In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige binnenstad. Klik hier voor een handig kaartje.

Menu

U bent hier

Histoires d'O

Cocktails, tapas en kleine brasseriekaart op de zeedijk.

Levering
Afhaal

Bij Histoires d'O kan je nu op zaterdagen terecht voor de enige echte 'PARTY BOX'. De box bevat een menu met cocktail, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en waardebonnen van lokale winkels.

Bestellen kan via:

 • kevin@histoiresdo.be
 • 0474 83 56 57
 • de website 

Keuken

Bij Histoires d’O staat er een creatieve chef in de keuken, die graag werkt met lokale topproducten. De keuze is vrij beperkt, maar dat wijst erop dat alles dagvers is. Er zijn hapjes en voorgerechten (ideaal bij een cocktail!), salades, huisgemaakte garnaalkroketten, burgers en enkele suggesties. 

Dranken

Het grootste deel van de kaart is gereserveerd voor de vele gins, opgedeeld in categorieën: kruidig, citrus, zoet en floraal. Een ware G&T liefhebber komt hier echt aan zijn trekken! Verder een 5-tal witte en rode wijnen die je per glas, karaf en fles kan bestellen. Op de kaart telkens een woordje uitleg over de wijn, met suggesties wat erbij te eten. 

Interieur

Wie enkel een cocktail sipt op het hippe terras van Histoires d’O, zou niet kunnen vermoeden dat er binnen een heel andere sfeer heerst: het vele hout en een mooie retro tegeltjesvloer is niet wat je verwacht bij een cocktailbar/brasserie, maar het werkt! Het is hier gezellig en lekker gemoedelijk. Oh ja, en er is een prachtig zicht op zee!

Op het bord

Met zo’n indrukwekkende keuze aan gins, kun je bijna niet anders dan een gin tonic proberen. Een aanrader is de Flemish Gin 23 met Thomas Henry Tonic Water die mooi opgemaakt wordt met originele garnituren. Wie niet zo'n fan is van alcoholische dranken, kan één van de mocktails proberen op basis van hibiscus. Minstens even mooi als de gin tonic en zeer verfrissend!

Garnaalkroketten verschijnen in verschillende gedaantes op de menukaart: als hapje, voorgerecht of als specialiteit met frietjes en een slaatje erbij. Toppers bij de hoofdgerechten zijn de “tongsjes” met slaatje en frietjes, klaargemaakt zoals het hoort: mooi goudbruin korstje en de filets komen gemakkelijk los van de graat. Of wat dacht je van de House Burger by Dierendonck? Speciaal voor Histoires d'O ontwikkeld door de bekende slager, uit 100 % Wagyu vlees met beenmerg en geïnfuseerd met Don Papa rum. Daarbij komen patatas bravas en een slaatje. Pure verwennerij voor fans van de betere hamburger.

Het attente personeel is zodanig enthousiast over hun samenwerking met Madam Bakster, dat je wel een stukje taart moet proeven. Madam Bakster pleziert jong en oud met haar 'guiltfree bakery'.

Praktische informatie

Contact?
Albert 1 Promenade – Zeedijk 53
Tel. 0471/45.48.80.
www.histoiresdo.be

Type?
Brasserie en cocktailbar

Openingsuren?
Variërend afhankelijk van het seizoen:

 • Januari: gesloten
 • Februari & september - december
  Donderdag & vrijdag (15–23u) en zaterdag & zondag (12–23u)
 • Maart - juni
  Woensdag & donderdag (15–23u) en vrijdag - zondag (12–23u)
 • Juli - augustus
  Tijdens de schoolvakanties gesloten op dinsdag. Maandag, woensdag & donderdag (15-23u) en vrijdag, zaterdag & zondag (12-23u)

Met de wagen?
Parking Kursaal 1 en 2 bevinden zich op 5 minuten wandelen van het restaurant.

Met het openbaar vervoer?
Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein, het restaurant bevindt zich op enkele minuten stappen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende-prijzen