Oostende Bonsoir - Podcast aan Zee

Oostende Bonsoir - ontmoetingen bij valavond, aan de rand van het land, met gastvrouw Guinevere Claeys.  Acht hoog in de torenkamer van residentie BeauSite, met zicht op zee, laten de gesprekken zich leiden door eb en vloed, en wat ginder achter die verre horizon gloort. Over toen en nu, langs laagtij en hoogtij, om te eindigen bij de enige vraag die er op elke leeftijd toe doet: wat wilt u later worden?  

Guinevere Claeys is journaliste, columniste en een diepgelovige Oostendenaar. Haar gasten komen van ver of van heel dichtbij - wat ze delen is dat weke hart voor de noordzee.

9. Luc Zeebroek - Kamagurka

Belgisch cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Kamagurka staat bekend om zijn absurde cartoons en tv-shows. Fan van KV Oostende en de zee.

8. Kaat Pype

Kaat Pype is meester in de beeldhouwkunst, maar al tijdens haar opleiding aan het KASK in Gent, verschoof haar interesse steeds meer richting video en fotografie. Vandaag is ze vooral bekend van haar treffende portretfotografie voor onder meer De Standaard en Knack. Met surrealistische knipogen, onnatuurlijke poses en stilistische ingrepen creëert Pype haar eigen wereld. Haar beelden zijn dan al vaak leugens, ze zijn tegelijk ook haar waarheid – hoe zij de dingen ziet, of wat ze zelf wil tonen. Kortom: de perfecte weerspiegeling van hoe haar brein werkt.

7. Tom Palmaerts

Tom Palmaerts is een trendwatcher, bekroonde keynote speaker en managing partner bij Trendwolves. Een podcast over de toekomst, het verleden en de kracht van water met zicht op zee.

6. Caroline Pauwels

Caroline Pauwels, rector van de VUB, gastcurator van Theater aan Zee, en vurige verdedigster van het vrije woord en de verwondering, komt zich al jaren in Oostende laven aan lucht, licht en water. Als geen ander leerde zij leven met eb en vloed.

5. Frank Vander linden

Frank Vander linden - die we uiteraard allemaal kennen van de onsterfelijke rockband De Mens - heeft een bijzondere band met Oostende. Zo bijzonder dat hij niet één, maar al twee nummers schreef in, en voor, de Stad aan Zee. 'Oostende, de ene stad is de andere niet'.

4. Linda Van Waesberge

Stiliste Linda Van Waesberge waagde het als verknochte Brusselaar te verhuizen naar Oostende, en dat verliep net iets minder vanzelfsprekend dan ze had gedacht. Intussen vond ze vaste grond onder de voeten, gaat ze elke ochtend met hond Bowie op het strand de opgaande zon groeten, en wast ze vrolijk het dagelijkse zand van de ramen met the best of Will Tura.

3. Lize Spit

Voor Lize Spit, auteur van Het Smelt en Ik Ben Er Niet, is Oostende de stad van haar liefde. De plek waar ze de zee komt lezen en de horizon herschrijft. Oostende als haar Brussel aan zee, of net niet.

2. Sebastien Dewaele

Sebastien Dewaele mag dan wel officieel niet meer in Oostende wonen, maar de zee is en blijft altijd thuiskomen. Hij vertelt vrank en vrij over zijn jeugd, carrière en band met de zee.

1. Willem Hiele

In de eerste aflevering neemt sterrenchef en surfer Willem Hiele je mee op zijn audiogolf. Een gesprek over de turbulentie in zijn leven, het succes en de zoektocht naar rust. En de rol die Oostende speelt in zijn verhaal.