Menu

U bent hier

Paasvakantie in Oostende

Een heerlijke lentezon, een nieuwe editie van The Crystal Ship, tal van activiteiten voor kinderen en alle gekende troeven van De Stad aan Zee bezorgen jou ongetwijfeld een deugddoende paasvakantie! Kom genieten van een stevige strandwandeling, een avondje op restaurant en shop-plezier (ook op zondag)!

Grote Kunst Paasvakantie

Interactieve doe-expo in Fort Napoleon gebaseerd op de boeken van 'Grote Kunst voor Kleine Kenners' van Thaïs Vanderheyden.

  • Levensgrote schilderijen in kindvriendelijke versies
  • Doe-boek vol creatieve opdrachten
  • Uitdagende speurtocht
  • Laserparcours
  • Vind het gestolen schilderij terug!

Op speurtocht!

Toppers voor de paasvakantie

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely Jan Fabre

tot en met 15/04

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties. Verwacht je aan toppers als Michaël Borremans, Luc Tuymans, Steve McQueen, Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre en vele anderen!

Voor kinderen is een leuk kinderparcours uitgewerkt: Het Vlot à la Carte. Met het handige doe-boekje kunnen kinderen raadsels oplossen rond de kunstwerken. Zo wordt de tentoonstelling zowel voor jong als oud nóg leuker!

Lees meer

Hangtime

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar; dat is Hangtime!

Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits,... Voor de allerkleinsten is er een uitdagende speelruimte. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking.

Lees meer

Springtij: Kaatje Theater

15/04

Kaatje wacht al jaren op haar verjaardag. Of toch zeker al een paar maanden of dagen... Het maakt eigenlijk niet uit. Het is in ieder geval al veel te lang geleden dat ze nog eens verjaard is, vindt ze. En nu is het eindelijk zover! Gelukkig hebben Kamiel en Viktor een geweldig verrassingsfeestje voorbereid.

Lees meer

In de paasvakantie kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar in Oostende terecht voor de vijfde editie van het Kindercultuurfestival Springtij! Theater, uitdagende doe-expo’s, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en nog veel meer! Springtij bezorgt je kinderen een creatieve en actieve paasvakantie waarin kinderen volop op "Expeditie Cultuur" kunnen gaan!

Alle info en het volledige programma vind je op www.springtij-oostende.be

Springtij: Europa

CC De Grote Post

za 14 apr 2018, zo 15 apr 2018

Springtij: Tweedehandsboekenverkoop voor kinderen

za 31 mrt 2018 tot za 14 apr 2018

SPRINGTIJ: VOELGEWOEL

CC De Grote Post

za 31 mrt 2018 tot zo 15 apr 2018

Springtij: Voelkwartet (een onderzoek)—Vera Tussing & Clara Levy

Vrijstaat O.

zo 15 apr 2018, zo 15 apr 2018, zo 15 apr 2018

Voor stoere skaters en surfers

Fietsatelier

wo 4 apr 2018 tot za 14 apr 2018

“The Crystal Ship” meerde tijdens de paasvakantie voor een derde keer aan in Oostende: wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. De nieuwe en de bestaande werken vormen een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende.

Met toppers als o.a. Icy & Sot (US), Colectivo Licuado (URY), Sainer (PL), Gaia (US), Milu Correch (AR), Ben Slow (UK) en Zoer & Velvet (FR), ... is de stad alweer enkele parels rijker geworden!

Parkeren in Oostende

Naar Oostende komen kan op heel wat manieren: te voet, met de fiets, met een go-cart, met het openbaar vervoer... Maar ook voor automobilisten zijn er in Oostende voldoende (gratis) parkeermogelijkheden. Zo kan je in Parking Visserskaai en Parking Mijnplein het eerste uur gratis parkeren. Verder biedt de vernieuwde Parking Station-Zee 680 plaatsen waar je in het weekend aan een voordelig shopping-tarief van € 1,50 euro / 4 uur kunt parkeren.

Alle info over parkeren in Oostende? Klik hier.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen