Menu

U bent hier

Winterse tips van Rik Verheye

Heel Vlaanderen kent acteur Rik Verheye vooral als het personage Jay Vleugels in de succesreeks Callboys. Hij is straks ook te zien in de nieuwe serie ‘De bende van Jan de Lichte’ en deed ook van zich horen in Ella, Adem en De Kotmadam. Intussen verloor de geboren Knokkenaar zijn hart aan Oostende.

“Ik leerde de stad pas echt kennen tijdens Theater Aan Zee. Jaren geleden trok ik met Matteo Simoni, Stef Aerts en Bart Hollanders – de andere Callboys, zeg maar – tien dagen lang op ontdekkingstocht, tussen de theatervoorstellingen door. Oostende doet iets met me, ze bezorgt me inspiratie. Als acteur zou ik graag eens een reeks over de stad maken om dan op het Filmfestival in première te gaan, natuurlijk. De stad zit vol interessante mensen en persoonlijkheden. Neem nu bijvoorbeeld Lucy Loes. Volgens mij is ‘Mien zeekapiting’ het absolute Vlaamse lied.”

Oostende doet iets met me, ze bezorgt me inspiratie.

De tips van Rik Verheye:

Galerie BeauSite

"Vanuit deze kunstgalerij, bar en restaurant heb je een fenomenaal zicht op zee, vooral van op de eerste verdieping. Op de kaart pronken overheerlijke gerechten, die perfect worden begeleid dankzij enkele uitstekende wijnen. Bovendien is het in de lente en zomer zalig om weg te dromen op het ruime terras."

Lafayette

"Dit is gewoonweg hét muziekcafé van Oostende: een bruine kroeg met een fantastisch aanbod aan bieren, en groovy funk en soul op de achtergrond. Met een Karmeliet in de hand plof ik me graag neer op een krukje op het terras. Lekker hangen aan een omgedraaide vintage bierton, terwijl je ’s winters wordt verwarmd door een kacheltje. Gewoon, genieten van het leven."

Veerboot naar Oosteroever

"Wanneer de boot op een mistige, grijze dag uitvaart en je de stad achter je laat, waan je je even in een Scandinavische krimireeks. Het zware geronk van de motor, golven klotsen tegen de romp, krijsende meeuwen zoeven boven je hoofd. Fantastisch. Hier voel je het authentieke Oostende. Ik neem bovendien graag de fiets mee tijdens de overtocht."

Oosteroeversite en visserscafés

"Het zicht op Oostende van op Oosteroever is gewoonweg spectaculair. Maar ik geniet net zo goed van een wandeling langs de havengeul, de duinen of het langgerekte en ongerepte strand. Langs de Hendrik Baelskaai vind je nog enkele échte visserscafés. Dit is Oostende hardcore!"

Thermae Palace

"Dit hotel straalt royaliteit uit en is ontzettend fotogeniek. Mocht filmmaker Stanley Kubrick zijn ‘The Shining’ in België hebben opgenomen, dan was Thermae Palace zonder twijfel de hoofdlocatie. Ik verkies altijd een ruime kamer met terras op de eerste verdieping. Als ik terugkom van een avondje stappen, open ik het schuifraam wagenwijd, en na een deugddoende nacht is het heerlijk ontwaken met het geruis van de zee op de achtergrond. Wist je dat je in hun Brasserie Albert smakelijk kan eten? Vraag naar de lekkere garnaalkroketten, mét verse garnalen. Tegenwoordig een zeldzaamheid."

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen