Met je hond naar Oostende

Uitwaaien aan de zee: we houden er allemaal van. Ook onze trouwe viervoeters leven zich graag eens uit op het strand. Maar waar kan je met je hond gaan eten? Zoek je een hondvriendelijk hotel om te overnachten in Oostende? Wij zetten enkele praktische zaken op een rij om jouw bezoek aan Oostende met een hond vlotter te laten verlopen.

Mag ik met mijn hond op het strand?

De toegang met honden op het strand is volledig vrij vanaf 1 oktober tot en met 31 maart. Honden blijven welkom op het strand in de maanden april, mei, juni en september vóór 10.00 uur en na 18.30 uur. Tijdens de maanden juli en augustus zijn honden toegelaten vóór 10.00 uur en na 20.00 uur.

Uitzondering:  

Op de volgende locaties zijn honden het hele jaar en 24/24 welkom:

  • Vanaf strandhoofd 5 op de Oosteroever tot aan de grens met Bredene.
  • Op het Klein Strand tussen het Westerstaketsel en de Westelijke Strekdam. Op dit stuk strand moet de hond aan de leiband!
  • Op het strand vanaf de Westlaan (Raversijde - straathoofd 15 bis) tot aan de grens met Middelkerke (tussen strandhoofden 19 en 20). Op dit stuk strand moet de hond aan de leiband!
  • Geattesteerde assistentiehonden alsook assistentiehonden in opleiding onder begeleiding van hun trainer of gastgezin zijn altijd toegelaten op het strand.

Concreet moeten honden aangelijnd zijn:

  • Op het Klein Strand
  • Op het Sportstrand (zone vanaf de trap ten westen van strandhoofd 7 tot aan het kunstwerk ‘Hulde aan Léon Spilliaert (Vertigo) ten westen van het Beachhouse en ten oosten van strandhoofd 8.
  • In het gebied tussen de Westlaan (Raversijde) (strandhoofd 15bis) en de grens met de gemeente Middelkerke (tussen de strandhoofden 19 en 20). 

De eigenaar en/of begeleider van de hond moet steeds de loslopende hond in bedwang kunnen houden. De openbare orde mag niet verstoord worden door de aanwezigheid van de hond.

Bekijk hier een plannetje.

Hondenzones

Hondenloopweides

De Stad beschikt over negen hondenloopweiden waar de hond vrij kan rondlopen.

Bekijk hier alle loopweides in Oostende.

Hondenbos

Meer zelfs: om aan de behoefte van de honden en hun baasjes tegemoet te komen, heeft Oostende een echt Hondenbos. In een bosperceel tussen de Karperstraat (nabij de Groene 62) en de autosnelweg is in een bosperceel van 3,5 ha een wandeltracé afgebakend voor wandelaars met honden. De honden moeten er niet aan de lijn en mogen er tijdens het wandelen in het bijzijn van hun baasje vrij rond lopen.

Hier vind je alle info over het Hondenbos

Hondvriendelijke hotels

Heerlijk relaxen op hotel? Dat kan uiteraard ook in Oostende! Deze logies zijn hondvriendelijk:

Praktisch

Een hondenkakje hoort in het zakje

De Stad aan Zee levert heel wat inspanningen om het openbaar domein netjes te houden.
Dus hoort een hondenkakje in het zakje... en vervolgens in één van de vele hondenpoepbuizen of afvalkorven.
Laat hondenpoep zeker niet zomaar achter langs de straat of op het strand! Een boete krijgen is nooit leuk, en al helemaal niet tijdens je vakantie.