Beleef de winter

Gezellig kerstshoppen (ook op zondag!) in de mooi verlichte winkelstraten, uitwaaien op strand en 's avonds genieten van een heerlijk diner? Geen probleem! Maak je ook even een foto in het Huis van de Kerstman en laat je je verleiden tot een schaatspartijtje op de vijver? In Oostende kan het allemaal! 

NYE Deluxe

Kursaal Oostende
zo 31 dec 2023 tot ma 1 jan 2024

Voor families

Schaatsen op winter in het park, Ensor leren kennen in Fort Napoleon en het Ensorhuis of speuren door de kerstbomen in Mariakerke.

Cultuur in Oostende

Oostende viert zijn helden: Ontdek de het programma Ensor2024 of de verschillende activiteiten rond Arno. Ook de street art van The Crystal Ship blijft een must do.

Voorstelling meepikken?

Een voorstelling in Kursaal Oostende of De Grote Post meepikken?

NYE Deluxe

Kursaal Oostende
zo 31 dec 2023 tot ma 1 jan 2024

Jan Smit

Kursaal Oostende
za 20 jan 2024 20:00

Download het gratis Winterwandelplan

  • Handig kaartje
  • Overzicht winterevenementen
Lijsten

Praktische info

Hoe kom ik naar Winter in Oostende?

Er zijn heel wat manieren om naar Winter in Oostende te komen. We raden zoveel als mogelijk de fiets aan, waarmee je tot bijna in het evenement kan rijden. Openbaar vervoer brengt je ook tot aan de drempel van het evenement.

Met de fiets

We hebben diverse fietsparkings voorzien nabij alle eventlocaties. Op het Wapenplein is een fietsparking nabij de hoek van de Kerkstraat en de Breidelstraat. In de nabijheid van het Leopoldpark is er een fietsparking voorzien aan van de zeeparking thv Dikke Mathilde.

Uiteraard kan je ook terecht bij de 100 vast geplaatste fietsnietjes verspreid over het stadscentrum, of in de ruime ondergrondse fietsparking onder het Stationsplein.

Met de bus

De bussen van De Lijn brengen je overal dichtbij in het centrum. Nabij het Leopoldpark kan je afstappen op halte Oostende Stadhuis, of Oostende Marie Joséplein. Voor het Wapenplein kan je kiezen voor de haltes Oostende Centrum, Oostende Kapucijnenkerk of Oostende Vlaanderenstraat.

Klik hier voor de volledige dienstregeling en routeplanner.

Met de kusttram

De Kusttram is het ideale vervoermiddel als je vanuit een van de andere kustgemeenten naar Winter in Oostende wil komen. Neem de halte Marie Joséplein en je staat enkele minuten later op het Wapenplein of in het Leopoldpark.

Klik hier voor de volledige dienstregeling en routeplanner.

Met de trein

Het treinstation in het centrum van de stad ligt op wandelafstand van de zeedijk en de winkelstraten. Binnen de 10 minuutjes wandelen sta je vanuit het station op het Wapenplein, of schaats je in het Leopoldpark

Klik hier voor de volledige dienstregeling en routeplanner.

Met de wagen

E40: De E40 autosnelweg verbindt Brussel met Oostende. In een groot uur ben je met de auto van Brussel in Oostende.

E17: Vanuit Antwerpen neem je de E17, vervolgens de E40 richting Oostende.

Klik hier voor alle info over parkeren in Oostende.

Bij grote verkeersdrukte worden er LED borden geactiveerd bij het binnenkomen van Oostende, die je naar de meest bereikbare parking zullen leiden.