In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

U bent hier

Waarom kiezen voor haven Mercator Marina?

In de zomermaanden is het altijd heerlijk druk in Oostende. Wat als je jouw uitstap naar de zee nóg unieker kunt maken, door met de boot te komen? Groot of klein, iedereen is welkom in haven Mercator Marina. Ontdek hier een aantal redenen waarom je zeker voor de haven van Oostende moet kiezen als bestemming met jouw boot!

LIGGING    

De Mercator Marina ligt in het midden van het centrum van Oostende. Stap aan wal en je bevindt je meteen in de Kapellestraat, de grootste winkelstraat van Oostende. In de buurt zijn tal van parken en pleinen om van het groen te genieten of winkels waar je de benodigdheden voor een gezellige middag op de boot kunt kopen. De ultieme locatie voor een jachthaven dus!

GASTRONOMIE

Dankzij de goede ligging van Mercator Marina vind je ook enkele restaurants op wandelafstand van de haven. Klassieke Belgische keuken, eerder zuiderse toetsen of échte Noordzeevis proeven? Zet die smaakpapillen maar open!
Ontdek de leukste adresjes hier.

SHOPPING

Wie wil shoppen, moet in Oostende zijn! Het hele jaar door zijn de meeste winkels in de Stad aan Zee open op zondag. Naast de ongekende luxe van winkelen op zondag heeft Oostende nog meer shoppingtroeven. Zo zijn de winkelstraten in het centrum volledig autovrij. Oostende biedt voor elk wat wils: van de gekende ketens tot de exclusievere boetieks.
Alle info over shoppen in Oostende vind je hier.

FACILITEITEN

Sanitair: Haven Mercator Marina beschikt over nieuwe luxe sanitaire voorzieningen met douches, toiletten, een wasmachine en droogkast en een kinderververstafel. Deze voorzieningen zijn toegankelijk van de paasvakantie tot 15 oktober. In de winterperiode kan je ter hoogte van de Kapellebrug terecht voor douches en toiletten.

Elektriciteits- en watervoorziening: Op de pontons vind je recent vernieuwde elektriciteitsaansluitingen 220V – 16A (EG-stekker) en wateraansluiting.

Vuilbakken: Er staan containers om huishoudelijk vuil te deponeren (met codeslot) en een aparte container voor chemisch afval.

Fietsenstalling: Een afgesloten fietsenstalling (met codeslot) is ter beschikking van de klanten.

Wachtponton: Gelegen vlak voor de ingang van de Mercatorsluis (buitenkant van het ponton dat parallel ligt met de Churchillkaai). Het ponton mag slechts tijdelijk gebruikt worden tot de volgende inkomende schutting.

Shoppen op zondag

Komende topevenementen

Wil je jouw trip naar Oostende plannen rond een van de komende evenementen in de Stad aan Zee? Ontdek dan hier de komende toppers.

De Waanzinnige Boomhut - Doe-expo

Fort Napoleon

08/05/21 tot 29/08/21

Expo 'ONZE IJSLANDVISSERS'

Venetiaanse Gaanderijen

26/06/21 tot 07/11/21

Ook interesse in?

De zomer van Oostende

Ontdek ons programma voor de zomer

Oostende Bonsoir

Ontmoetingen bij valavond met gastvrouw Guinevere Claeys

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen