De beste bierplekjes in Oostende

In de zomer op terras met een fris biertje? Of verkies je eerder de sterkere smaken van streekbieren? Misschien ben je fan van het uitproberen van nieuwe bieren? Oostende is de thuishaven voor allerlei bierliefhebbers die ervan houden om op café te gaan.

Manuscript

Manuscript is de favoriete plaats voor bier- en muziekliefhebbers: een authentiek bruin café met karakter. Maar naast een fantastisch bruin café staat Manuscript ook bekend om hun eigen bier: "PoppoLou". Het bier is een eigen creatie van uitbaters Vanessa Demeij en Glenn Rotsaert.

Wist je dat...
Chocolatier Olivier Willems de beste praline van het land maakte op basis van PoppoLou? De "PoppoLou Rocks" wonnen in 2017 de prijs voor Beste Praline van het Land!

Meer informatie

Café Botteltje

Er is letterlijk géén plek aan de kust, en bij uitbreiding in Vlaanderen, waar je zoveel verschillende bieren en jenevers kunt verkrijgen. Er zijn maar liefst zestien verschillende bieren op tap, van de allemansvriend Jupiler tot het zwaardere werk van Sint-Bernardus, het enige trappistenwitbier ter wereld van La Trappe, Liefmans Goudenband en de heerlijke IPA van de Amsterdamse brouwerij ‘t IJ.

Meer informatie

Stadsbrouwerij 't Koelschip & Welkom in de kaasbar boven de stadsbrouwerij

Beershop 't Koelschip is the place to be voor bierliefhebbers! De shop heeft op dit moment zo'n 900 Belgische artisanale bieren op stock. Ze brouwen er zelf hun ‘Tank’-bieren en stellen de installaties ter beschikking van andere brouwers. Bierliefhebbers kunnen er workshops volgen en een eigen creatie op flessen laten trekken.

Meer informatie

De Zeegeuzen

Als je zin hebt om samen met je vrienden een uniek brouwsel te gaan drinken in een echte zeemanskroeg, dan is dit het juiste adres!  De specialiteit is, je raadt het nooit, is een "Zeegeuze". Het geheime ingrediënt dat dit bier zo speciaal maakt, is tot nu toe nog niet gekend. Wat wel gekend is, is dat het een aanrader is, ook voor niet-bierdrinkers!

Naast de beruchte ‘Zeegeuze’ kan je uiteraard nog genieten van een grote keuze aan streekbieren.

Meer informatie

Bierrestaurant Heerlijk

Brasserie (H)eerlijk is voor de bierliefhebber een ware ontdekking. Hier kan je al de verschillende Trappistenbieren proeven. Ook andere speciaalbieren van bijv. Palm Breweries worden hier met liefde voor het bier geserveerd. De heerlijke (bier)gerechten zoals een stoofpotje van in Rodenbach gegaarde varkenswangen of een overheerlijke sabayon met Rochefort zijn een streling voor oog en smaak. Elke maand is er een menu gepaird met gekende en minder gekende bieren.

Meer informatie

Lafayette

Mocht Marvin Gaye nog leven, was Lafayette absoluut zijn favoriet café. De music bar brengt soul en funky muziek tot leven in Oostende. Niet toevallig onder het goedkeurende oog van Marvin himself aan de muur. Geen plek is beter om met een zalig relaxed gevoel te genieten van een heerlijk pintje.

Meer informatie

Bistroom de Baron

Deze plaats is bekend voor z'n lekkere pasta maar wist je al dat je hier ook lekkere bierkroketjes kan eten en daarbij ook een bijpassend bierplankje kan bestellen? Ze hebben hier maar liefst 7 bieren van het vat en ook een zeer breed assortiment bieren op fles. 

Meer informatie