Veelgestelde vragen over het strand

Alle Oostendse stranden zullen deze zomer vrij toegankelijk zijn. Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Lees hier alle veelgestelde vragen over de strandaanmelding.

Menu

U bent hier

Bistro Mathilda

Elke foodie die wel eens in Oostende komt, kent Bistro Mathilda. Dit is dan ook een terroir instituut dat al vele jaren geleden zijn strepen verdiende. Niet dat de tijd hier bleef stilstaan, wel integendeel!

Keuken

Bistro Mathilda slaagt er schijnbaar moeiteloos in om zijn klassiekers in ere te houden en tegelijkertijd nieuwe culinaire trends te omarmen. Een bijzondere evenwichtsoefening die hier wonderwel werkt. Op de kaart vind je zowel signature dishes als nieuwe, inventieve gerechten. Van hun wereldbefaamde tatjespap tot zeekat met limoen, noedels, chili, gember, koriander en koraal. Zowel op maat van trouwe traditionele gasten dus, als geschikt voor curieuzeneuzen die graag hun culinaire grenzen verleggen. Hier gaat iedereen tevreden buiten.

Wijnkaart

Wijnliefhebbers halen hun hart op in Bistro Mathilda. Naast een uitgebreide wijnkaart, van € 25 tot € 195 per fles, kun je hier immers ook altijd heel wat wijnen per glas drinken. Zes witte wijnen, zes rode wijnen en 1 rosé, variërend van € 5 tot € 15 per glas, van instapwijnen tot semitoppers dus. Perfect voor wie bijvoorbeeld maar twee glazen drinkt en een budgetvriendelijk glas graag afwisselt met een stevigere, duurdere wijn.

Interieur

Eigentijds, behoorlijk strak in het vel zittend, maar nooit kil. Grote glaspartijen, veel houtaccenten en beige tinten geven het interieur een stijlvolle, tijdloze uitstraling. En gezeten aan het venster heb je een bevoorrecht zicht op de va-et-vient in Oostende.

Op het bord

Soms is er lichte paniek wanneer er ook klein geweld mee op stap is. Niet zo in Bistro Mathilda waar hele families verzamelen. Onze uk mag meteen proeven van enkele verfijnde hapjes en geniet daarna van De Beste Garnaalkroketten ooit. Wij kiezen voor het Bib Gourmand-menu van € 37, ik waag me ondermeer aan die tatjespap die alle verwachtingen moeiteloos inlost terwijl manlief woorden te kort komt om de lamscouscous op Marokkaanse wijze te loven.

Praktische informatie

Contact?
Leopold II-laan 1
059/51.06.70
www.bistromathilda.be

Type keuken?
Hedendaags bistronomisch.

Gault & Millau?
Scoort een 13/20.

Michelin? 
Bib-gourmand 

Openingsuren? 
Woensdag t.e.m. zondag 
12u - 14u30 en 18u - 22u
In juli & augustus ook open op maandag van 18 - 22u
Gesloten op maandag en dinsdag.

Met de wagen?
Parkeer je auto in de Zeeparking.

Met het openbaar vervoer?
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen