9 redenen om deze winter in Oostende te beleven

Winter is coming! Zeggen mensen dat nog? Hoe verouderd die uitspraak al mag zijn, ons winters programma bruist opnieuw van de gezellige bezienswaardigheden. Kijk binnen in het Huis van de Kerstman, kom kerstshoppen en laat je cadeautjes gratis inpakken in onze inpakbar of verdwaal in een kerstboomdoolhof op het strand. Nagenieten van een gezellige dag doe je op de vernieuwde schaatspiste in het Leopoldpark. Haal dus die moonboots maar van de zolder, check even of de Sint niet vastzit in de schoorsteen en kom vooral genieten van het Winters Oostende.

Schaatsen op een echte vijver

Te midden van een gezellig verlicht Leopoldpark kan je als bezoeker schaatsen op de vijver omgeven door meer dan 50 houten chalets met typische kerstartikelen. De schaatspiste wordt dit jaar voor het eerst overdekt, zodat je je onder alle weersomstandigheden kunt uitleven op het ijs! 

Meer informatie

Op de foto bij de Kerstman

Altijd al eens willen weten hoe het huis van de Kerstman eruitziet? Dit najaar vind je zijn stulpje opnieuw aan het Oostendse Wapenplein. Het Huis van de Kerstman is bovendien de ideale spot voor jouw originele kerstfoto!  Het Huis van de Kerstman is tot Kerst geopend woensdag, zaterdag en zondag. Op die dagen kan je binnen wandelen in het huis en is er ook een echte Kerstman aanwezig.

Meer informatie

Kinderen vervelen zich geen seconde

De hele winterperiode zijn er tal van kinderzoektochten te beleven in de Stad aan Zee. Aan de hand van een leuke opdrachtenreeks ontdek je de stad op een vernieuwende manier. De kinderen leven zich uit met de zoektocht naar het juiste antwoord & jij geniet terwijl van de prachtigste Stad aan Zee.

Meer informatie

Kerstshoppen was nog nooit zo leuk

Tijdens het weekend van 17 en 18 december is Oostende the place to be om jouw kerstinkopen te doen. De gezellige winkelstraten baden in sfeer. Jouw shoppinguitje wordt extra speciaal dankzij de extra animatie en muzikale acts die door de winkelstraten trekken.

Meer informatie

Je kerstcadeaus worden gratis ingepakt

Alle kerstcadeaus gevonden? Dan moet je ze enkel nog mooi ingepakt onder de kerstboom krijgen. Gelukkig staan onze inpakspecialisten voor je klaar in de Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis. Ze pakken er gratis cadeautjes in, in exclusief Oostends cadeaupapier. Jij komt thuis, legt je cadeautjes onder de boom, en bent meteen klaar voor het kerstfeest!

Meer informatie

Verdwalen in een doolhof op het strand

Tijdens de kerstvakantie vormen 500 kerstbomen een mysterieus kerstboomdoolhof op het strand in Oostende-Mariakerke. Het doolhof is een plezier voor groot en klein. Na je ontsnappingstocht word je beloond met het mooiste uitzicht aller tijden: de Noordzee.

Meer informatie

Rondjes draaien in een magische kerstboom

Op het Wapenplein vind je de gezelligste kermisattractie van het land. Plezier verzekerd in deze bijzonder magische kerstboom! Een reusachtige, ronddraaiende boom brengt je meteen in hogere kerstsferen. Hoeveel rondjes durf jij aan?

Meer informatie

Een feestelijke afsluiter van 2022

Het eindejaarsvuurwerk is een echte Oostendse traditie. Duizenden mensen vieren elk jaar opnieuw de overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht van het betoverende vuurwerk met zicht op zee. Afspraak om middernacht op het Groot Strand naast Kursaal Oostende!

Meer informatie

Zet het nieuwe jaar in met een frisse duik

De Nieuwjaarsduik in Oostende is de jaarlijkse afspraak voor duizenden ‘ijsberen’. Gewapend met een flinke dosis lef en hier en daar een carnavalspruik, trotseren ze vrolijk het ijskoude zeewater. Durf jij deze uitdaging aan?

Meer informatie

Download het gratis Winterwandelplan

  • Handig kaartje
  • Overzicht winterevenementen
Lijsten