In Oostende kan je een heleboel leuke wandelingen maken, met een handig wandelplannetje of applicatie. Ook voor fietsers zijn er tal van mogelijkheden die je laten genieten van de gezonde zeelucht of de groene Polders.

Ensorwandelingen

Tijdens Ensor2024 focust Oostende een jaar lang op haar meest bekende kunstenaar, James Ensor. De gids neemt je mee langs Ensor's favoriete plaatsen in de stad en laat je zo kennismaken met leven en werk van de grootmeester.

Zomerwandelingen en fietstochten met gids

Ontdek Oostende met een gids tijdens een thematische wandeling. Van cultuur over maritiem erfgoed tot genieten in het groen: het aanbod is uitgebreid en bijzonder divers! Bestel tijdig je ticket en wees zeker van je plekje.

Zomerse familiewandelingen

Op stap met het gezin? Dan zijn de volgende wandelingen met gids ongetwijfeld iets voor jullie! Reserveer jullie plekje op voorhand.

Digitale wandelingen in Oostende

Met je smartphone in de hand heb je voldoende om op pad te gaan tijdens één van deze digitale wandelingen. App installeren en op ontdekking!

Genieten in het groen

Af en toe verdienen we allemaal een beetje rust. In Oostende vind je tal van verborgen plekjes waar het heerlijk genieten is in het groen...

Groepswandelingen met gids

Liever een woordje uitleg van een kenner tijdens je tocht door Oostende? Dan kan je een geleide wandeling met gids boeken!

Je kunt ook contact opnemen met een gratis Belgian Coast Greeter: een enthousiaste vrijwilliger die je mee op sleeptouw neemt door Oostende.

Fietsen in de Stad aan Zee

Even onthaasten buiten het gekende stadscentrum? Spring dan de fiets op en geniet van alle troeven nét buiten de stad.

Ontdek hier waar je een fiets kunt huren in Oostende.

Fietsverhuur