Boek "Oostende & Compagnie: Van Arno tot Zweig"

Oostende & Compagnie is een artistieke trip in het gezelschap van Léon Spilliaert en Hugo Claus, Leopold II en Cléo de Mérode, Henri Storck en Arno.

"Als kind bracht ik met mijn familie de vakantie door in Oostende. Op een regendag nam pépé me mee naar het Ensorhuis. Als verwoede lezer van tekenverhalen keek ik verbijsterd naar De intocht van Christus te Brussel. Als jongeling slenterde ik ’s avonds door de Langestraat, staarde naar de cafés met de wilde jongens en de knappe meiden. En dan was er de muziek, luid, rauw, The Stones, The Kinks, The Small Faces. Allicht zat mijn toekomstige copain Arno in één van die dancings, maar binnengaan durfde ik niet.

Later bracht de rock-’n-roll ons samen. Arno vertelde me over Oostende, over al die personages die daar waren geweest: Permeke, Caruso, Einstein, Stefan Zweig, Marvin Gaye... “Check it out, mate.”  En ik checkte, deed research, las en schreef Oostende & Compagnie, het boeiende verhaal van kunstenaars, piraten en groten der aarde die niet konden weerstaan aan de lokroep van de Koningin der Badsteden. Oostende als genereuze muze voor schilders en schrijvers."

Claude Blondeel

Hoe bestellen?

  • Aan de balie bij Toerisme Oostende

Kom langs bij Toerisme Oostende vzw (Monacoplein 2, 8400 Oostende) en koop het boek ter plaatse. Opgelet! Betaling uitsluitend met bankkaart.

  • Bestel het boek makkelijk online via deze pagina! Je kunt kiezen voor gratis ophaling bij Toerisme Oostende of voor verzending met de post. 

Kies je voor ophaling, dan ligt het boek voor jou klaar 48 uur na de bestelling. Vergeet zeker niet de identiteitskaart mee te brengen van de persoon die de bestelling heeft geplaatst, anders kunnen wij de bestelling niet meegeven. Koos je voor verzending? Het boek komt zo snel mogelijk jouw richting uit.