U bent hier

Oostende met kinderen

Kom je naar de zee met kinderen, dan is Oostende de ideale uitvalsbasis: niet klein, maar ook niet te groot en daarom perfect voor kinderen!

Het is een van de enige échte steden aan zee met alle troeven, maar zonder de nadelen. Actief plezier, wetenschap of cultuur, in Oostende krijgt elk kind een ‘niet-verveelgarantie'!

TYPISCH OOSTENDE

GO-CARTS

De cuisse-tax (in Oostende: ‘de billekarre’) werd bijna 100 jaar geleden uitgevonden en staat nog steeds garant voor actieve pret. Jong, oud, alleen of met z’n allen, een ‘autootje huren’ is altijd leuk, zelfs bij iets minder mooi weer. Oostende telt vier plekken waar je go-carts kan huren: bij GinoLindaMickeyFietsenverhuur Nico en Sandra

ZANDKASTELEN BOUWEN

Bij mooi weer in je zwembroek, bij regen in je jas en rubberlaarzen: er is geen reden om die schop niet vast te nemen om een zandkasteel, fort of zandeiland te maken aan de waterlijn! De getijden slaan bressen in je kasteel, waar je als een heer over waakt. De allergoedkoopste activiteit staat garant voor een fikse portie zuurstof, spanning en jolijt!

MINIGOLF

Minigolf, dat is ouderwets plezier met de ganse familie. Tijdens het parcours kom je 21 hindernissen tegen in een tuin vol bloemen en planten, vijvers, rotspartijen, watervallen: het prachtige Leopoldpark van Oostende.

KUNST OP KINDERMAAT: THE CRYSTAL SHIP KIDS GUIDE

In het kader van The Crystal Ship waren meer dan 40 (inter)nationale artiesten aan het werk in Oostende. Ze zorgden voor gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Al deze werken zijn permanent te bewonderen in de Stad aan Zee. Ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship een grote culturele ontdekkingstocht. Maar met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt dit nóg leuker!

Meer info over The Crystal Ship: Public Art Festival? Klik hier.

Ontvang uw gRATIS Crystal Ship Kids Guide

  • Leuke weetjes
  • Vragen en raadsels
  • Doe-opdrachten

Evenementen voor kinderen

Niets heerlijker dan je kindren op het puntje van hun stoel te zien genieten van een prachtige (kinder)voorstelling. Oostende heeft een heel groot aanbod aan voorstellingen, workshops en middagen op kindermaat. Het moeilijkste? Een keuze maken tussen alle leuke activiteiten!

Bumba en het Magische Sprookjesboek

Kursaal Oostende

zo 4 feb 2018, zo 4 feb 2018

Grote Kunst voor Kleine Kenners - Doe-expo

Fort Napoleon

za 10 feb 2018 tot zo 15 apr 2018

LABO Mini: VOELSPRIET tijdens Krokuskriebels

ma 12 feb 2018, di 13 feb 2018

Kinderspeeldorp

Sportcentrum Mr. V-Arena

ma 12 feb 2018 tot do 15 feb 2018

LABO Krokuskriebels: Het Vlot + atelier

wo 14 feb 2018, do 15 feb 2018

BESTORM

CC De Grote Post

do 22 feb 2018

REMEMBER THE DRAGONS… HORROR VACUI [#4]

CC De Grote Post

vr 2 mrt 2018 tot za 3 mrt 2018

Honger?

Van al dat ontdekken en ravotten krijgen die kleine spruiten natuurlijk honger. Wij selecteerden enkele kindvriendelijke adresjes waar ook kleine gasten welkom zijn en waar morsen mág. In beperkte mate natuurlijk.

OOSTENDE KIDSPROOF: GRATIS CITY GUIDE

De zee met kinderen, heerlijk! Zandkastelen bouwen, om het eerst bij het water, zo veel te zien en nog meer te doen! Ook als het slecht weer is of jullie even zand genoeg gezien hebben, is er in Oostende van alles te beleven op maat van de allerkleinsten.

  • Evenementen om je ogen uit te kijken
  • De echte toerist uithangen
  • Lekker smullen
  • ...

Vertel het verder