Menu

U bent hier

Vintage & Design in Oostende

Wie houdt van vintage en design zit goed in Oostende. De stad pakt uit met een fijn aanbod dat aanzet tot een heus slenterparcours, voorzien van tal van pleisterplekken om even te verpozen en over je nieuwste droomaankoop te mijmeren.

01

Design Oostende Jansseune Interieur

Wat? Kleurrijke sokken van Missoni, zachtroze Arne Jacobsen-stoeltjes met koperpootjes, gummibeertjes met een laagje bladgoud, olijfolie van Pascale Naessens en die heerlijke douchecrèmes van Costes. Deze lifestyleshop grossiert in coup de foudres. Lien maakt er een erezaak van om net die spullen te zoeken die je nergens anders vindt. Musthave! Oude vliegtuigkarretjes die stewardessen jarenlang heen en weer zeulden, worden zorgvuldig opgeknapt en krijgen een nieuw leven als hippe bar op wielen, nachtkastje, keukenhulpje… Alles kan en alles mag. Designgeluk op maat.

Niet te missen! Design Oostende opende ook een gloednieuwe showroom in de Koninginnelaan. 

Lees meer
02

White Interiors

Wat? Vintagefanaten van over het hele land vinden vlotjes hun weg naar Mike. Dit is dan ook geen boetiek, maar een heus magazijn. Een walhalla gevuld met zowel Scandinavische meubelen als Belgische en Italiaanse topstukken uit de jaren 50 en 60. Het aanbod wisselt snel, geregeld eens binnen springen is dus de boodschap. Opgelet, het is bijzonder moeilijk om met lege handen terug huiswaarts te keren. Musthave! Soms is kiezen verliezen en bij Mike al helemaal. Elk stuk strijdt voor je aandacht en tijdens een bezoek word je honderdmaal verliefd. Houd die zakdoek alvast klaar!

Lees meer
03

Galerie Beau Site

Wat? In het majestueuze Galerie Beausite komen Food, Art en Design samen. Hier houden ze immers niet van half werk. Je kunt er dus een expo met dekselse karikaturen van grensverleggende Oostendenaars meepikken, een natje en droogje verorberen of verlekkerd staan turen naar de vintage meubel- en accessoirecollectie. En dat allemaal met zeezicht. Geen lawine van spullen, maar een zorgvuldig uitgezochte selectie die je leefruimte meteen meer schwung geeft. Musthave! Niet al te ver geparkeerd en op stap met mannen die van geen kleintje vervaard zijn, laad dan meteen de vintage Casala stoelen in.

Lees meer
04

Funky Vintage

Wat? Funky Vintage is goed voor 500m² retroplezier, tweedehands design uit de jaren ’50, ’60 en zelfs ’70. Van een herbekleedde vintage Togo over een Joe Colombo tot en met een tafel van Willy Van Der Meeren en alles wat zich daartussen bevindt. Vintagegeluk in overvloed dus. Musthave! Er pronkt nog exact één vintage teakstoeltje dat met geitenhuid werd overtrokken, snel zijn is de boodschap!

Lees meer
05

Maison Saints & Bullies

Wat? Maison Saints & Bullies trekt resoluut de lokale kaart. Hier geen ketengeweld dus maar kleine collecties, liefst in de buurt gemaakt. Er is het eigen merk, Saints & Bullies, dat de meest schattige retrokledij voorziet, maar er zijn net zo goed lederen handtassen uit Snaaskerke of juwelen uit Brugge. Klein en fijn! Musthave! Al wie gezegend is met jong geweld, valt als een blok voor de onschuldige retromode!

Lees meer
06

Design Oostende

In de showroom aan de Koninginnelaan 52 vind je originele topstukken en ontwerpen van jonge designers. Een uniek concept voor Vlaanderen waarbij vakmanschap en authenticiteit centraal staan. 

Lees meer
07

Maison d'Art

Maison d'Art home decoration is een interieur-, art en decoration boutique waar je in een gastvrije en warme sfeer inspiratie vindt voor de aankleding van je interieur. Exclusieve stukken, meubelen alsook lifestyle zoals juwelen en accessoires.

Lees meer
08

De Kringwinkel Kust

Als je af en toe naar tv-programma’s als ‘Rijker dan je Denkt’ kijkt, dan weet je dat er schatten op zolder liggen, en in dit geval ook wel vaker in de schappen van De Kringwinkel. Kom eens langs. Misschien vind je er wel de ontdekking van je leven?

Lees meer
09

BarbArt (by Barbara Gilbert)

Inspirerende en uitnodigende conceptstore met een eclectisch, verrassend aanbod van duurzame, originele en kwalitatieve mode- en interieurspullen, geschenkideeën én kunst, vaak met nieuw werk van opkomende kunstenaars.

Lees meer
10

Passion 4 Wood

Mike Vanbelleghem vertaalt zijn passie voor hout in een exclusief aanbod houten verlichting. Wie op zoek is naar meer sfeer, warmte en sprekend licht, moet hier beslist eens binnenstappen. Mike verdeelt naast eigen ontwerpen ook creaties van diverse designers en ontwerpt verlichting à la tête du client. 

Lees meer
11

Square50 Vintage Design and Art

Passie tot werkelijkheid gebracht in de sous-sol van deze woning gelegen in de Belle-Epoque wijk. Hier kan je terecht voor kunst, design en vintage. 

Lees meer

Help! Honger en dorst!

Wil je in je vintagetrip blijven en geheel in stijl een latte drinken of een garnaalkroketje verorberen? Rep je dan naar De Grote Post om in het grand café in een Collega’s interieur te vertoeven. Daarna nog een zilveren koffietje in Brasserie Du Parc om te eindigen in Histoires d’O met een gin & tonic. Santé!

Lafayette

Als Marvin Gaye nog zou leven, dan was Lafayette absoluut zijn favoriete café. De musicbar brengt soul en funky muziek tot leven in Oostende. Niet toevallig onder het goedkeurende oog van Marvin himself aan de muur.

Lees meer

Copador

Aperitieven doe je hier! In deze cosy bar geniet je van een geurige koffie, een lekker glas wijn of een pittige cocktail. In het weekend zorgen nationale DJ's voor eclectische muziek.

Lees meer

Komende topevenementen

James Ensor - Dromen van parelmoer

Mu.ZEE

12/05/18 tot 01/03/20

Liefde tussen de Lijnen

07/02/20 tot 09/02/20

De Waanzinnige Boomhut - Doe-expo

Fort Napoleon

15/02/20 tot 19/04/20

Carnaval in Oostende 2020

06/03/20 tot 08/03/20

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende-prijzen