Sam De Bruyn ontmoet Oostendse chefs

Sam De Bruyn is niet alleen radiopresentator, maar ook een rasechte foodie met een voorliefde voor de Noordzee en de pure keuken. Voor een nieuw videoformat van Food’Oostende trekt hij telkens met een Oostendse chef naar een unieke locatie, ver weg van de typische restaurantkeuken, zodat de chef zonder al te veel hulpmiddeltjes zijn kunsten kan tonen. Sam (her)ontdekt zo samen met jou pure producten en de vaak nog puurdere verhalen van de chefs tijdens een boeiende babbel.

In de eerste aflevering maken we kennis met Michiel Rabaey, chef van restaurant STORM, bij de Oesterput, de enige Belgische Oesterkwekerij. Net als Sam houdt Michiel van puur eten én van alles wat de Noordzee ons te bieden heeft. In zijn restaurant werkt hij dan ook uitsluitend met duurzame visvangst op het tempo van de zee en zweert hij bij een minimum aan ingrediënten om een maximale smaak te creëren. Sams culinaire hart heeft hij alvast gestolen: ‘Bij veel van zijn gerechten komt er enkel zeewater aan te pas: zijn Oostendse oesters zijn werkelijk to die for.’ 

Ook de tweede aflevering staat ondertussen online. Hierin ontmoet hij Vito Centomani aan de strekdam. Heerlijke smaken en Italiaanse wijsheden gegarandeerd!

Sam De Bruyn x Michiel Rabaey

Video

Sam De Bruyn x Vito Centomani

Video