Ontbijten in Oostende

Lekker gaan ontbijten blijft voor iedereen een uniek verwenmoment. Sommigen tafelen graag zo uitgebreid dat het meteen een brunch wordt (of misschien houden de brunch-people gewoon niet zo van vroeg opstaan!). Hoe dan ook, lang gezellig tafelen en uitgebreid eten hoort er sowieso bij. 

Laat je verrassen door het ruime aanbod aan Oostendse adresjes en begin je dag als een koning(in)! 

Patisserie Caruso

Caruso is een instituut voor brood en gebak in Oostende. Van het servies tot het interieur met de fluwelen zitbanken: alles straalt luxe en comfort uit. Hier kom je om even te onthaasten. Bovendien leveren de bakkers van Caruso de beste pistolets van Oostende af. In een zijstraat van de Visserskaai is het vanaf 7 uur al gezellig druk met mensen die hier enerzijds brood komen kopen en anderzijds mensen die ter plekke een ontbijt bestellen. Een van de specialiteiten van het huis is het Engels ontbijt met bonen, worstjes, spek en een spiegelei. Wie het ’s ochtends graag wat lichter houdt, wordt verwend met een gezond ontbijt waarbij het fruit voor je neus wordt versneden. Heerlijk vers en bijzonder lekker in combinatie met muesli en yoghurt.

Meer informatie

Food & Coffeebar Albrecht

Bij Albrecht moet je zijn voor een fantastisch ontbijt, gekke 'over-the-top' drankjes en waanzinnig lekkere taarten. Van zoete pancakes of een hartig ontbijt, van gezonde granola bowls tot een volledig roze ontbijt: het staat allemaal op de creatieve menukaart. De zoetemondjes wagen zich trouwens best eens aan de ‘freakshakes’, milkshakes met heel wat extra. Instagrammers go wild!

Meer informatie

Expo&Kafie

“Voor mij een spiegeleitje en een schilderij aub.” Bij Expo&Kafie kan het zomaar. Kies voor een luxe ontbijt, verorber een homemade granola bowl of combineer een toast guacamole en gerookte zalm met een klein hartig ontbijtje. Kortom, iedere ontbijter vindt hier zijn gading. Heb je iets leuks in het interieur gezien?  Zowat alles wat je ziet is meteen ook te koop in deze gezellige zaak. 

Meer informatie

CultuurCafé De Grote Post

De Grote Post heeft alles wat een cultuurcafé moet hebben om een publiekslieveling te zijn: een geloofwaardige programmatie, een uitgebreide menukaart, een meterslange toog en sinds kort ook een rooftop-terras. De Grote Post is zonder uitzondering het meest allround adres in Oostende waar je net zo goed kan afspreken voor een aperitief onder vrienden als voor een zakelijke afspraak. Het ontbijt is verrassend: hier kan je zelfs verloren brood bestellen. Wie een grote honger heeft, kan zich zelfs laten verleiden tot scrambled eggs met zalm, geitenkaas en boerenkaas ofwel in de versie met kaas, ham, spek en feta. 

Meer informatie

Zuske

Bij Zuske kan je genieten van een uitgebreid ontbijt of een lekkere lunch. Van klassiekers met een twist tot heerlijke wereldkeuken. In deze Instagrammable zaak vind je sowieso je ding!

Meer informatie

Cappuccino

Twintig jaar lang al is Cappuccino een gevestigde waarde in Oostende, maar in 2018 kreeg de zaak een grondige opknapbeurt. Lees er de reviewsites maar op na, Cappuccino is gegeerd om zijn uitgebreide ontbijtjes. De spontane obers komen je met veel plezier hun beste koeken, gebak, taart en ijs brengen. 

Meer informatie