Oostende scoort in Gault & Millau

De nieuwe culinaire gids (2026) van Gault & Millau Belgium is er! Zij beoordelen restaurants in heel België en kennen de befaamde scores op 20 toe. Met Bar Foubert, Brassi Grand Café, EAUSt, Le Bassin en Villa Ostinato zijn er maar liefst vijf Oostendse nieuwkomers. Daarnaast behouden ook heel wat zaken hun plaats in de gids, met als koploper nog steeds Willem Hiele. Oostende gaat dus van 19 naar 23 restaurants in de prestigieuze gids. Ook de zaken die een HIP erkenning kregen, behouden deze. 

Willem Hiele: 16,5/20

Hier kookt Oostendse sterrenchef Willem Hiele op het ritme van de zee, geïnspireerd door de onvoorspelbaarheid van de natuur, de eigenzinnigheid van de streek en het rijke aanbod van de lokale boeren en vissers. De open keuken zorgt voor transparantie in het kookproces en benadrukt de centrale rol van duurzaamheid. Met een topscore en drie koksmutsen is hij doorgegroeid tot één van de topzaken in België. 

Meer informatie

Haut: 15,5

Haut is een echte aanwinst voor culinair Oostende. Gelegen op de 28ste verdieping van SKY Tower One biedt dit restaurant een modern en elegant interieur dat stijlvolle decoratie combineert met een warme, uitnodigende sfeer. Onder leiding van chef Dimitri Proost is dit restaurant een primeur in België, waar je op bijna 100 meter hoogte kan lunchen of dineren. Het 360° panoramische uitzicht reikt ver over de Stad aan Zee en biedt een adembenemende ervaring.  Haut behoudt de topscore van 15,5 en drie koksmutsen. 

Meer informatie

STORM: 14,5/20

Chef Michiel Rabaey en gastvrouw Nathalie Hiele heten je van harte welkom in hun uiterst gezellige restaurant op Oosteroever. Als lid van de North Sea Chefs wordt hier enorm veel waarde gehecht aan lokale en seizoensgebonden producten. Een echte aanrader, ze wisten hiermee opnieuw de Gault & Millau jury te charmeren en worden beloond met 0,5 punt extra.

Meer informatie

Ristorante Marina: 14/20

Deze vaste waarde is een must voor liefhebbers van de authentieke, Italiaanse keuken. Bij gastvrouw Vida op Oosteroever is het telkens opnieuw genieten en dat bewijzen ze door hun toppositie in de gids te behouden.

Meer informatie

Lusitania: 13.5/20

Een ander sterk restaurant is Lusitania. Heel wat mensen zullen dit restaurant op de Visserskaai al kennen, ze werken met topproducten en in het vernieuwde interieur is het heerlijk genieten van de creaties van de chef. Zij behouden hun score. 

Meer informatie

Bistro Mathilda: 13,5/20

Een absolute klassieker in het Oostendse restaurantlandschap. Luc, Gerda, Jason en Océane verwelkomen je in Bistro Mathilda met open armen om te genieten van hun klassieke Frans-Belgische gerechten. De wijnkaart wordt zorgvuldig samengesteld door sommelier Jason Eerebout. 

Meer informatie

Savarin: 13,5/20

Restaurant Savarin is al jaar en dag een referentie in het culinair genieten met schitterend zeezicht in Oostende. Met zijn glamoureuze setting en meesterlijke kaart kloppen je zintuigen meer dan overuren. Chef Jeremy Magy tovert schitterende gerechten uit zijn mouw, in harmonie met het gezellige kader. Bovendien heeft elk tafeltje hier een subliem zeezicht!

Meer informatie

Vincl'O: 13,5/20

Claudia Decaluwé en chef Vincent Devries delen naast hun liefde voor elkaar ook een passie voor lekker eten en een goed glas wijn. In hun charmant huiskamerrestaurant bieden ze een verfijnd degustatiemenu van vier gangen aan.  Je kan hier 's avonds terecht voor het heerlijk menu dat om de twee weken wijzigt. In het weekend kan je ook genieten van een lekkere lunch.  Ze kregen van Gault&Millau een mooie score van 13,5, dat is een half punt extra. 

Meer informatie

Kiss The Chef: 13,5/20

Dit nieuwe restaurant kwam in 2022 onmiddellijk binnen in de lijst van Gault&Millau met een score om zeer fier op te zijn. Sindsdien zijn ze een vaste waarde in de gids en in het Oostendse restaurantlandschap. Kiss the Chef zet in op seizoensproducten met een exotische twist, natuurwijnen, cocktails en verschillende speciaalbieren. Chef Daorung Kaenphutsa kookt met veel liefde voor haar thuisland Thailand, maar laat zich ook inspireren door de Noordzee. Dit wordt gesmaakt door Gault&Millau, zij stijgen met 0,5 punt. 

Meer informatie

Brasserie David: 13/20

Brasserie David is een lunchrestaurant waar je verrast wordt door heerlijke creaties van chef David Dewaele. Ze weten hun mooie score dan ook te bewaren. Wil je hier liever dineren? Private dinings zijn mogelijk vanaf 10 personen! 

Meer informatie

Mange Tout: 13/20

Restaurant Mange Tout op de Visserskaai weet ook hun mooie score te behouden. Chef Peter Moyaert tovert heerlijke gerechtjes op je bord, die meegaan met de seizoenen. Gastvrouw Lieva zorgt ervoor dat je kan genieten van de perfecte wijnen bij deze creaties.

Meer informatie

Belle de Jour: 13/20

Wie er al geweest is zal het vast en zeker beamen; bij Els Vanbiervliet is het alsof je bij vrienden thuis komt. Met heel veel aandacht voor de korte keten zit je in het mooie interieur van Belle de Jour zeker goed voor een avond culinair genieten. Dat wordt in de nieuwe Gault&Millau gids bekroond met een mooie 12/20. Geen zin meer om naar huis te rijden? Met Belle de Nuit hebben ze ook prachtige gastenkamers. 

Meer informatie

Café Du Parc: 13/20

Gastvrouw en sommelier Shannah Zeebroek ontvangt je met haar team met open armen in het iconische Café Du Parc. Van ontbijt tot diner, alles is er met zorg uitgezocht en tot in de puntjes verzorgd. Een klassieker in Oostende waar je zeker niet op je honger blijft zitten, dat merkte ook Gault & Millau. Zo kregen ze dit jaar, voor het tweede jaar op rij, een half punt extra.

Meer informatie

Villa Ostinato: 13/20

Villa Ostinato is een stijlvol boutique hotel en restaurant, gevestigd in een historisch herenhuis in Oostende. Hun culinaire verfijning wordt erkend in de Gault&Millau-gids van 2026, waar ze als nieuwkomer onmiddellijk binnenkomen met een mooie score van 13 op 20. De menukaart, die focust op het principe 'less is more', maakt van Villa Ostinato een must-visit adres voor wie op zoek is naar stijl, comfort en uitstekende gastronomie.

Meer informatie

Paroles Paroles: 12,5/20

De gerechten, ontworpen in het formaat van tussengerechten, nodigen uit tot “sharen” en stellen je in staat je eigen unieke menu samen te stellen. Kies een plekje aan de bar of een van de gezellige tafeltjes waar de barman Matthew je verwent met heerlijke wijntjes en verfijnde cocktails, en laat je verleiden door de smaakvolle gerechten die rechtstreeks uit de open keuken van Chef Terence McGarrity komen. Paroles Paroles is een uniek adresje, dat werd vorig jaar beloond door Gault & Millau met de titel 'HIP'-adresje van het jaar 2025! Dit jaar behouden ze hun mooie score. 

Meer informatie

EAUst: 12,5/20

Restaurant EAUst, gelegen op Oosteroever in Oostende, combineert de frisheid van de zee met de warmte van de keuken. Chef Bram Coenen en gastvrouw Alicia serveren hier pure, seizoensgebonden gerechten met respect voor het product, variërend van kraakverse Noordzeevis tot kwaliteitsvlees. Het restaurant staat bekend om zijn huisgemaakte klassiekers, zoals de rijkelijk gevulde garnaalkroketten, en biedt een culinaire ervaring in balans met de rustige omgeving aan het water. Nog maar net open op de nieuwe locatie, maar al op de radar van Gault & Millau want ze komen nieuw binnen in de gids. 

Meer informatie

Frenchette: 12/20

Gastrobar Frenchette weet met het concept en unieke interieur iedereen te overtuigen, zo ook de jury van Gault&Millau. De gerechtjes waaruit je kan kiezen zijn even klassiek als verrassend en zorgen ongetwijfeld voor een explosie van smaken, daar zorgt chef David Servranckx voor. 

Meer informatie

Bar Bristol: 12/20

Bar Bristol is gelegen aan 't Paard, een toffe plek die een levendige sfeer uitstraalt. Deze zaak was jaar en dag een volks café met een kleine kaart. Charlotte Arena en Bruce Lybeer gaven aan het pand een nieuwe bestemming als eigentijds restaurant. Hier word je zeker ook verrast door de selectie van de wijnen. Een plek die onmiddellijk vele harten veroverde, zo ook die van Gault & Millau, want ze behouden hun mooie score. 

Meer informatie

Rocco Eats: 12/20

Rocco Eats, dat is gezellig genieten van heerlijke gerechten, bereid op de houtskoolgrill en in de authentieke houtoven. Ze werken met lokale en verse producten volgens dagelijkse beschikbaarheid. Een plek die de ideale setting biedt voor een avond gezellig dineren. Zij behouden hun score. 

Meer informatie

Brassi Casino Restaurant: 12/20

Ga je graag voor méér dan een restaurantbezoek? Dan is Brassi de belevenis die je zoekt. Dit eigentijdse restaurant ligt in het hartje van Casino Oostende.  Unieke sfeer? Yes. Bijzondere gerechten? Absoluut! Van klassieke gerechten en Oostendse garnaalkroketten tot perfect gegrild hoevevlees. Hier doen zowel de lokale klassiekers als frisse creaties verrassen. Verfijnd, vers & overheerlijk. Dat maakt Brassi bij élk bezoek waar.

 

Goed om weten: door de ligging in het casino is 21 jaar de minimumleeftijd om Brassi te bezoeken.

Meer informatie

Le Bassin: 12/20

Een klinkende naam in Oostende, met een hotel, een bar met fijne selectie wijnen en charcuterie én een volledig vernieuwd restaurant, is deze plek een absolute must-visit op de Visserskaai. Op de kaart vind je heel wat visgerechten, chef Tom Vanhaecke is immers North Sea Chef en kookt dus op het ritme van de seizoenen. Zij zijn een nieuwkomer in de gids en krijgen een score van 12/20.

Meer informatie

Brassi Grand Café: 12/20

Nieuwkomer in de gids dit jaar. Brassi Grand Café in Oostende biedt een culinaire beleving met een prachtig zicht op de Noordzee, gelegen aan de Albert I-promenade. Het interieur ademt de rust en gezelligheid van een Parijse brasserie, met een authentieke marmeren vloer en een organisch groen interieur.

De menukaart is geïnspireerd op Franse keukenklassiekers, aangevuld met bistrofavorieten en een vleugje Oostendse elegantie. Gasten kunnen genieten van verfijnde gerechten met pure ingrediënten, geserveerd aan wit gedekte tafels.

Meer informatie

Bar Foubert: 12/20

Bar Foubert wordt een jaar na opening al opgenomen, gelegen in de Christinastraat in Oostende, is een warme en intieme eetgelegenheid die draait om klassieke gerechten en puur vakmanschap. Chef Stephen en gastvrouw Anneleen verwelkomen je graag in hun huiskamerrestaurant. De keuken staat bekend om zijn tijdloze smaakbeleving, maar de echte blikvanger is het indrukwekkende Moltenispit in de open keuken. Hier wordt de signature dish, tarbot aan het spit, langzaam en perfect gegaard. 

Meer informatie

Gault&Millau: HIP selectie

'HIP' staat voor een selectie van toegankelijke en hippe eetadresjes waar beleving en concept centraal staan. Lekker genieten van smakelijke gerechten in een origineel kader, met kwaliteit als belangrijkste "Gault&Millau" criterium. Ook hier vallen enkele Oostendse zaken in de prijzen.