In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

St-Malo

Het restaurant met de van oorsprong zeer Franse naam biedt sinds enkele jaren ook Thaïse gerechten aan en doet dat met verve en kunde. Een zeer goede keuze als je straks een tafel zoekt in Oostende.

Keuken

Restaurants die het beste van twee werelden aanbieden, weten doorgaans niet van welk hout pijlen snijden. St-Malo combineert eerder traditionele kustgerechten als garnaalkroketjes, slibtong en filet pur met klassiekers uit de Thaïse keuken, en doet dat uitstekend. De gerechten staan apart op de kaart, maar er sluipt langzaamaan ook oosterse invloed in de traditionele kaart. Er zijn verschillende curry’s en ook dimsum wordt netjes gestoomd in een bamboemandje aan tafel gebracht.

Wijnkaart

St-Malo werkt met biologische wijnen van kleine, ambachtelijke wijnbouwers en schrikt er niet voor terug ook de minder bekende wijnlanden aan bod te laten komen. De huiswijn is een rins en fris glas bourboulenc en grenache blanc uit de Rhône. Andere aanrader: de witte en rode wijn uit de Baga, van Luis Pato. De bierkaart is beperkt, maar je vindt er wél het Thaïse bier Singha, dat uitstekend wegdrinkt bij de pittige keuken.

Interieur

Warm en stijlvol, met knappe tinten van beige en roomwit. Geen enkel moment overheerst de drukte van de zeedijk, wat je hoort is het elegante kabbelen van nu eens loungemuziek, dan weer rustgevend oosters. Enkele boeddhabeeldjes zorgen voor een opmerkelijk intermezzo.

Op het bord

Het lunchmenu van 24 euro: eerst in oosterse specerijen gemarineerde zalm, daarna een keurige mok kip in groene curry met veel verse, knapperige groenten en een aparte kom jasmijnrijst, keurig bereid. Zeer behoorlijk gekruid. Aan de overkant klassiek met sliptong, verse friet, een slaatje. Bij de kinderen: Thaïse kippenspiesjes met vier sausjes, en een enorm bord vissoep met schelpdieren, scampi en zalm, dat gulzig wordt opgelepeld.

Praktische informatie

Contact? 
Albert I-Promenade 62a
Tel. 059/50.39.67
www.st-malo.be

Type?
Thaise en Belgische keuken

Openingsuren?
Open van 12u - 14u en 18u - 21u.
Gesloten op maandag.

Met de wagen? 
Parkeer je auto in de betaalparking van Kursaal Oostende. Het restaurant bevindt zich op de Zeedijk, Albert I-Promenade 62a.

Met het openbaar vervoer? 
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein, het restaurant bevindt zich op enkele minuten stappen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen