Olivier Willems Chocolatier

Met Olivier Willems heeft Oostende als grootste stad aan zee een ware vertegenwoordiger in de chocoladebranche. Al 30 jaar laat hij zich in zijn vak door onder meer de zee inspireren. Sommige pralines doen door hun golvende vorm denken aan de branding. En het spel van eb en vloed lijkt voor hem een motor om steeds opnieuw met creatieve realisaties het verschil te maken. Of om met kunstenaars en toeristische actoren in binnen- en buitenland samen te werken. Een nieuwe vestiging met een atelier op Oosteroever zet al die ideeën verder concreet kracht bij en brengt zijn werk nog een stapje dichter bij de open zee.

Alfons Pieterslaan 120, +32 59 70 99 31
Alle contactgegevens

Chocolatier Olivier Willems maakt de beste praline van het land

Onze chocolatier Olivier Willems nam deel aan de wedstrijd van Chocolate Heroes om de perfecte praline van morgen te maken.

Olivier koos voor een unieke combinatie van verschillende elementen die te maken hebben met Oostende. Zo koos hij voor een roodoranje kleur van de zonsondergang en een toevoeging van zeezout om de zee erin te verwerken. Voor de ganache van chocolade heeft Olivier het lokale PoppoLou-bier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië.

De praline komt voort uit het kunstwerk van Arne Quinze, de Rock Strangers, wat meteen ook de naam van de praline verklaart; "PoppoLou Rocks".