Veelgestelde vragen over het strand

Alle Oostendse stranden zullen deze zomer vrij toegankelijk zijn. Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Lees hier alle veelgestelde vragen over de strandaanmelding.

Menu

U bent hier

Kerstvakantie in Oostende

Brrrrrrr….het is niet omdat het de koudste periode van het van het jaar is, dat het niet plezant kan zijn om buiten te komen met je kroost! Integendeel! Kinderen vinden het net superplezant om naar zee te trekken, lekker warm ingeduffeld maar met hun schattig snoetje in de frisse zeelucht! Bovendien pakt Oostende deze winter opnieuw uit met een spectaculaire beleving: Winter in Oostende! Van schaatsen op de vijver tot een spetterend eindejaarsvuurwerk, wedden dat je zeemonstertjes niet meer naar huis willen?

Mamablogster Lobke van Leuke Wereld somt voor jullie alvast de kindvriendelijkste uitjes in onze Stad aan Zee op:

01

Spectaculaire Lichtshow

Flikkerende oogjes tijdens een feeërieke lichtshow

Laat kinderen lichtjes zien en hun oogjes beginnen al te flikkeren! Dit jaar zal de lichttunnel meer dan ooit stralen dankzij de duizenden led-lichtjes die alle kleuren en vormen aannemen: een must-see voor families met kinderen!

Lees meer
02

Winter in het Park 2019

Schaatsen is altijd een leuk idee

Welk kind schaatst er niet graag in openlucht? Dat Is altijd magisch, toch? In het Leopoldpark kan je schaatsen tijdens Winter in het Park. Met elke dag nieuwe acts en magische momenten is dit park een plaats om gezellig, samen met vrienden en familie, uit te kijken naar Kerstmis en af te tellen tot het nieuwe jaar. Heerlijk!

Lees meer
03

Hangtime

Spring een gat in de lucht in Hangtime

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar; dat is Hangtime! Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits, ... De ideale uitstap voor een druilierige winterdag.

Lees meer
04

Huis van de Kerstman 2019

Mamaaaa, gaan we naar het Huis van de Kerstman?

Altijd al eens willen weten hoe het huis van de Kerstman eruit ziet? Dit najaar verhuist zijn stulpje opnieuw naar het Oostendse Wapenplein. Bovendien is het gezellige decor van het Huis van de Kerstman is de ideale spot voor jullie kerstfoto! Als dat geen perfect kerstplaatje wordt...

Lees meer
05

Street Art in Oostende

The Crystal Ship Kids Guide te voet of met de fiets

Ook in de winter is kunstwandeling- of fietstocht The Crystal Ship een leuk idee. Speciaal voor kinderen werd The Crystal Ship Kids Guide ontworpen: een gids met tal van leuke weetjes en doe-opdrachten bij alle kunstwerken. Duffel jullie lekker warm in en neem jullie wandel- of fietsplan van The Crystal Ship bij de hand, vertrek op ontdekking en laat je kinderen op kindermaat kennismaken met kunst in de openbare ruimte!

Lees meer
06

Kerstboomdoolhof Mariakerke

Verdwalen tussen kerstbomen

Tijdens de kerstvakantie vormen 500 kerstbomen een mysterieus kerstboomdoolhof op het strand in Mariakerke. Het verlichte doolhof is gratis toegankelijk en garandeert plezier voor groot en klein!

Lees meer
07

Eindejaarsvuurwerk 2019

Lekker lang opblijven op oudejaarsavond

De overgang van 2019 naar 2020 vieren met een knal? Dan moet je om middernacht op het Groot Strand zijn voor het Eindejaarsvuurwerk!

Lees meer
08

Nieuwjaarsduik 2020

Supporteren voor mama en/of papa tijdens de Nieuwjaarsduik

Ben je dan toch in Oostende? Dan kan je aan je kinderen laten zien wat voor een sterke ijsbeer jij bent en deelnemen aan de Nieuwjaarsduik. Samen met duizenden andere deelnemers het ijskoude zeewater trotseren, het doet iets met een mens. Of misschien zijn er wel stoere zonen of dochters die mee willen duiken?

Lees meer
09

Vuurwerk Mariakerke 2020

Nog meer vuurwerk!

Is middernacht tot net iets te lang om op te blijven? Niet getreurd: op zaterdag 4 januari om 19.00 uur is er in Mariakerke ook een feestelijk vuurwerk als afsluiter van de kerstvakantie.

Lees meer
10

Winter in Oostende

Winters uitwaaien aan zee

En als je dan toch aan zee bent, moet je gewoon keihard genieten van jullie uitstap! Hoe? Door een winterse heerlijke strandwandeling te maken om daarna lekker op te warmen met een pannenkoek en een warme chocomelk! En ‘s avonds af te sluiten in één van de kindvriendelijke restaurants die Oostende rijk is! Als dat geen geweldig idee is?

Lees meer

Boek je verblijf en ontvang een geschenk!

Boek hieronder jouw overnachting tussen 29 november en 5 januari en laat je verrassen door een winters cadeau op de kamer:

  • Winters dekentje om je te verwarmen
  • Gratis tickets en unieke kortingen
  • Leuke goodies en verrassingen
  • ... 

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2020-07-13
Bijvoorbeeld: 2020-07-13

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder