Menu

U bent hier

Witte Nonnenstraat

In de Witte Nonnenstraat vind je heel wat echte Oostendse begrippen. Unieke winkels met een stevige – en soms zelfs turbulente - geschiedenis die alleen al daarvoor een bezoekje waard zijn. Maar ook jonge en hippe zaken hebben zich een plaatsje toegeëigend. Traditie meets trendy, dat is de Witte Nonnenstraat.

Witte Nonnenstraat

Heerlijk snuisteren

Een legendarische zaak met een naam als een klok is boekhandel Corman. De zaak werd gesticht in 1926 door Mathieu Corman, een gedreven communist die vocht in de Spaande burgeroorlog en bevriend raakte met schrijver Ernest Hemingway. In de jaren tachtig verhuisde de boekenwinkel van de Adolf Buylstraat naar de Witte Nonnenstraat. Corman is een echte snuisterwinkel: tussen de stapels boeken vind je gegarandeerd een verborgen parel. Zowel in het Nederlands, Frans, Engels en zelfs Spaans en Duits. En een aankoop geeft recht op een bladwijzertje met een tekening van kunstenaar Felix Labisse en een dito kaft.

Van hoeden en kaas

Er zijn wel nog meer zaken met geschiedenis in de Witte Nonnenstraat. Bij hoedenwinkel Jacqueloot kwam schilder Leon Spilliaert zijn hoeden kopen. De zaak – nog altijd in handen van dezelfde familie - bestaat ondertussen al meer dan 100 jaar en in al die jaren is het uitzicht van de winkel nagenoeg hetzelfde gebleven. Ook kaas Haspeslagh naast de deur is een gevestigde waarde. Van gerijpte kazen tot charcuterie… Voor fijnproevers!

Zwangere buiken

In de Belly Boutique – een nieuwe, hippe zaak opgericht door twee zussen– vinden moms-to-be niet alleen zwangerschaps- en borstvoedingskledij, maar ook kleertjes voor de nieuwe baby. Nog een goed bewaard geheim in de Witte Nonnenstraat is Domino. In deze supergezellige, Engelse tearoom kan je niet alleen heerlijke huisgemaakte taarten eten, maar ook naar hartenlust shoppen. Wie houdt van de Engelse en landelijke stijl, is hier aan het juiste adres.

Meer winkelstraten

Kapellestraat

Shoppingstraat met grote ketens

Christinastraat

Kleine en gezellige winkels

Adolf Buylstraat

Trendy ketens en boetieks

Witte Nonnenstraat

Shoppen: echte Oostendse concepten

Belle Epoque

Shoppingwijk voor lokale ambachten

Shoppen op zondag

Shoppen op zondag: In Oostende zijn alle winkels open op zondag

Niet vergeten: in Oostende zijn de winkels ook elke zondag open!

Lees meer

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder