In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

La Piazza

Er zijn nog zekerheden. Wie met kinderen op zwier is, eindigt tijdens zijn vakantie of weekendje weg ooit wel eens in een Italiaans restaurant. Ben je in Oostende, dan wordt het La Piazza waar de kroost zich te goed doet aan stevige pizza’s terwijl de ouders eerst uitgebreid aperitieven. Het beste van twee werelden!

Keuken

Italiaans uiteraard, dat liet de naam ongetwijfeld al vermoeden. Je bestelt hier wat bruschette, een van de 20 pizza’s of een andere Italiaanse klassieker genre escalope, raviole melanzane of een pasta. Van lasagne over bolognese tot vongole. Italiaanser wordt het niet. En wie er niet genoeg van krijgt, kan nog een takeaway portie mee naar huis nemen.

Wijnkaart

Op de wijnkaart een resem Italiaanse aperoklassiekers zoals Negroni, Americano en Aperol Spritz. Maar ook ginliefhebbers halen hier, met maar liefst 16 verschillende gins, hun hart op. De wijnen worden eerst ter plekke getest en geproefd en daarna rechtstreeks ingevoerd. Dat leidt tot een mooie, betaalbare selectie.

Interieur

Een trendy interieur met Italiaanse slag. Veel wittonen, diepgrijze wandstenen, strakke designverlichting,  wat warme okeraccenten en enkele opvallende foto’s die je meteen naar Firenze katapulteren. Kortom, een plek die net zo goed in Italië past.

Op het bord

Terwijl de ouderlijke macht geniet van een Negroni en een Gin, besluit de jeugd om voor zekerheid te gaan. Lasagne voor de 7-jarige dus en een stevige pizza Napolitana voor de puber. De echtgenoot opteert voor een romige risotto en ik houd het bij pasta vongole, altijd een goede test en graadmeter. En die wordt met vlag en wimpel doorstaan. Beetgare pasta en genoeg schelpjes om even zoet mee te zijn. Het wordt duwen om die tiramisu nog binnen te spelen…

Praktisch

Contact? 
Graaf de Smet de Naeyerlaan 19b
059/27.47.91
www.lapiazzaoostende.com

Type?
Italiaanse keuken 

Openingsuren?
Open op woensdagavond vanaf 18u.
Donderdag tem zondag 12u - 14u en vanaf 18u
Gesloten op maandag en dinsdag. 

Met de wagen? 
Parkeer je auto dan gratis op de randparking Maria-Hendrikapark in de Iependreef.

Met het openbaar vervoer? 
Neem de tram tot aan het Station.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen