In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Ontbijten in Oostende

Lekker gaan ontbijten blijft voor iedereen een uniek verwenmoment. Laat je verrassen door het ruime aanbod aan Oostendse adresjes voor een heerlijk ontbijt en begin je dag als een koning(in)! 

Femke Vandevelde, restaurantrecensente van De Morgen, krijgt een instant vakantiegevoel tijdens een ontbijt in één van deze Oostendse toppers. 

02

Knapp Lekker Lang

Mijn absolute favoriet wanneer het over een artisanaal en biologisch ontbijt aan zee gaat. Ook door het warme onthaal van eigenares Griet krijg je hier meteen het gevoel dat je welkom bent. Qua productkeuze is er een mooie selectie gemaakt aan artisanale kazen (Het Hinkelspel) biobrood van bakkerij De Trog en zelfgemaakte vissalade. Zeeratten met allergieën kunnen hier ook terecht voor een gezond en voedzaam ontbijt, maar ook vegetariërs komen prima aan hun trekken in Knapp. Door de open glasstructuur achteraan de zaak, krijg je hier zelfs in de winter het gevoel dat je in een tropische tuin zit. Waardoor je humeur de hele dag goed blijft. 

Lees meer
03

CultuurCafé De Grote Post

De Grote Post heeft alles wat een cultuurcafé moet hebben om een publiekslieveling te zijn: een geloofwaardige programmatie, een uitgebreide menukaart, een meterslange toog en sinds kort ook een rooftop-terras. De Grote Post is zonder uitzondering het meest allround adres in Oostende waar je net zo goed kan afspreken voor een aperitief onder vrienden als voor een zakelijke afspraak. Ook de grand café-inrichting met elementen van de oorspronkelijke architectuur uit de jaren ‘50 draagt bij aan de beleving van het cultuuraanbod. Het ontbijt is verrassender in vergelijking met andere ontbijtzaken: hier kan je zelfs verloren brood bestellen. Wie een grote honger heeft, kan zich zelfs laten verleiden tot scrambled eggs met zalm, geitenkaas en boerenkaas ofwel in de versie met kaas, ham, spek en feta. 

Lees meer

Nog meer ontbijtplezier!

Dit zijn natuurlijk niet de enige plekjes waar je terechtkan voor een lekker ontbijt. Ook bij onderstaande zaken of in vele hotels is het heerlijk vertoeven. Ook als niet-hotelgast ben je meer dan welkom om te genieten van de uitgebreide buffetten.

TIP: Ontbijt aan huis

Bakkerij DeCock

Niks gezelliger dan samen ontbijten. En wat als je daarvoor helemaal het huis niet uit moet? Bakkerij Decock, warme artisanale bakkerij sedert 1855, levert heerlijk ontbijt aan huis! Fijne patisserie en pralines uit eigen chocolade-atelier zorgen voor een perfecte start van de dag.

Lees meer

Expo&Kafie

Bij Expo&Kafie kan je van woensdag t.e.m. zondag van 8u-11u genieten van ontbijtmanden aan huis. Een flesje cava, thermos koffie of thee en versgeperst sinaasappelsap, vers brood en pistolets, zoete waren (jam, hazelnootpasta, honing en speculaaspasta), charcuterie (woudham, Italiaanse salami, jonge kaas en brie), zalm met zongedroogde tomaatjes, griekse yoghurt met granola, vers fruit, ... Completer wordt het niet!

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen