Willem Hiele

Locatie

Kapittelstraat 71
Oudenburg - Oostende 8460
Toon op kaart

Wanneer

Sluitingsdagen

ma 14 nov 2022 tot za 31 dec 2022

Faciliteiten

  • Online reserveren
  • Parking
  • Gault&Millau
  • Indoor
  • Betaalmogelijkheden: Bancontact, Visa/Mastercard

Topchef Willem Hiele haalde in 2021 zijn eerste Michelinster binnen en een plaats op nummer 77 van The World’s Best 50 Restaurants. Hij verhuisde dit jaar zijn restaurant van Koksijde naar het pittoreske Oudenburg. Willem Hiele 2.0 huist in een brutalistisch, architecturaal pand ontworpen door kunstenaar-architect Jacques Moeschal. Het monument ligt verscholen in de historische polders van De Keignaert, een natuurgebied met weilanden, kreken en akkers vlakbij Oostende.
De chef groeide op in Oostende en Koksijde in een familie van vissers en werkt enkel met Noordzeevis. Zee, aarde, polders en vuur zitten verankerd in zijn DNA. Willem Hiele is een restaurant waar geleefd en gekookt wordt op het ritme van de seizoenen. De natuur schrijft zijn kaart: hij serveert één menu met vlees, vis en schaaldieren, enkel ingrediënten van het moment. 
Het restaurant heeft ook zeven hotelkamers waar de polders op de ramen tikken, soms vrolijk en soms humeurig - op z’n Belgisch. Vensters kaderen de omgeving in als een postkaartje dat verwondering tekent. Is het een landschap van Permeke of de tuinen van Monet? Ga het vooral zelf ontdekken

Foto's: Pieter D'Hoop