Menu

U bent hier

Kerstvakantie in Oostende

Brrrrrrr….het is niet omdat het de koudste periode van het van het jaar is, dat het niet plezant kan zijn om buiten te komen met je kroost! Integendeel! Kinderen vinden het net superplezant om naar zee te trekken, lekker warm ingeduffeld maar met hun schattig snoetje in de frisse zeelucht! Bovendien pakt Oostende deze winter uit met een nieuwe spectaculaire beleving: Winter in Oostende! Van schaatsen op de vijver tot een spetterend eindejaarsvuurwerk, wedden dat je zeemonstertjes niet meer naar huis willen?

Mamablogster Lobke van Leuke Wereld somt voor jullie alvast de kindvriendelijkste uitjes in onze Stad aan Zee op:

01

Spectaculaire Lichtshow

Flikkerende oogjes tijdens een feeërieke lichtshow

Laat kinderen lichtjes zien en hun oogjes beginnen al te flikkeren! De feeërieke lichttunnel in de Adolf Buylstraat met maar liefst 232.500 lichtjes is een must-see voor families met kinderen, want ze zullen hun ogen en oren niet geloven tijdens deze lichtshow!

Lees meer
02

Winter in het Park

Schaatsen is altijd een leuk idee

Welk kind schaatst er niet graag in openlucht? Dat Is altijd magisch, toch? In het Leopoldpark kan je schaatsen tijdens Winter in het Park. Met elke dag nieuwe acts en magische momenten is dit park een plaats om gezellig, samen met vrienden en familie, uit te kijken naar Kerstmis en af te tellen tot het nieuwe jaar. Heerlijk!

Lees meer
03

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely Jan Fabre

Dicht het gat in de cultuur van je kinderen met Het Vlot

In Mu.ZEE kan je gaan kijken naar de expo ‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.’ die gaat over het vaartuig en de vervoering van kunst. Niet meteen de eerste activiteit die in je opkomt om met kinderen te gaan bezoeken, maar dankzij het Kinderparcours, een boekje met leuke opdrachten en vragen en weetjes bij de kunstwerken, wordt dit bezoek toch een museumfeest voor groot en klein!

Lees meer
04

Huis van de Kerstman

Mamaaaa, gaan we naar het Huis van de Kerstman?

Altijd al eens willen weten hoe het huis van de Kerstman eruit ziet? Dit najaar verhuist zijn stulpje naar het Oostendse Wapenplein. Bovendien is het Huis van de Kerstman is de ideale spot voor jullie kerstfoto, want er staat een mega-leuke photobooth! Als dat geen perfect kerstplaatje wordt...

Lees meer
05

Waarom deelnemen aan de Nieuwjaarsduik een goed idee is

Supporteren voor mama en/of papa tijdens de Nieuwjaarsduik

Ben je dan toch in Oostende? Dan kan je aan je kinderen laten zien wat voor een sterke ijsbeer jij bent en deelnemen aan de Nieuwjaarsduik. Samen met duizenden andere deelnemers het ijskoude zeewater trotseren, het doet iets met een mens. Of misschien zijn er wel stoere zonen of dochters die mee willen duiken?

Lees meer
06

Street Art in Oostende

The Crystal Ship Kids Guide te voet of met de fiets

Ook in de winter is kunstwandeling- of fietstocht The Crystal Ship een leuk idee. Speciaal voor kinderen werd The Crystal Ship Kids Guide ontworpen: een gids met tal van leuke weetjes en doe-opdrachten bij alle kunstwerken. Duffel jullie lekker warm in en neem jullie wandel- of fietsplan van The Crystal Ship bij de hand, vertrek op ontdekking en laat je kinderen op kindermaat kennismaken met kunst in de openbare ruimte!

Lees meer
07

Winter in Oostende

Winters uitwaaien aan zee

En als je dan toch aan zee bent, moet je gewoon keihard genieten van jullie uitstap! Hoe? Door een winterse heerlijke strandwandeling te maken om daarna lekker op te warmen met een pannenkoek en een warme chocomelk! En ‘s avonds af te sluiten in één van de kindvriendelijke restaurants die Oostende rijk is! Als dat geen geweldig idee is?

Lees meer

BOEK JE VERBLIJF EN ONTVANG EEN GESCHENK!

Boek hieronder jouw overnachting tussen 1 december en 7 januari en laat je verrassen door een winters cadeau t.w.v. € 95 op de kamer:

  • Winterse sokken voor warme voeten
  • Gratis tickets en unieke kortingen
  • Leuke goodies en verrassingen
  • ... 

Boek hier je verblijf

Bijvoorbeeld: 2018-07-20
Bijvoorbeeld: 2018-07-20

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder