Opgelet!

Vanaf zaterdag 25 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige bebouwde kom van Oostende. Meer lezen klik hier
Vanaf donderdag 06/08 tot en met woensdag 12/08 moet je je aanmelden als je naar het strand wil gaan in één van de drukste zones. Voor meer info, klik hier.
Menu

U bent hier

Waarom je zeker moet meedoen met de MetaRelax® Ostend Night Run

Haal die loopschoenen uit de kast en begin alvast te trainen, want op zaterdag 22 september 2018 vindt de MetaRelax® Ostend Night Run plaats. De zon die ondergaat en een unieke setting bezorgen je gegarandeerd een runner's high

Unieke ervaring

In massa in de Ensorgalerij en de Sint-Petrus- en -Pauluskerk, door de Langestraat of de Japanse Tuin lopen… het doet iets met een mens. Zeker wanneer het begint te schemeren en de stad stilaan donker wordt. Focus op de eindmeet, gedreven door de stroom die het tempo bepaalt. Vaste ‘cheerleaders’ zijn de zonsondergang, het maanlicht en de vele lichtjes die rond het parcours sfeer zullen brengen. Deze run is een unieke ervaring voor de rasechte Oostendenaren en simpelweg iedereen met een zwak voor de zee.

Sam De Bruyn

Sam De Bruyn is ambassadeur van deze editie. Hij zorgt op 22 september voor de warming-up zodat alle lopers goed opgewarmd aan hun Night Run beginnen!

Sporten met de hele familie

Of jij nu een beginneling of een getrainde loper bent, dit sportevent is voor de hele familie. Je kiest uit een parcours van 21, 14 of 7 km en er is zelfs een Kids Run. Zo heeft niemand een excuus om niet deel te nemen. En vergeet niet: actief supporteren is ook een beetje sporten, hé.

Sportdorp

Voor de 4de keer organiseert de Europese Commissie de Europese Week van de Sport, een sensibiliseringsactie die nieuwe en bestaande initiatieven rond sport, bewegen en gezondheid verzamelt in een grote Europese promotiecampagne. Oostende geeft, met de MetaRelax® Ostend Night Run, voor de provincie West-Vlaanderen het startschot. Voor de kinderen wordt er onder het motto #Sportersbelevenmeer een heus SPORTDORP opgezet. Tussen 14.00 en 18.00 uur kunnen de kinderen aan de slag met diverse sportproeven (o.a. archery tag, handbal, aikido, speleobox, tafeltennis,…). Bij een volle ‘sportkaart’ krijgt elk kind (geboortejaar 2007 t.e.m. 2012) een leuk gadget en een gratis deelname aan de Kids Run!

Je steunt het goede doel

Jaarlijks schenkt Rotary Oostende Ter Streep de opbrengst van de MetaRelax® Ostend Night Run aan goede doelen en sociaal geëngageerde verenigingen. Met de editie 2018 wensen ze meer aandacht voor geestelijke gezondheidszorg via steun aan onder andere KOMEE vzw (doorbreekt het sociaal isolement van mensen met jongdementie) en TEJO vzw (biedt laagdrempelige therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar). Met dit als einddoel kan het niet anders dan dat je met een glimlach over de finish komt!

Praktisch

Wanneer
Zaterdag 22/09/2018 - 20.00 uur

Waar
De run start op de Zeedijk t.h.v. Kursaal Oostende.

Prijs
Tickets vanaf 10 euro

Afhalen borstnummers
Op zaterdag 22 september 2018 van 9.00 u tot 19.00 uur in de tent op de zeedijk ter hoogte van het Kursaal (Westhelling)

Kleedkamers, douches en bewaring sporttas
Stedelijk Zwembad - Koningin Astridlaan 1, Oostende (tot max. 23.00 uur)

Bevoorrading
Na 7 km is er bevoorrading met water. Bij 14 km en de aankomst wordt er ook sportdrank voorzien.

Website en tickets
www.ostendnightrun.be

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen