In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Lobster

Kreeft en indrukwekkende zeevruchtenschotels in een heerlijk nostalgisch kader. 

KEUKEN

Zoals de naam doet vermoeden, een schaal- en schelpdierenrestaurant pur sang. Je kan er kreeft op veel verschillende wijzen eten, maar vooral de zeevruchtenschotels geven Lobster grandeur. Wekelijks gaat de chef persoonlijk zijn verse producten uitkiezen op de markt van Boulogne-Sur-Mer.

WIJNKAART

Op de wijnkaart de grote Franse wijnhuizen, waarvan je al kan proeven aan best democratische prijzen. Enkele grote namen ook beschikbaar in 1/2 flesjes.

INTERIEUR

Chef Joost Nollet werkt vanuit zijn keuken op het gelijkvloers, geflankeerd door een indrukwekkend aquarium met krabben en kreeften. Het restaurant is op de eerste verdieping. De inrichting is zeer klassiek maar sfeervol, met witte en blauwe tinten. Zit je aan het raam, dan heb je zicht op het Kursaal en bij een goede timing ook op de ondergaande zon.

OP HET BORD

Aanrader is de zeevruchtenschotel. Je kan de ‘basisschotel’ (Pêcheur) nog uitbreiden met krab (Complet), kreeft (Cardinal) of beiden gecombineerd (Royal). Er is ook de optie om alles gekookt te krijgen (Tout Cuit). Een fles Pouilly Fumé Domaine Chatelain gaat daar alvast perfect bij. Een royale zeevruchtenschotel komt prachtig gepresenteerd en rijkelijk gevuld met oesters, langoustines, grijze garnalen, mosselen, kreukels, wulken, palourdes, clams en een halve kreeft per persoon. Daarbij komen verschillende knapperige broodjes, boter met zeezout en verse mayonaise en cocktailsaus. De attente gastvrouw Françoise schenkt regelmatig de wijn bij. Lobster is het type restaurant dat je even de culinaire trends doet vergeten en je laat appreciëren hoe goed en lekker klassieke keuken kan zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Contact?
Van Iseghemlaan 64
8400 Oostende
Tel. 059/50.02.82
www.lobster.be

Type?
Vis, schaal- en schelpdieren (fruits de mer) 

Openingsuren?
Woensdag tot zondag van 12u-14u en 18u30-21u30
Maandag van 12u-14u. Dinsdag gesloten.

Met de wagen?
Parking Kursaal 1 en Kursaal 2 bevinden zich op 2 minuten wandelen van het restaurant.

Met het openbaar vervoer?
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein, het restaurant bevindt zich op enkele minuten stappen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen