In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Oostende met kinderen

Kom je naar de zee met kinderen, dan is Oostende de ideale uitvalsbasis: niet klein, maar ook niet te groot en daarom perfect voor kinderen!

Het is een van de enige échte steden aan zee met alle troeven, maar zonder de nadelen. Actief plezier, wetenschap of cultuur, in Oostende krijgt elk kind een ‘niet-verveelgarantie'!

Toppers

#TikTokOostende

TokTok, wie is daar? De eerste TikTokTour van Vlaanderen! Welkom in Oostende, de Stad aan Zee en de eerste TikTok-stad van ons land. Geen “saaie” wandeling, maar een TikTok-crazy-tour doorheen de highlights van onze wondermooie city aan zee.

Lees meer

Kapitein Panekazak: jouw maritieme gids door Oostende

Oostende heeft er een nieuwe stadsgids bij: kapitein Panekazak van de Mercator! Samen met zijn twee scheepsmaten, een boegmossel en een maritieme beterweterschapper, neemt hij je tijdens deze unieke audiotour mee naar de mooiste en interessantste plekjes van de stad. ...

Lees meer

James Ensor voor families

In Het James Ensorhuis leren de jonge bezoekers op een speelse manier alles over de wonderlijke leefwereld van James Ensor. Aan de hand van tips in het boekje ga je op zoek naar de valse Ensor. Buiten wacht het Oostende van Ensor. Het familieparcours serveert leuke doe-opdrachten en gekke raadsels en stuurt je zo doorheen de hele stad. En voor wie er geen genoeg van krijgt: er is ook een speurtocht in Mu.ZEE!

Lees meer

Mariakerkemysterie

Paniek in Oostende: gisteren werd het mooiste, duurste, bijzonderste masker van James Ensor gestolen uit zijn atelier. We weten dat de diefstal plaatsvond tussen 21.00 uur en 23.00 uur, maar voor de rest tasten we in het duister... ...

Lees meer

Typisch Oostende

Go-carts op de zeedijk

De cuisse-tax (in Oostende: ‘de billekarre’) werd bijna 100 jaar geleden uitgevonden en staat nog steeds garant voor actieve pret. Jong, oud, alleen of met z’n allen, een ‘autootje huren’ is altijd leuk, zelfs bij iets minder mooi weer. Oostende telt vier plekken waar je go-carts kan huren: bij GinoLindaMickeyFietsenverhuur Nico en Sandra

Zandkastelen bouwen

Bij mooi weer in je zwembroek, bij regen in je jas en rubberlaarzen: er is geen reden om die schop niet vast te nemen om een zandkasteel, fort of zandeiland te maken aan de waterlijn! De getijden slaan bressen in je kasteel, waar je als een heer over waakt. De allergoedkoopste activiteit staat garant voor een fikse portie zuurstof, spanning en jolijt!

Strandbloemen maken

Niets dan trotse gezichten wanneer je kinderen achter de toonbank van hun eigen bloemenwinkel staan! De kleurrijke strandbloemen worden op het strand van Oostende verkocht voor schelpjes, waarmee de kinderen opnieuw kunnen shoppen bij bloemenwinkels van andere kinderen. Het maken van de bloemen alleen al zorgt ongetwijfeld voor ouderwets plezier met de ganse familie!

Op ontdekking naar street art

Op meer dan 50 Oostendse gevels pronken gigantische muurschilderingen van kunstenfestival The Crystal Ship. Nergens anders in Europa is zo'n groot street art festival neergestreken. Kinderen kunnen met een Kids Guide (hieronder gratis te downloaden) leuke raadsels oplossen bij alle werken.

Kunst op kindermaat: The Crystal Ship Kids Guide

In het kader van The Crystal Ship waren meer dan 50 (inter)nationale artiesten aan het werk in Oostende. Ze zorgden voor gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. Al deze werken zijn permanent te bewonderen in de Stad aan Zee. Ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship een grote culturele ontdekkingstocht. Maar met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt dit nóg leuker!

Meer info over The Crystal Ship: Public Art Festival? Klik hier.

Ontvang jouw gratis The Crystal Ship Kids Guide

  • Leuke weetjes
  • Vragen en raadsels
  • Doe-opdrachten

Evenementen voor kinderen

Niets heerlijker dan je kindren op het puntje van hun stoel te zien genieten van een prachtige (kinder)voorstelling. Oostende heeft een heel groot aanbod aan voorstellingen, workshops en middagen op kindermaat. Het moeilijkste? Een keuze maken tussen alle leuke activiteiten!

De Waanzinnige Boomhut - Doe-expo

Fort Napoleon

08/05/21 tot 29/08/21

TAZ#21 - Theater Aan Zee

Leopoldpark

23/07/21 tot 08/08/21

Tik Tak - expo 2021

Fort Napoleon

30/10/21 tot 30/01/22

Oostende voor Anker 2022

Haven Oostende

19/05/22 tot 22/05/22

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen