Menu

U bent hier

Belle de Jour

Voor wie eens iets anders wil dan het doorsnee restaurant aan de kust. Belle de Jour serveert wereldse smaken in een levendige ambiance.

Keuken

Werelds met fusiongerechten. En dat mag je best letterlijk nemen. Veel ingrediënten en gerechten uit alle werelddelen. Van Aziatisch over Midden-Oosters tot klassiek Belgisch met een moderne twist. Het menu wisselt wekelijks volgens de inspiratie van de chef. Voor wie niet kan kiezen en houdt van veel werk voor de smaakpapillen.

Wijnkaart

Wie wil start met een glaasje champagne of prosecco. Verder een aanbod aan voornamelijk wijnen uit de klassieke landen. Veel Franse maar ook Italiaanse wijnen uit Puglia, Veneto en Toscane.

Interieur

Het interieur doet warm en huiselijk aan zoals in een klassieke brasserie. De lange tafel brengt een bruisende dynamiek in het restaurant. Net zoals de ontspannen en losse bediening. Het personeel geeft je maar al te graag extra uitleg over de exotische ingrediënten.

Op het bord

Vitello tonato comme il faut met lichtroze kalfsgebraad, zelfbereide tonatosaus en kappertjes. Maar ook huisbereide koudgerookte zalm. Verder een vegetarische salade met taboulé en haloumi of een stukje ijslandse kabeljauw met puree en zongedroogde tomaatjes. Ook de desserts krijgen een exotische toets. Pikante gekarameliseerde ananas met kokosijs of chocoladeijs van callebaut met karwijzaad.

Praktisch

Contact?
Madridstraat 9-11
Tel. 0479/ 360 905
www.bistrobelledejour.be

Type?
Wereldkeuken, fusion van Aziatische gerechten met een Belgische toets. 

Openingsuren?
Dinsdag - zaterdag: diner van 18.00 - 22.00 uur
Zondag: lunch van 12.00 - 15.00 uur

Met de wagen?
Parkeer je auto in de INDIGO Zeeparking.

Met het openbaar vervoer?
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein.

Op Oostendse Wijze

In "Op Oostendse Wijze" ging TV-chef Dagny Ros samen met Oostendse chefs aan de slag met Oostendse streekproducten, in een kookprogramma van 5 uitzendingen. De uitzendingen waren tussen 22/12/2016 en 19/01/2017 vijf donderdagen op rij live te zien op onze Facebookpagina. Herbekijk hier de aflevering van Belle de Jour.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen