U bent hier

Zomer in Oostende: 4 kindvriendelijke evenementen

Het gat in de cultuur van je kinderen dichten? Daarvoor moet je in Oostende zijn, want ook deze zomer zijn er weer tal van kidsproof events voor kleine én grotere spruiten.

01

Zandsculpturenfestival 2019: Sand City Dreams

22/06 - 29/09
Groot Strand t.h.v. Westelijke Strekdam

Artiesten uit de hele wereld creëren deze zomer opnieuw een sprookjeswereld in zand. Dat spreekt sowieso tot de verbeelding van klein én groot! De reusachtige sculpturen van 2 tot 12 meter hoog zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. De 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, maakten een beeldengalerij van ruim 10.000 m² met niet minder dan 240 vrachtwagens speciaal aangevoerd zand. Moet er nog zand zijn?

Lees meer
02

Street Art in Oostende

Wil je eens echt aan kunst op kindermaat doen? Plan dan een culturele ontdekkingstocht door Oostende, want ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship de moeite waard! Zeker met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt het de allerleukste wandeling van ’t jaar! Wedden?

Download hier jouw gratis The Crystal Ship Kids Guide

Lees meer
03

Filmfestival Oostende 2019

06-14/09
Kinepolis Oostende

Van 6 tot en met 14 september kunnen filmfans opnieuw genieten van nationale en internationale premières, de hoogtepunten uit het voorbije jaar Vlaamse film en talent van eigen bodem. Op zondag 8 september is er speciaal voor gezinnen zelfs een heuse familiedag!

Lees meer
04

MetaRelax® Ostend Night Run

28/09
Start op de Zeedijk aan de Drie Gapers

Trek die sportschoentjes maar aan, want op zaterdag 28 september kan je deelnemen aan de vijfde editie van de MetaRelax® Ostend Night Run! De echte loopwedstrijd begint om 20 uur, maar vooraf kunnen de allerkleinsten om 19.00 uur het beste van zichzelf geven tijdens de Kids Run. De Kids Run is 700 m (geboortejaar 2013-2012-2011) of 1.000 m (geboortejaar 2010-2009-2008). Klaar? Let's go!

Lees meer

Oostende #kidsproof: gratis city guide

De zee met kinderen, heerlijk! Zandkastelen bouwen, om het eerst bij het water, zo veel te zien en nog meer te doen! Oostende is bijzonder kindvriendelijk. Ook als het slecht weer is of jullie even zand genoeg gezien hebben, is er in Oostende van alles te beleven op maat van de allerkleinsten.

  • 7 zekerheden in Oostende
  • Evenementen om je ogen uit te kijken
  • De echte toerist uithangen
  • Lekker smullen
  • ...

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen