Menu

U bent hier

Wittenonnenstraat

In de Wittenonnenstraat vind je heel wat echte Oostendse begrippen. Unieke winkels met een stevige – en soms zelfs turbulente - geschiedenis die alleen al daarvoor een bezoekje waard zijn.

Maar ook jonge en hippe zaken hebben zich een plaatsje toegeëigend.

Traditie meets trendy, dat is de Wittenonnenstraat.

Witte nonnenstraat

Heerlijk snuisteren

Een legendarische zaak met een naam als een klok is boekhandel Corman. De zaak werd gesticht in 1926 door Mathieu Corman, een gedreven communist die vocht in de Spaande burgeroorlog en bevriend raakte met schrijver Ernest Hemingway. In de jaren tachtig verhuisde de boekenwinkel van de Adolf Buylstraat naar de Wittenonnenstraat. Corman is een echte snuisterwinkel: tussen de stapels boeken vind je gegarandeerd een verborgen parel. Zowel in het Nederlands, Frans, Engels en zelfs Spaans en Duits. En een aankoop geeft recht op een bladwijzertje met een tekening van kunstenaar Felix Labisse en een dito kaft.

Van hoeden en kaas

Er zijn wel nog meer zaken met geschiedenis in de Wittenonnenstraat. Bij hoedenwinkel Jacqueloot kwam schilder Leon Spilliaert zijn hoeden kopen. De zaak – nog altijd in handen van dezelfde familie - bestaat ondertussen al meer dan 100 jaar en in al die jaren is het uitzicht van de winkel nagenoeg hetzelfde gebleven. Ook kaas Haspeslagh naast de deur is een gevestigde waarde. Van gerijpte kazen tot charcuterie… Voor fijnproevers! Bij Michelle kan je dan weer terecht voor op en top persoonlijk advies en een nieuwe outfit. 

Tussen de gevestigde waarden duiken ook nieuwe winkels op zoals Concept Store n°53, De Witte Zee, Cecil/Street One en de recentste aanwinst, World of Rascals. Tussen het shoppen door honger of dorst gekregen? In de Wittenonnenstraat vind je alles van ontbijt en koffiebars tot broodjes bij Boulangerie de le Mer, bagels bij Bagelsalon Sanseveria en zelfs afhaalmaaltijden bij Villa Borghese

 

Meer winkelstraten

Kapellestraat

Shoppingstraat met grote ketens

Christinastraat

Kleine en gezellige winkels

Adolf Buylstraat

Trendy ketens en boetieks

Wittenonnenstraat

Shoppen: echte Oostendse concepten

Belle Epoque

Shoppingwijk voor lokale ambachten

Shoppen op zondag

Shoppen op zondag

Niet vergeten: in Oostende zijn de winkels ook elke zondag open!

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen

Vertel het verder