Sam De Bruyn ontmoet Oostendse chefs

Sam De Bruyn is niet alleen radiopresentator, maar ook een rasechte foodie met een voorliefde voor de Noordzee en de pure keuken. Voor een nieuw videoformat van Food’Oostende trekt hij telkens met een Oostendse chef naar een unieke locatie, ver weg van de typische restaurantkeuken, zodat de chef zonder al te veel hulpmiddeltjes zijn kunsten kan tonen. Sam (her)ontdekt zo samen met jou pure producten en de vaak nog puurdere verhalen van de chefs tijdens een boeiende babbel.

In de eerste aflevering maken we kennis met Michiel Rabaey, chef van restaurant STORM, bij de Oesterput, de enige Belgische Oesterkwekerij. Net als Sam houdt Michiel van puur eten én van alles wat de Noordzee ons te bieden heeft. In zijn restaurant werkt hij dan ook uitsluitend met duurzame visvangst op het tempo van de zee en zweert hij bij een minimum aan ingrediënten om een maximale smaak te creëren. Sams culinaire hart heeft hij alvast gestolen: ‘Bij veel van zijn gerechten komt er enkel zeewater aan te pas: zijn Oostendse oesters zijn werkelijk to die for.’ 

Ook de tweede aflevering staat ondertussen online. Hierin ontmoet hij Vito Centomani aan de strekdam. Heerlijke smaken en Italiaanse wijsheden gegarandeerd!

In een derde aflevering gaat Sam Vancoppenolle aan de slag op het podium van Kursaal Oostende. Zijn zaak Gastrobar Sam is gevestigd in dezelfde quartier, zoals hij het zelf zegt. Hij bereid naar eigen zeggen “De oerklassieker”, wat dat dan mag zijn, ontdek je in de video. 

In de vierde aflevering trekt Sam samen met Els Vanbiervliet, eigenares van Bistro Belle de Jour, naar het strand van Oostende om er te genieten van de “vitamientjes zee” uit een culinair kunstwerk op basis van rog (de vis van het jaar 2021) en dragon.

In de vijfde aflevering gaat hij aan het golfterrein van Wellington golf Oostende aan de slag met David van Brasserie David. Daarna was het de beurt aan Vida Acquaro van Restaurant Marina op Oosteroever, waarmee hij kookt op het Klein Strand, tegenover de originele locatie van het Italiaanse toprestaurant.

Het Eilandje is de dan weer de locatie waar Jan Liebrechts van Restaurant North leert aan Sam hoe hij de perfecte risotto moet bereiden. 

In het gloednieuwe, idyllische Les Cabanes d'Ostende, kookt chef Anthony Caulier van Trattoria Ensorito samen met Sam De Bruyn een Italiaanse pasta vongole in de zevende aflevering van deze reeks.

Sam De Bruyn x Michiel Rabaey

Video

Sam De Bruyn x Vito Centomani

Video

Sam De Bruyn x Sam Vancoppenolle

Video

Sam De Bruyn x Els Vanbiervliet

Video

Sam De Bruyn x David Dewaele

Video

Sam De Bruyn x Vida Acquaro

Video

Sam De Bruyn x Jan Liebrechts

Video

Sam De Bruyn x Anthony Caulier

Video