U bent hier

Herfstvakantie in Oostende

Geen idee hoe je die bengels een week kan bezighouden tijdens de herfstvakantie? Trek een weekje naar zee want Oostende heeft meer dan genoeg gepland tijdens deze vakantie. Een vleugje Halloween, maar vooral heel veel magie en sfeer.

01

Er was eens...

28/10 - 02/11

Het Leopoldpark wordt tijdens de herfstvakantie omgetoverd tot sprookjeswereld vol elfjes, trollen, prinsen en prinsessen. Je kan er elke dag van 14.00 tot 18.00 uur verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops en verhalen ontdekken. Een sprookjeswandeling voor de ganse familie. Op dinsdag 31 oktober is er een speciale nocturne tot 20.00 uur.

Lees meer
02

De Spiekpietjes expo: een heel jaar Spiekpietjes

28/10 - 06/12

Elk jaar bij het vallen van de blaadjes trekken de allerkleinste helpertjes van Sinterklaas de wereld rond. Daar zoeken ze uit wie er lief is geweest en wat er op de verlanglijstjes van de kinderen staat. De wintermaanden zijn voor Sinterklaas, de Zwarte Pieten en de Spiekpietjes best druk. Maar weten jullie ook wat die Spiekpietjes doen als de verjaardag van de sint voorbij is en alle schoentjes weer in de kast staan?

Lees meer
03

Oktoberfoor

06/10 - 05/11

De Oktoberfoor palmt vier pleinen in: het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus- en Paulusplein. In totaal zijn er maar liefst 75 attracties. 

Tijdens Halloween zijn er tal van verrassingen te ontdekken.

Lees meer
04

PREMIERE: INUK

27/10 - 29/10

De theatervoorstelling INUK gaat over schuilen en tot rust komen, in een nieuw nest. Over ijs dat smelt, veerkracht, blijven dromen, iemand die - eindelijk - luistert. Heel dichtbij of ontzettend veraf.

Lees meer
05

Ostend Zombie Race

29/10

De Ostend Zombie Race is dé Halloweenactiviteit bij uitstek. Bij de start ontvangt elke deelnemer drie levens in de vorm van een heupband met drie lintjes. Door slim, snel en behendig te zijn tracht elke deelnemer de zombies te ontwijken om zo levend de finish te bereiken. Tijdens de 10 km zombie race is er gelukkig een anti-zombie zone waar je als deelnemer de kans krijgt om levens bij te winnen. Zin om deel te nemen?

Lees meer
06

Ghost Rockers

30/10

Mila, Jonas, Charlie, Alex en Jimmy gaan vanaf september 2017 op toer door heel Vlaanderen!

Laat je onderdompelen in een show vol spanning, avontuur en geheimen, en zing samen met de Ghost Rockers mee met hun allergrootste hits.

Lees meer
07

DIGITALE WEEK: Studio Docu Plus i.s.m. JEF vzw

30/10 & 31/10

Beelden zeggen meer dan woorden. Heb jij iets te vertellen over de wereld om je heen? In Studio Docu Plus leer je het krachtige medium ‘film’ te gebruiken om je verhalen en ideeën te delen. Een korte reportage of een diepgravend onderzoek? 

Lees meer
08

5 redenen waarom Nacht van de Magie hét goochelevenement van de herfstvakantie is

31/10

Voor de derde keer op rij komt deze fantastische goochelshow naar Oostende voor Halloween. Dit spektakel wil je niet missen! Special guest Jacques Vermeire waagt zich op het podium als… goochelaar! 

Lees meer
09

De Efteling Sprookjesmusical - De Gelaarsde Kat

03/11

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De Gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De Gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen