Opgelet!

Vanaf zaterdag 25 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige bebouwde kom van Oostende. Meer lezen klik hier
Vanaf donderdag 06/08 tot en met woensdag 12/08 moet je je aanmelden als je naar het strand wil gaan in één van de drukste zones. Voor meer info, klik hier.
Menu

U bent hier

De zomerfestivals in Oostende

Ontdek hier de Oostendse zomerfestivals die je niet mag missen!

TAZ#19 (Theater aan Zee)

31/07 - 10/08
Leopoldpark & diverse locaties

Theater Aan Zee is een tiendaags theater- en muziekfestival. Het festival presenteert podiumkunst (theater, dans, performance) in een eigenzinnige combinatie met muziek, literatuur, fotografie en andere disciplines. TAZ kiest er uitdrukkelijk voor om de beginnende kunstenaar centraal te plaatsen, om het jonge werk, in al zijn diversiteit, optimale speelkansen te geven en zo zorgvuldig mogelijk te ondersteunen. Curator van deze editie is Lucas De Man.

Lees meer

Paulusfeesten 2019

12-18/08
Sint-Petrus- en -Paulusplein & Paulusplein

De Paulusfeesten zijn een stadsfeest voor jong en oud met een brede waaier aan muziek, straatanimatie, workshops, kunst en activiteiten voor kinderen.

Lees meer

North Sea Beer Festival 2019

23 - 25/08
Zeeheldenplein

Het North Sea Beer Festival verzamelt meer dan 30 brouwerijen en bierfirma's met zicht op zee op het Zeeheldenplein. Foodtrucks, verschillende optredens en enkele dj-sets maken dit sfeervol weekend compleet.

Lees meer

Filmfestival Oostende 2019

06-14/09
Kinepolis Oostende & diverse locaties

Niemand minder dan Lynn Van Royen is Master van deze editie van FFO. Met de focus op Vlaamse film, aandacht voor cinematografische pareltjes en onontdekte films biedt het festival een gevarieerd programma dat elke filmliefhebber kan bekoren!

Lees meer

Net dat beetje anders

Vuurwerkfestival 2019

08, 15, 21, 22, 29/07 & 05, 12, 15/08
Groot Strand (op 15/08: Strand Mariakerke)

Geen typisch festival waar je meteen aan denkt wanneer je het woord 'festival' hoort, maar het Vuurwerkfestival is een niet-te-missen zomertopper! Acht Belgische vuurwerkmakers strijden elke maandag voor de overwinning. Spetterend vuurwerk gegarandeerd!

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen