Oostende scoort in Gault & Millau

De nieuwe culinaire gids (2022) van Gault & Millau Belgium is er! Zij beoordelen restaurants in heel België en kennen de befaamde scores op 20 toe. Met Lusitania, Bistro David, Kiss the Chef en Belle de Jour zijn er maar liefst vier Oostendse nieuwkomers. Daarnaast behouden ook Marina, STORM, Mange Tout, Savarin, Bistro Mathilda en Frenchette hun plaats in de gids. Oostende gaat dus in één keer van 6 naar 10 restaurants in de prestigieuze gids.

Ristorante Marina: 14/20

Deze vaste waarde is een must voor liefhebbers van de authentieke, Italiaanse keuken. Bij gastvrouw Vida op Oosteroever is het telkens opnieuw genieten en dat bewijzen ze door hun toppositie in de gids te behouden.

Meer informatie

STORM: 14/20

Chef Michiel Rabaey en gastvrouw Nathalie Hiele heten je van harte welkom in hun uiterst gezellige restaurant op Oosteroever. Als lid van de North Sea Chefs wordt hier enorm veel waarde gehecht aan lokale en seizoensgebonden producten. Een echte aanrader, ze wisten hiermee opnieuw de Gault & Millau jury te charmeren en behouden hun topscore. 

Meer informatie

Lusitania: 13.5/20

Een heel sterke nieuwkomer in de gids is restaurant Lusitania. Heel wat mensen zullen dit restaurant op de Visserskaai al kennen, ze werken met topproducten en in het vernieuwde interieur is het heerlijk genieten van de creaties van de chef. 

Meer informatie

Bistro Mathilda: 13/20

Een absolute klassieker in het Oostendse restaurantlandschap, ze weten hun positie op 13/20 perfect te behouden. Luc en Gerda verwelkomen je in Bistro Mathilda met open armen om te genieten van hun klassieke Frans-Belgische gerechten. De wijnkaart wordt zorgvuldig samengesteld door sommelier Jason Eerebout. 

Meer informatie

Brasserie David: 13/20

Nog een nieuwkomer in de gids met een score om meteen apetrots op te zijn. Brasserie David is een lunchrestaurant waar je verrast wordt door heerlijke creaties van chef David Dewaele. Wil je hier liever dineren? Private dinings zijn mogelijk vanaf 10 personen! 

Meer informatie

Mange Tout: 13/20

Restaurant Mange Tout op de Visserskaai weet ook hun mooie score te behouden. Chef Peter Moyaert tovert heerlijke gerechtjes op je bord, die meegaan met de seizoenen. Gastvrouw Lieva zorgt ervoor dat je kan genieten van de perfecte wijnen bij deze creaties.

Meer informatie

Kiss The Chef: 13/20

Dit nieuwe restaurant komt ook onmiddellijk binnen in de lijst met een score om zeer fier op te zijn. Kiss the Chef zet in op seizoensproducten met een exotische twist, natuurwijnen, cocktails en verschillende speciaalbieren. Je kan genieten van de heerlijke Thaise keuken in een modern interieur.

Meer informatie

Savarin: 13/20

Restaurant Savarin is al jaar en dag een referentie in het culinair genieten met schitterend zeezicht in Oostende. Met zijn glamoureuze setting en meesterlijke kaart kloppen je zintuigen meer dan overuren. Met chef Thierry De Clerck, die deel uitmaakt van “Compagnon de la Toque Blanche”, aan het fornuis kan je hier zeker zijn van een heerlijke culinaire ervaring. Hij tovert schitterende gerechten uit zijn mouw, in harmonie met het gezellige kader. Bovendien heeft elk tafeltje hier een subliem zeezicht!

Meer informatie

Belle de Jour: 12/20

Wie er al geweest is zal het vast en zeker beamen; bij Els en Jeremy is het alsof je bij vrienden thuis komt. Met heel veel aandacht voor de korte keten zit je in het mooie interieur van Belle de Jour zeker goed voor een avond culinair genieten. Dat wordt in de nieuwe Gault&Millau gids bekroond met een mooie 12/20. Geen zin meer om naar huis te rijden? Met Belle de Nuit hebben ze ook prachtige gastenkamers. 

Meer informatie

Frenchette: 12/20

Gastrobar Frenchette weet met het unieke concept iedereen te overtuigen, zo ook de jury van Gault&Millau. De gerechtjes waaruit je kan kiezen zijn even klassiek als verrassend en zorgen ongetwijfeld voor een explosie van smaken, daar zorgt chef David Servranckx voor. 

Meer informatie

Gault&Millau: POP selectie

'POP' staat voor een selectie van toegankelijke en hippe eetadresjes waar beleving en concept centraal staan. Lekker genieten van smakelijke gerechten in een origineel kader, met kwaliteit als belangrijkste "Gault&Millau" criterium. Ook hier vallen enkele Oostendse zaken in de prijzen.