Menu

U bent hier

Zomer in Oostende: 11 kindvriendelijke evenementen

Het gat in de cultuur van je kinderen dichten? Daarvoor moet je in Oostende zijn, want ook deze zomer zijn er weer tal van kidsproof events voor kleine én grotere spruiten.

01

Rikki aan Zee

09/06 - 01/09
Centrum

Om zijn 20ste verjaardag te vieren, is Rikki de hele zomer op vakantie in Oostende. Tijdens de gratis Rikki Zoektocht ga je in de deelnemende etalages op zoek naar allerlei verjaardagsspulletjes om van zijn feest een groot succes te maken. In juli zijn er ook verschillende voorlees- en knutselsessies in KAAP op de Zeedijk.

Lees meer
02

Zandsculpturenfestival 2019: Sand City Dreams

22/06 - 08/09
Groot Strand t.h.v. Westelijke Strekdam

Artiesten uit de hele wereld creëren deze zomer opnieuw een sprookjeswereld in zand. Dat spreekt sowieso tot de verbeelding van klein én groot! De reusachtige sculpturen van 2 tot 12 meter hoog zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. De 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, maakten een beeldengalerij van ruim 10.000 m² met niet minder dan 240 vrachtwagens speciaal aangevoerd zand. Moet er nog zand zijn?

Lees meer
03

Expo Fort Winokio

29/06 - 01/09
Fort Napoleon

De populairste kapitein van het land kaapt deze zomer Fort Napoleon voor zijn eerste doe-expo. Fort Napoleon wordt van 29 juni tot 1 september omgetoverd tot 'Fort Winokio'. Kapitein Winokio wil met deze expo niet alleen de kleinsten onder ons verwennen, de tentoonstelling zal ook boeiend zijn voor alle (groot)ouders. Het spreekt voor zich dat de Kapitein zélf ook regelmatig zal opduiken in zijn buitenverblijf in Oostende.

Lees meer
04

Oostende Koerse

Elke maandag in juli & augustus
Wellington Renbaan

Elke maandag in juli en augustus kan je de paardenrennen op de Wellington Renbaan live meemaken. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de paardenstallen en de paarden van heel dichtbij zien! De diverse rennen starten telkens vanaf 16.00 uur. Er is extra animatie voor kinderen. En de volwassenen? Die kunnen natuurlijk een gokje wagen.

Lees meer
05

Vuurwerkfestival Oostende

Elke maandag van 08/07 - 15/08
Groot Strand (op 15/08: Strand Mariakerke)

Ben je een vuurwerkliefhebber? Dan kan je op maandagavonden in juli en augustus op het Groot Strand genieten van shows van een uitzonderlijk hoog niveau. Vuurwerk is altijd magie, zeker in Oostende. De aah’s en de ooh’s zullen alweer in crescendo weerklinken tijdens het Vuurwerkfestival. Een professionele jury kiest de eerste, tweede en derde plaats, het publiek kiest een publiekswinnaar.

Lees meer
06

F.C. De Kampioenen in 3D aan Zee

03/07- 01/09
Kursaal Oostende

De intussen alom bekende 3D-expo dompelt je deze zomer onder in de wereld van F.C. De Kampioenen! De bezoeker is de ontbrekende schakel en wordt uitgenodigd om in de vele Kampioenen-decors te poseren en deel te nemen. Er komen heel wat fotomomenten en 3D-spelletjes. Markske en Fernand zorgen voor een rode draad doorheen de expo en om de zoveel dagen zullen de acteurs aanwezig zijn!

Lees meer
07

#o2runBeach

15/07 - 04/08
Sportstrand

Van 15 juli tot en met 4 augustus kan je het grootste mobiele pop-up pretpark in Europa bezoeken! Overwin de langste hindernisbaan ter wereld, leef je uit in het leukste sportieve pretpark en versla je vrienden op de ultieme o2run waar uitdaging en plezier gecombineerd worden op het strand!

Lees meer
08

Street Art in Oostende

Wil je eens echt aan kunst op kindermaat doen? Plan dan een culturele ontdekkingstocht door Oostende, want ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship de moeite waard! Zeker met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt het de allerleukste wandeling van ’t jaar! Wedden?

Download hier jouw gratis The Crystal Ship Kids Guide

Lees meer
09

TAZ#19 (Theater aan Zee)

31/07 - 10/08
Leopoldpark & diverse locaties

Theater Aan Zee, oftewel TAZ#2019, is een tiendaags zomers festival in Oostende met theater, muziek, expo, literatuur, debat en veel meer. Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven in het Familiepark. Je kan meezingen met kinderconcerten of genieten van de vele theatervoorstellingen in grote of kleine tentjes. Tussendoor kan je meedoen aan knutselworkshops.

Lees meer
10

Filmfestival Oostende 2019

06-14/09
Kinepolis Oostende

Van 6 tot en met 14 september kunnen filmfans opnieuw genieten van nationale en internationale premières, de hoogtepunten uit het voorbije jaar Vlaamse film en talent van eigen bodem. Op zondag 8 september is er speciaal voor gezinnen zelfs een heuse familiedag!

Lees meer
11

MetaRelax® Ostend Night Run

28/09
Start op de Zeedijk aan de Drie Gapers

Trek die sportschoentjes maar aan, want op zaterdag 28 september kan je deelnemen aan de vijfde editie van de MetaRelax® Ostend Night Run! De echte loopwedstrijd begint om 20 uur, maar vooraf kunnen de allerkleinsten om 19.00 uur het beste van zichzelf geven tijdens de Kids Run. De Kids Run is 700 m (geboortejaar 2013-2012-2011) of 1.000 m (geboortejaar 2010-2009-2008). Klaar? Let's go!

Lees meer

Oostende #kidsproof: gratis city guide

De zee met kinderen, heerlijk! Zandkastelen bouwen, om het eerst bij het water, zo veel te zien en nog meer te doen! Oostende is bijzonder kindvriendelijk. Ook als het slecht weer is of jullie even zand genoeg gezien hebben, is er in Oostende van alles te beleven op maat van de allerkleinsten.

  • 7 zekerheden in Oostende
  • Evenementen om je ogen uit te kijken
  • De echte toerist uithangen
  • Lekker smullen
  • ...

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen