In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Histoires d'O

Cocktails, tapas en kleine brasseriekaart op de zeedijk.

Keuken

Bij Histoires d’O staat er een creatieve chef in de keuken, die graag werkt met lokale topproducten. De keuze is vrij beperkt, maar dat wijst erop dat alles dagvers is. Er zijn hapjes en voorgerechten (ideaal bij een cocktail!), salades, huisgemaakte garnaalkroketten, burgers en enkele suggesties.  

Wijnkaart

Een 5-tal witte en rode wijnen die je per glas, karaf en fles kan bestellen. Op de kaart telkens een woordje uitleg over de wijn, met suggesties wat erbij te eten. Het grootste deel van de kaart is gereserveerd voor de vele gins, opgedeeld in categorieën: kruidig, citrus, zoet en floraal. Een ware G&T liefhebber komt hier echt aan zijn trekken!

Interieur

Wie enkel een cocktail sipt op het hippe terras van Histoires d’O, zou niet kunnen vermoeden dat er binnen een heel andere sfeer heerst: het vele hout en een mooie retro tegeltjesvloer is niet wat je verwacht bij een cocktailbar/brasserie, maar het werkt! Het is hier gezellig en lekker gemoedelijk.

Op het bord

Met zo’n indrukwekkende keuze aan gins, drinken we uiteraard een gin tonic: Flemish Gin 23 met Thomas Henry Tonic Water, mooi opgemaakt met originele garnituren. Omdat het nog maar net middag is, nemen we er ook een mocktail bij, op basis van hibiscus. Minstens even mooi als de gin tonic en zeer verfrissend! Garnaalkroketten verschijnen in verschillende gedaantes op de menukaart: als hapje, voorgerecht of als specialiteit met frietjes en een slaatje erbij. We gaan voor de hapjesversie en krijgen 6 schattige mini-kroketjes, mooi gepresenteerd en overheerlijk. Na de smakelijke kroketjes hoeven we niet lang te wachten op het hoofdgerecht: “Tongsjes” met slaatje en frietjes en de House Burger by Dierendonck. Die laatste is voor hen ontwikkeld door de bekende slager, uit 100 % Wagyu vlees met beenmerg en geïnfuseerd met Don Papa rum. Daarbij komen patatas bravas en een slaatje. Pure verwennerij voor fans van de betere hamburger. Ook de tong is klaargemaakt zoals het hoort: mooi goudbruin korstje en de filets komen gemakkelijk los van de graat. Het zijn lekker stevige porties, en we twijfelen nog of er wel een dessertje bij kan. Maar de attente gastheer is zo enthousiast over hun samenwerking met Madame Bakster, dat we wel een stukje moeten proeven: een no-bake kokos-bananentaart. Erg lekker, maar na dat stukje te delen zijn we zeker voldaan. En erg tevreden over deze heerlijke lunch met zicht op zee!

Praktische informatie

Contact?
Albert 1 Promenade – Zeedijk 53
Tel. 0471/45.48.80.
www.histoiresdo.be

Type?
Brasserie en cocktailbar

Openingsuren?
Variërend afhankelijk van het seizoen:

 • Januari: gesloten
 • Februari & september - december
  Donderdag & vrijdag (15–23u) en zaterdag & zondag (12–23u)
 • Maart - juni
  Woensdag & donderdag (15–23u) en vrijdag - zondag (12–23u)
 • Juli - augustus
  Tijdens de schoolvakanties gesloten op dinsdag. Maandag, woensdag & donderdag (15-23u) en vrijdag, zaterdag & zondag (12-23u)

Met de wagen?
Parking Kursaal 1 en 2 bevinden zich op 5 minuten wandelen van het restaurant.

Met het openbaar vervoer?
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein, het restaurant bevindt zich op enkele minuten stappen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen