Menu

U bent hier

Zomer in Oostende: 8 kindvriendelijke evenementen

Het gat in de cultuur van je kinderen dichten? Daarvoor moet je in Oostende zijn, want ook deze zomer zijn er weer tal van kidsproof events voor kleine én grotere spruiten.

01

Grote Kunst voor Kleine Kenners - Doe-expo

t.e.m. 16/09
Fort Napoleon

In ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ wordt het kinderboek van auteur Thaïs Vanderheyden vertaald in een uitdagende doe-expo waarin je op kindermaat kennismaakt met kunst. Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpop je je als bezoeker tot een echte speurneus, want één van de schilderijen werd gestolen! Ga op zoek naar aanwijzingen in het Fort en vind zo het schilderij terug!

TIP: er is ook een leuke zoektocht in de stad waarbij je in de etalages van deelnemende winkels op zoek gaat naar de dief van het gestolen schilderij. Haal je gratis zoektocht op bij Toerisme Oostende!

Lees meer
02

Zandsculpturenfestival - Disney Sand Magic

23/06 - 30/09
Groot Strand t.h.v. Westelijke Strekdam

Breng Disney en zand samen en je scoort gegarandeerd bij de allerkleinsten! Mickey Mouse viert dit jaar zijn 90ste verjaardag op het strand van Oostende. Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand met de meest geliefde en fantasierijke figuren van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel in de hoofdrollen. Dat spreekt sowieso tot de verbeelding van klein én groot! De 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, maken een beeldengalerij van ruim 10.000 m² met niet minder dan 240 vrachtwagens speciaal aangevoerd zand. Moet er nog zand zijn?

Lees meer
03

Zoektocht Rikki aan Zee

29/06 - 02/09
Winkelstraten

Rikki is op vakantie in Oostende. Samen met zijn vriendjes gaat hij spelen op het strand, maar onderweg is hij heel wat spulletjes verloren. Kan jij die vinden?

Tijdens de gratis zoektocht "Rikki aan Zee" ga je op zoek naar de spulletjes van Rikki in de etalages van deelnemende kinderwinkels. Haal je zoektocht op bij Toerisme Oostende en krijg een leuke verrassing wanneer je met de juiste antwoorden terugkeert!

Lees meer
04

Oostende Koerse

elke maandag in juli & augustus
Wellington Hippodroom

Bezoek je Oostende, dan moet je de Wellingtonrenbaan eens van dichtbij hebben gezien. In juli en augustus worden er galoprennen georganiseerd. Jockeys en paarden, sowieso een belevenis! Over deze bijzondere locatie kan je veel wilde verhalen vertellen. Ga ook op zoek naar het kroontje op het ronde, aparte paviljoen.

Lees meer
05

3D World Magic & Fun ... Doe eens goed gek !

07/07 - 02/09
Kursaal Oostende

Acteer in je favoriete 3D-decor of ontdek de nieuwste technologische attracties met het hele gezin of met een groep vrienden en kennissen. 3D World? Dat is magic en fun! Vergeet je fototoestel of smartphone niet!

Lees meer
06

Street Art in Oostende

Wil je eens echt aan kunst op kindermaat doen? Plan dan een culturele ontdekkingstocht door Oostende, want ook voor kinderen zijn de kunstwerken van The Crystal Ship de moeite waard! Zeker met 'The Crystal Ship Kids Guide' wordt het de allerleukste wandeling van ’t jaar! Wedden?

Download hier jouw gratis The Crystal Ship Kids Guide

Lees meer
07

FFO18 -FILMFESTIVAL OOSTENDE

07-15/09
Kinepolis Oostende

Van 7 tot en met 15 september kunnen filmfans opnieuw genieten van nationale en internationale premières, de hoogtepunten uit het voorbije jaar Vlaamse film en talent van eigen bodem. Ook voor kinderen zijn enkele parels die hen een onvergetelijke middag in de cinema zullen bezorgen!

Lees meer
08

MetaRelax® Ostend Night Run 2018

22/09
Start op de Zeedijk aan Kursaal Oostende

Trek die sportschoentjes maar aan, want op zaterdag 22 september kan je deelnemen aan de vierde editie van de MetaRelax® Ostend Night Run! De echte loopwedstrijd begint om 20 uur, maar vooraf kunnen de allerkleinsten om 19.00 uur het beste van zichzelf geven tijdens de Kids Run. De Kids Run is 700 m (geboortejaar 2012-2011-2010) of 1.000 m (geboortejaar 2009-2008-2007). Klaar? Let's go!

Lees meer

Oostende #kidsproof: gratis city guide

De zee met kinderen, heerlijk! Zandkastelen bouwen, om het eerst bij het water, zo veel te zien en nog meer te doen! Oostende is bijzonder kindvriendelijk. Ook als het slecht weer is of jullie even zand genoeg gezien hebben, is er in Oostende van alles te beleven op maat van de allerkleinsten.

  • 7 zekerheden in Oostende
  • Evenementen om je ogen uit te kijken
  • De echte toerist uithangen
  • Lekker smullen
  • ...

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen