. Lees er de reviewsites maar op na, Cappuccino is gegeerd om zijn uitgebreide ontbijtjes. De spontane obers komen je met veel plezier hun beste koeken, gebak, taart en ijs brengen. 

Meer informatie

Streekproducten Deschildre

Op een unieke locatie aan de Belgische kust, met zicht op zee 'de vismijn van Oostende' stellen ze smaakvolle, eerlijke producten voor, gemaakt in de traditie van hun (bet)overgrootouders. Je kan er niet alleen ter plaatse proeven van allerlei lekkers, maar ook zelf getuige zijn van hoe de huisgemaakte charcuterie gemaakt wordt via een doorkijkraam die rechtstreekse inkijk biedt in onze productieruimte.

Meer informatie

Andromeda Hotel

Hotel Andromeda is een 4-sterren hotel met een prachtige ligging op de zeedijk net naast het Casino-Kursaal. Het bijzonder uitgebreide ontbijtbuffet is ook voor niet-hotelgasten toegankelijk op reservatie. Dankzij de all-informule kan je smullen van al het lekkers, mét zicht op zee!

Meer informatie

Oode

Oode is een gezellige koffiebar waar er ook heel wat lekkere thee en sappen op het menu te vinden zijn.  De ontbijtmogelijkheden zijn uitgebreid. Zin in wentelteefjes? Check! Zin in bananenbrood? Check! Zin in een croque met banaan en chocolade? Dubbelcheck! Je vindt hier voor elk wat wils en kan hier zeker ook terecht met kinderen. 

Meer informatie

Toope

Toope, een trendy zaak op de Groentemarkt in Oostende, zorgt er dagelijks voor dat jong en oud culinair verwend worden. Toope staat voor dagverse en lokale producten en serveert die met een brede glimlach. Je kunt er genieten van ontbijt-, lunch- en tearoomklassiekers maar ook gedurfde nieuwe gerechtjes passeren de revue.

Meer informatie