De beste wafels en pannenkoeken volgens onze Facebook-fans

Een deugddoende wandeling op de zeedijk, gevolgd door een pannenkoek of wafel en warme chocolademelk om bij op te warmen: het is een klassieker onder de zondagsactiviteiten. Niemand kan dan ook de héérlijke geur van een versgebakken wafel of pannenkoek weerstaan.

Wij vroegen via onze Facebookpagina om jullie favoriete adresjes in Oostende, en hier eet je volgens die peiling de beste pannenkoeken en wafels die net zo smaken als vroeger. Of misschien zelfs beter!

Cappuccino

Sinds 20 jaar is tearoom Cappuccino een gevestigde waarde in de Kapellestraat. Bij een namiddagje shoppen hoort een verse wafel of pannenkoek van bij de Cappuccino. En als er geen plaats is binnen kan men altijd terecht op het zonneterras. Niet veel tijd? Kom dan gewoon langs voor de ijs-en wafelshop, het huisbereide ijs of de warme suikerwafels en Brusselse wafels.

Meer informatie

Patisserie Caruso

Liefhebbers van fijne gebakjes kennen deze zaak zeker al, maar wist je ook dat er een tearoom achteraan is? Je kan alle gebakjes ook ter plaatse eten en uiteraard zijn ook de pannenkoeken en wafels heerlijk! 

Meer informatie

Tearoom Georges

Hier smaken de pannenkoeken en wafels exact als in onze kindertijd, en dat is niet verwonderlijk: Georges bestaat al 65 jaar! De appelbeignets, pannenkoeken en Brusselse én Luikse wafels zijn hier allemaal huisgemaakt. “Wij zijn de enige tearoom in Oostende waar ook de Luikse wafels of suikerwafels nog zelf worden gemaakt. En de Brusselse wafels worden nog echt op een gasvuur gebakken, net zoals vroeger”, klinkt het bij Tearoom Georges. Perfect voor een lekker vers vieruurtje, het liefst gewoon uit het vuistje.

Meer informatie

Chamonix

Ook Chamonix is een begrip in Oostende. Deze tearoom serveert al 60 jaar verse wafels, pannenkoeken, milkshakes en ijscoupes. Het geheim van hun succes? “Eigenlijk hebben we daar niets voor hoeven doen, dat is gewoon zo gegroeid. De mensen weten waar ze moeten zijn voor lekkere pannenkoeken en wafels aan democratische prijzen. We gebruiken altijd kwaliteitsvolle ingrediënten. Er staat bij ons weinig op de kaart, maar wat we serveren is uitstekend. Bovendien is onze zaak erg kindvriendelijk, en het zijn vandaag eigenlijk de kinderen die bepalen waar hun ouders gaan,” vertrouwt de eigenaar van Chamonix ons toe.

Meer informatie

Albrecht

Mag het Instagrammable zijn? Dan zijn de kleurrijke American Pancakes van Albrecht iets voor jou! Hier moet je zijn voor een fantastisch ontbijt, gekke 'over-the-top' drankjes en waanzinnig lekkere taarten.

Meer informatie

Brasserie Albert

Deze klassieke brasserie huist in Hotel Thermae Palace maar is vrij toegankelijk voor iedereen. De grandeur van het hotel voel je ook in Brasserie Albert, die ook een subliem zicht op zee te bieden heeft. Op de kaart vind je heel wat topgerechtjes en 's middags kan je er genieten van heerlijke pannenkoeken en wafels, gemaakt volgens het klassieke recept. 

Meer informatie