Atlantikwall Raversyde

Atlantikwall Raversyde is een van de best bewaarde restanten van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen.

Bij de inkom kan je enkele gerestaureerde collectiestukken bekijken, waaronder een codeermachine (Enigma). Je komt er meer te weten over de Atlantikwall en de oorlog aan de kust.

Batterij Aachen, een uniek bunkercomplex uit WO I, ligt in een glooiend duinengebied met uitzicht op zee. De batterij onderging een uitgebreide en grondige restauratie en herinrichting. Verdiep je in de boeiende geschiedenis van het dagelijkse leven in de kustbatterij en aan de bezette kust. Met beeld, animaties, (beton)maquettes en een 3D-reconstructie kom je meer te weten over de mysterieuze oorlog op zee en de kustverdediging. Pik ook een vleugje cultuur mee en ontdek het Groen Geruite huis van kunstenares Lily Van der Stokker (Beaufort). Ze inspireerde zich op het artistieke verleden van prins Karel en de camouflagetechnieken op schepen. Ze wou een vleugje vrouwelijkheid brengen, in een voor haar, mannelijke site.

Batterij Saltzwedel-neu is een schoolvoorbeeld van de Atlantikwall. Door haar goede staat van conservatie kan zij gerekend worden onder de belangrijkste Europese Musea gespecialiseerd in militaire verdedigingswerken.

Batterij Aachen en Batterij Saltzwedel-neu werden ondertussen ook beschermd als monument.

Daarnaast vind je in het provinciedomein vier gereconstrueerde vissershuizen van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde (ANNO 1465 – enkel te bezoeken in groepsverband mits reservatie).

Nieuwpoortsesteenweg 636, +32 59 70 22 85
Alle contactgegevens

Evenementen in Atlantikwall Raversyde

Ensor 1940

Atlantikwall Raversyde
za 9 mrt 2024 tot en met ma 11 nov 2024

Ensor 1940

Atlantikwall Raversyde
za 9 mrt 2024 tot en met ma 11 nov 2024