Er zijn heel wat manieren om naar Oostende te komen. Zo kan je er vlot geraken met het openbaar vervoer, met de wagen of zelfs met het vliegtuig!

Met de wagen

E40: De E40 autosnelweg verbindt Brussel met Oostende. In een groot uur ben je met de auto of autocar van Brussel in Oostende.

E17: Vanuit Antwerpen neem je de E17, vervolgens de E40 richting Oostende.

Brugge: 25 km / 25 minuten
Gent: 65 km / 45 minuten
Kortrijk: 70 km / 50 minuten
Rijsel: 89 km / 50 minuten
Calais: 97 km / 60 minuten
Brussel: 120 km / 70 minuten
Parijs: 309 km / 3 uur

Met de trein

Het treinstation in het centrum van de stad ligt op wandelafstand van de zeedijk en de winkelstraten. Er is een rechtstreekse verbinding naar Kortrijk, Brussel en Antwerpen. Daarnaast is er ook een vlotte verbinding tussen Oostende en Rijsel. Zelfs Parijs is makkelijk bereikbaar via Brussel (Oostende - Brussel met IC trein / Brussel - Parijs met Thalys).

Klik hier voor de volledige dienstregeling en routeplanner.

Met de kusttram

De Kusttram is het ideale vervoermiddel om de kust te ontdekken vanop de eerste rij. De Kusttram brengt je snel, op een comfortabele en milieuvriendelijke manier overal heen. Je hebt geen last van files, parkeerproblemen en stress. De Kusttram is ook dé oplossing om op een voordelige en leuke manier attracties, evenementen en winkels vlot te bereiken.

In de zomer komt er elke 10 minuten een Kusttram langs. In de winter is dat elke 20 minuten en in het voor- en naseizoen, alsook tijdens de kerst- en krokusvakantie, elk kwartier. Met 68 haltes tussen De Panne en Knokke is er altijd wel eentje in de buurt. Aan een aantal haltes bevindt er zich een Lijnwinkel. Hier kan je terecht voor de aankoop of validering van je vervoerbewijs, maar ook voor bijkomende informatie. Daarnaast kan je ook je rit betalen via sms. 

Klik hier voor de volledige dienstregeling en routeplanner.

Met de autocar

Bij Verhoeven Busreizen Kust Express kan je een plaatje reserveren voor een dagtrip naar Oostende. 

Meer informatie vind je hier

Met BlaBlaBus

Op vrijdag, zaterdag en zondag is er 2 x daags een busverbinding tussen Lille en Oostende met tussenstop in Brugge.
Vanaf Oostende is dit telkens op zaterdag en zondag, eveneens met tussenstop in Brugge.

Klik hier voor de volledige dienstregeling en stopplaats in Oostende 

Met het vliegtuig

De Internationale Luchthaven Oostende-Brugge is gelegen op een paar minuten rijden van het stadscentrum en is in volle expansie. Naast charters kunnen hier ook privé-jets landen. 

Voor meer informatie:
Internationale Luchthaven Oostende-Brugge
Nieuwpoortsesteenweg 889
8400 Oostende
Tel: +32 (0) 59 55 12 11
E-mail: info@ostendairport.aero

Nieuw: plan Bereikbaar Oostende

Om ervoor te zorgen dat onze mooie stad leefbaar, bereikbaar en veilig blijft, gaat vanaf 8 juni 2023 een nieuw plan van kracht in het oude stadscentrum. Twee grote assen delen het historisch centrum in vier delen. Zo worden er 4 zones gecreëerd, die samen het stadscentrum vormen. In elk van die zones ligt de focus op een leefbare en bereikbare omgeving. Wie met de auto van de ene zone naar de andere zone wil kan dat via de Leopold II-laan, de Van Iseghemlaan, de Visserskaai of de Vindictivelaan. Door deze maatregelen vermijden we onnodig zoekverkeer én raakt iedereen sneller op zijn bestemming in het stadscentrum. 

Heb je meer vragen over dit nieuwe mobiliteitsplan? Neem dan een kijkje op de website van Stad Oostende.

Bereikbaar Oostende