U bent hier

Wie is bang

CC De Grote Post - vr 6 dec 2019, vr 6 dec 2019
In 'Wie is bang' maakt een ouder wordend acteurskoppel de balans op van de liefde voor elkaar en voor het vak.

Terend op hun bekendheid wilden ze een paar seizoenen goed geld verdienen met Albee’s populaire repertoirestuk. Tot ze na een tijd door het hedendaagse circuit vergeten worden. Al hun werk flopt. Alleen deze scheldklassieker rond een drankzuchtig koppel intellectuelen blijft volle zalen trekken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in dezelfde rol.

 

Het enige wat wel verandert, zijn hun tegenspelers. Twee jongere acteurs houden het telkens even vol om daarna, net als hun voorgangers, met ruzie te verkassen. Er gaapt een kloof tussen generaties en geslachten, en een afgrond tussen voorliefde voor klassiekers en drang naar hedendaagsheid. Zijn klassiekers nodig of wereldvreemd? Is ons theater als kunstvorm wel universeel? En is toneelspelen in tijden van Netflix nog wel relevant?

 

Tom Lanoye schrijft ruim vijftien jaar na Mamma Medea opnieuw een schitterend stuk voor theaterkoppel Els Dottermans en Han Kerckhoffs, waarin hij de diversiteit binnen de theaterwereld bevraagt.

Data

vr 6 december 2019 om 20:00
vr 6 december 2019 om 20:00

Locatie

CC De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
Oostende 8400
Toon op kaart

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen