De meeste Oostendse hotels blijven open en doen er alles aan om je een aangenaam verblijf te garanderen, inclusief maaltijden in het hotel! De restaurants bieden hun heerlijke aanbod aan voor takeaway of delivery.
Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en initiatieven die Oostende neemt sinds 19/10.

U bent hier

Herfstvakantie in Oostende

Ondanks de geldende maatregelen kan je in Oostende tijdens de herfstvakantie genieten van enkele individuele belevingen op maat van jouw gezin of bubbel. Ga op een maritieme audiotour door de stad, dompel je onder in de wereld van Tik Tak, ontdek Oostende door de ogen van James Ensor, haal je beste dansmoves boven tijdens onze TikTokTour & nog veel meer!

Lees hier zeker even alle maatregelen voor je vertrekt richting de Stad aan Zee.

Nieuw

Kapitein Panekazak: jouw maritieme gids door Oostende

Oostende heeft er een nieuwe stadsgids bij: kapitein Panekazak van de Mercator. Samen met zijn twee scheepsmaten, een boegmossel en een maritieme beterweterschapper, neemt hij je tijdens deze unieke audiotour mee naar de mooiste en interessantste plekjes van de stad. Maar het is niet gewoon bezoeken, ah nee, het is beleven. Want wat je misschien nog niet wist, is dat de Mercator ook in het verleden kan duiken en zijn kanonnen gebruikt om vervuiling te bestrijden. ...

Lees meer

Hotel Habbekrats

Wanneer:
31/10/20 tot 03/01/21

Tijd om in te checken! Van 31 oktober tot en met 3 januari wordt de Stad aan Zee overgenomen door de personages uit Hotel Habbekrats, het grappigste jeugdboek van het jaar. Een puzzeltocht voor jong en oud leidt je door het hele winkelcentrum.

Lees meer

Tik Tak in Oostende

Ketnet Junior komt naar je toe met de allereerste Tik Tak-expo in Fort Napoleon in Oostende. Laat jouw junior de Tik Tak- wereld binnenstappen. Ontdek er de levensechte Tik Tak-decors, maak zelf een scène met het drinkmannetje en laat je junior zich uitleven op de discovloer tijdens deze interactieve expo. En voor wie er geen genoeg van krijgt: je kunt nadien ook schaapjes tellen in de deelnemende kinderwinkels in de stad!

Tik Tak-expo

Fort Napoleon

24/10/20 tot 31/01/21

Tik Tak-zoektocht in de stad

24/10/20 tot 31/01/21

Toppers

Topper

Street Art in Oostende

Ontdek alle werken van Public Art festival The Crystal Ship

Ontsnappen geblazen

Gebeten door Escape Rooms? Dan kan je deze herfstvakantie je hart ophalen in Oostende. Maritiem getint, met een vleugje Oostendse geschiedenis of in een ziekenhuisscenario? Aan jou de keuze!

Domein Raversyde met kinderen

Zo’n 600 jaar geleden woonden er vissers in Raversyde, in het verdwenen dorp Walraversijde. De resten van het dorp liggen nog steeds onder de grond bewaard. In de herfstvakantie kan je spelen rond de heropgebouwde vissershuisjes van Walraversijde, in ANNO 1465.

Download gratis #kidsproof city guide

Onze city guide zorgt ervoor dat jullie zich geen seconde vervelen. Proef, geniet, ontdek, lach, shop, laat je verrassen en vooral: laat kinderen even baas zijn! Voor één keer mag het.

Vraag hem nu gratis aan:

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder