Oostendse streekproducten

Proef de authenticiteit en verfijning van Oostendse streekproducten, direct van de bron. Van verse vis tot unieke hertenvleesproducten, verfijnde pralines, lekkere bieren en zeebeschuiten. Oostende biedt een schat aan culinaire hoogstandjes. 

Ontdek een wereld van smaken, vlak om de hoek!

Vistrap

Voor kraakverse Noordzeevis en heerlijke grijze garnalen moet je bij de Vistrap zijn. Deze openlucht vismarkt wordt grotendeels rechtstreeks bevoorraad door eigen vissersboten. De verkoop gaat niet via de vismijn en de vis gaat in de regel helemaal nergens anders naartoe dan naar de klant, daar op de plek waar hij werd aangeland.

Meer informatie

Hertenfinesse

Hertenboerderij 'Hertenfinesse', gelegen nabij het stadsrandbos van Oostende, werd in 2008 opgericht door de familie Maenhoudt met als doel een evenwicht te vinden tussen landbouw en natuur. De dieren groeien op in het weidse landschap, waar ze alle ruimte hebben om volledig stressloos te grazen om zo tot een natuurlijk, mager, voedzaam en vetarm vlees te komen. Na jaren van zorgvuldig kweken biedt Hertenfinesse nu een uitgebreid assortiment hertenvlees, verkrijgbaar in de hoeveslagerij op het erf.

Meer informatie

Nieuwenhove

Nieuwenhove, uitgebaat door Peter Scharlaken en Bernadette Sanders, zijn de laatste ambachtelijke melkboeren in Oostende. Deze boerderij is sinds 1909 in handen van dezelfde familie. Je kan in de hoevewinkel boter, melk en karnemelk kopen. Leuk om weten: ze leveren ook melk voor ijs aan verschillende zaken in Oostende.

Meer informatie

Stadsbrouwerij 't Koelschip

De Oostendse stadsbrouwerij ging in 2015 officieel van start met een unicum: Blonde Kuif, het Cowboy Henk-bier van buurman Herr Seele, die voor de gelegenheid de biertank heeft beschilderd. Vandaag wordt naarstig verder gebrouwd aan dit succes. Terwijl bij de opstart amper 60 liter gebrouwen kon worden, staan de huidige installaties en tanks garant voor 50.000 liter. 

Meer informatie

Chocolatier Olivier Willems - Oosteroever

Chocolaterie wordt gastronomische kunst bij Olivier Willems. In elke praline smaak je meer dan 25 jaar verfijnd vakmanschap. Vanuit de winkel in Oostende kijk je binnen in Oliviers werkatelier waar hij nieuwe smaken ontwikkelt en klassieke creaties naar het hoogste niveau tilt.

Meer informatie

Bakkerij Vanheste

Dirk Vanheste behoudt in zijn bakkerij twee mooie tradities: splitwafels en glazuurspeculaas. Grootvader Jerome begon met glazuurspeculaas voor de Tweede Wereldoorlog. Toen kregen de koeken nog hun vorm in speculaasplanken. Vervolgens schafte vader Willy zich de speculaasmachine aan waarmee Dirk vandaag nog steeds zijn glazuurspeculaas walst of uitrolt.

Meer informatie

De Oesterput

De Oesterput is dé place to be voor heerlijke, lokale oesters. De familie Puystjens kweekt op traditionele wijze en met veel vakmanschap en passie de enige Belgische oester. Dit doen ze in de Oostendse wateren van de Spuikom, een zilt waterbassin dat zorgt voor de typische smaak van de ‘Ostendaise’.

Meer informatie

Aroma-koffie

Aroma-koffie kiest voor 100% Arabica, die ze met zorg traag roosteren om de milde smaken te behouden. Het gebruik van enkel Arabica koffiebonen zorgt ervoor dat er weinig cafeïne in de koffie terug te vinden is. Ook in de smaak is dit verschil op te merken. Door geen Robusta koffiebonen toe te voegen, heeft de koffie een zachte en milde smaak en zijn er geen bittere en zure toetsen aanwezig.

Meer informatie

Brood- en banketbakkerij Desmedt

Opgericht in 1945, wordt Bakkerij Desmedt nu geleid door de derde generatie. Jean-Pierre Desmedt hielp in de jaren '80 de Oostendse zeebeschuit nieuw leven in te blazen. Proef ook hun Ensorgebak, een creatie uit 1986. De zeebeschuit, ooit het 'brood van de schippers', is ideaal voor lange reizen.

Meer informatie

Streekproducten Deschildre

Deschildre Streekproducten is gevestigd op het Ma­ritiem Plein in Oostende. Daar aan de vismijn bie­den Karel en zijn vader Willy in hun belevingswinkel streekproducten aan uit heel Vlaanderen waaron­der een mooi, eigen aanbod zeewierproducten. Ze zijn vooral bekend voor hun Seameat, charcuterie met zeewier. De 'zeesaucisse' is een van de zes Seameat-varianten, ideaal als tapa bij een lokaal biertje.

Meer informatie