In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Toi Moi et la Mer

Lunchen of dineren op de Zeedijk. Het blijft fabuleus, zowel ’s zomers als ’s winters. En al helemaal als je ook nog eens in een topadres belandt waar je ook écht lekker eet. Welkom in Toi, Moi et La Mer.

KEUKEN

Dat je hier uitstekende Noordzeevis eet, recht uit de zee op je bord, is eigenlijk alleen maar logisch. Chef Christophe Snauwaert is North Sea Chef en werkt enkel met vis die hier, pal voor zijn deur zwemt en elke morgen vers geleverd wordt. Dit vertaalt zich in een 'catch of the day'-menu, waar je zowel 's middags als 's avonds voor kan kiezen. Hier eet je heerlijke, minder bekende vis zoals pieterman en rode poon maar vind je ook klassiekers als tong op de kaart. En de garnalen die je in Moi, Toi et La Mer proeft, zijn Oostendse exemplaren. Gekocht op de vistrap. Kortom, een topadres pal op de Zeedijk. Logisch dat zowel toeristen als Oostendenaren zich hier verdringen voor een plekje op het heerlijke terras.

WIJNKAART

Hoewel de wijnkaart heel wat Spaanse en Italiaanse wijnen telt, die ook nog eens betaalbaar zijn, moet je het hier eens over een andere boeg gooien en opteren voor een fris, lekker en lokaal biertje. Op de kaart: Keyte, Brugse Zot en Poppolou. Populaire plaatselijke helden die perfect passen bij die heerlijke Oostendse garnalen.

INTERIEUR

Veel zaken op de Zeedijk mogen dan opteren voor helder wit, in Toi, Moi et La Mer primeren warme tinten. Geen koel gebeuren dus, maar een gezellig huiskamerrestaurant waar je je meteen thuis voelt en uren zou kunnen blijven. Comfy lederen stoelen, een fijne collectie trouvailles, wat boeken en in de verte zacht Noordzeegekabbel. Of alles wat je nodig hebt om instant te relaxen.

OP HET BORD

We hebben even getwijfeld, want op de kaart staat er nog wel meer lekkers, maar uiteindelijk besluiten we om toch voor de klassiekers te gaan. Dat past immers perfect bij ons zalig plekje op het zonneterras. We kiezen voor het menu van € 39 met als voorgerecht heerlijke garnaalkroketjes en Oostendse vissoep om verder te gaan met een stel perfect gebakken zeetongetjes, vergezeld van verse frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Een magische zonsondergang maakt het geluk helemaal compleet.

PRAKTISCH

Contact?
Albert I-Promenade 68
059/80.66.13
www.toimoietlamer.be

Type?
Visrestaurant.

Openingsuren?
Open van woensdag tot zondag, 12u tot 14u en 18u tot 21u.
Gesloten op maandag en dinsdag. 

Met de wagen? 
Parkeer je auto in de betaalparking van Kursaal Oostende.

Met het openbaar vervoer? 
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen