Menu

U bent hier

De Grote Post

Het R.T.T.-P.T.T. gebouw werd gebouwd tussen 1947 en 1953, naar een ontwerp van de Gentse architect Gaston Eysselinck (1907 – 1953) die zich op jonge leeftijd door Le Corbusier liet inspireren. Aanvankelijk kreeg het gebouw geen aandacht, zelfs niet van modernistische architecten. Pas na 1963 werd het erkend als één van de krachtigste architectonische prestaties van de naoorlogse periode in België.

Het postgebouw sloot sloot haar deuren in 1999, maar heropende als bruisend cultuurcentrum De Grote Post in december 2012. Bij het omvormen van een postgebouw tot cultuurfabriek blijven de originele structuur leesbaar en ervaarbaar. Zowel Oostendenaars als bezoekers van de stad raken geïntrigeerd door het gebouw met haar rijke geschiedenis.

Ontdek het programma van de eerstkomende voorstellingen hieronder:

ACHTER DE SCHERMEN

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 28 okt 2017 tot za 31 mrt 2018

Ondertussen een bestseller in het programma van De Grote Post: curieuzeneuzen achter de schermen tijdens de schoolvakanties.

Lees meer

TXT-UURTJE

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
zo 5 nov 2017 tot zo 6 mei 2018

Iedere eerste zondag van de maand zijn kinderen tussen 4 en 8 jaar welkom om even te ontsnappen in de meest fantastische, waanzinnige en spannende verhalen.

Lees meer

ZE HOUDEN VAN ELKAAR

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
wo 22 nov 2017 tot zo 26 nov 2017

Ze houden van elkaar’ van Muriel Robin en Pierre Palmade is een pittige en hopelijk niet tè herkenbare relatiekomedie waarbij in een achttal taferelen al het goede en het minder goede uit het leven van een koppel naar boven komt. Van meet af aan bent u getuige van de ‘heugelijke’ gebeurtenis die het huwelijk is en van de jaren die erop volgen. Je trouwt om elkaar te steunen in goede en kwade ...

Lees meer

DE MAN, DE VROUW EN DE BEER

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
do 23 nov 2017, do 23 nov 2017

De man, de vrouw en de beer is een voorstelling over zoeken naar je thuis en je weg vinden in het leven. Over liefhebben en loslaten. Over kinderen en hun ouders. En bloed dat kruipt waar het niet kan gaan. Het werk van Tom Dupont balanceert vaak tussen humor en verdriet. De man, de vrouw en de beer kruipt sowieso onder je huid, zelfs al heb je een berenvel. "Prikkelende precisie en humor in ...

Lees meer

LIEFDE EN DEVOTIE

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
vr 24 nov 2017

Guido Belcanto heeft een muzikale roeping en belijdt die, nu al veertien albums lang, met liefde en devotie. Twee woorden die zijn werk perfect samenvatten en dus een geschikte titel vormen voor zijn nieuwste album. 

Lees meer

CLARIBEL CLARINET CHOIR GUIDO SIX

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 25 nov 2017

Claribel Clarinet Choir Guido Six werd opgericht door Guido Six in 1992 met leerlingen uit zijn klarinetklassen van het Conservatorium aan Zee uit Oostende, de muziekacademie uit Veurne en de hogeschool HoGent.

Lees meer

AARDAPPELSOEP

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
wo 29 nov 2017, wo 29 nov 2017

Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om op school aan de kinderen te tonen hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie is: soep maken in de klas. Het is haar eerste werkdag. Ze heeft alles bij de hand – keukengerei én verse groenten – om haar taak tot een goed einde te brengen. Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze nogal flets en weinig avontuurlijk. Ze besluit een soep te maken ...

Lees meer

BEING

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
do 30 nov 2017

De nieuwe creatie 'being' van de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir is ontstaan vanuit een blijvende nieuwsgierigheid naar andere culturen en de ontwikkeling van beweging in andere contexten dan de hare.

Lees meer

Praktisch - CC De Grote Post

Adres: Hendrik Serruyslaan 18a, 8400 Oostende
Tel.: +32 59 33 90 00
Website: www.degrotepost.be

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen