Draag altijd een mondmasker op drukke plaatsen.

Net zoals in de rest van het land, is het overal in Oostende verplicht om een mondmasker te dragen op drukke momenten, waarbij de afstand niet gegarandeerd is. De mondmaskerplicht bij drukte geldt voor iedereen vanaf 13 jaar die zich te voet verplaatst op het openbaar domein. Ook in alle openbare gebouwen, op de markt, in de recyclageparken, in gebedshuizen en op begraafplaatsen is het dragen van een mondmasker verplicht.

Een mondmasker is niet verplicht bij verplaatsingen met de auto, moto(r), fiets of step en ook niet als je intensief sport. Als je iets aan het eten of aan het drinken bent, hoef je geen mondmasker te dragen. Uiteraard moet je dan wel de nodige afstand houden van andere mensen.

Zeedijk en strand

Op de zeedijk is een mondmasker ook aangeraden bij drukte. Kom je om te wandelen? Wandel dan bij voorkeur op het strand i.p.v. op de zeedijk. Daar is ruimte genoeg voor iedereen om op een veilige afstand te wandelen.

Masker altijd op zak hebben

De bestaande algemene regels om een mondmasker te dragen in alle openbare gebouwen, ook buiten de binnenstad, blijven uiteraard gelden. Stad Oostende sluit zich aan bij de Nationale Veiligheidsraad en vraagt iedereen om altijd een masker bij te hebben wanneer je buiten gaat. Zo ben je steeds voorbereid op onverwachte situaties waarin de veilige afstand niet gegarandeerd kan worden.