Menu

U bent hier

Marina

Ristorante Marina is een klassieker in Oostende. Klassiekers kunnen zoals algemeen geweten twee kanten uit: ofwel worden ze legendarisch, ofwel worden ze een beetje belegen en daarna gewoon vergeten. Wij weten nu al wat het voor Marina zal worden.

Keuken

Marina is niet zomaar een doorsnee Italiaans restaurant. Het is een plek waar je heen gaat omdat je iets te vieren hebt, en omdat je dat graag in een decor doet dat feest ademt. Dat praal en pracht uitstraalt. Marina heeft dat allemaal: een zeer goede burgerkeuken, hartelijk en professioneel personeel, een topligging. Dat zorgt zoals gezegd voor een iets duurdere rekening, maar de prijs/kwaliteitsverhouding is zonder meer correct. Het menu kost er 49 euro, het degustatiemenu 65 euro. Daarvoor krijg je wel al een wandeling door de antipasti, primi, secondi en dolci, die in de keuken met liefde en toewijding en natuurlijk Italiaanse passie worden bereid.

Dranken

Van de gebruikelijke spumante over de meer traditionele Italiaanse bitters naar eerder hippe gins en binnenlandse bieren, Marina weet er weg mee. De wijnkaart is uitgebreid en wordt voorgesteld door de trotse en ijverige sommelier, die op eenvoudige vraag een niet eens zo dure en verrassende witte wijn uit Piemonte serveert.

Interieur

Niet iedereen valt voor de eerder statige decoratie van Marina, maar er zijn net zo goed veel moderne toetsen en het geheel oogt toch veeleer knus dan overdadig. Marina is een klassieke tempel, met gesteven linnen en zilverwerk en mooi verzorgde borden. Zoals we al zegden, je komt er niet voor een snelle hap, maar om languit van de Italiaanse gastronomie te genieten.

Op het bord

Een fraai uitgedost bord vitello tonnato – mijn lievelingsgerecht uit de koude keuken – met snippers rode ui, chioggiabiet, rucola en een appelkappertje. Daarna trofiette – kronkelige Ligurische pasta – met stukjes worst, spinazie, venkelzaad, pecorino. Een typisch Italiaanse primo qua hoeveelheid, smaak en consistentie. Geen voer voor de klassieke bolognese-eter, maar het is precies dit dat Marina kenmerkt: koppigheid in kwaliteit. Als dessert wordt champagne met suiker en eidooiers in de zaal tot een zalig zalvende zabaglione geklopt, een ceremonie waarvoor Marina alleen al een bezoek waard is.  

Praktisch

Contact? 
Albert I-Promenade 9
Tel. 059/70.35.56
www.resto-marina.be

Type?
Italiaanse keuken

Openingsuren? 
Open van 12u - 14u30 en 18u30 - 22u. 
Gesloten op woensdag en zondagavond. 

Met de wagen? 
Parkeer je auto in de betaalparking Mijnplein of aan de Visserskaai. Het restaurant bevindt zich op de Zeedijk, Albert I-promenade 9.

Met het openbaar vervoer? 
Station Oostende bevindt zich op tien minuten wandelafstand.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen