Menu

U bent hier

Vintage & Design in Oostende

Wie houdt van vintage en design zit goed in Oostende. De stad pakt uit met een fijn aanbod dat aanzet tot een heus slenterparcours, voorzien van tal van pleisterplekken om even te verpozen en over je nieuwste droomaankoop te mijmeren.

01

Design Oostende Jansseune Interieur

Wat? Kleurrijke sokken van Missoni, zachtroze Arne Jacobsen-stoeltjes met koperpootjes, gummibeertjes met een laagje bladgoud, olijfolie van Pascale Naessens en die heerlijke douchecrèmes van Costes. Deze lifestyleshop grossiert in coup de foudres. Lien maakt er een erezaak van om net die spullen te zoeken die je nergens anders vindt. Musthave! Oude vliegtuigkarretjes die stewardessen jarenlang heen en weer zeulden, worden zorgvuldig opgeknapt en krijgen een nieuw leven als hippe bar op wielen, nachtkastje, keukenhulpje… Alles kan en alles mag. Designgeluk op maat.

Niet te missen! Design Oostende opende ook een gloednieuwe showroom in de Koninginnelaan. 

Lees meer
02

Galerie BeauSite

Wat? In het majestueuze Galerie Beausite komen Food, Art en Design samen. Hier houden ze immers niet van half werk. Je kunt er dus een expo met dekselse karikaturen van grensverleggende Oostendenaars meepikken, een natje en droogje verorberen of verlekkerd staan turen naar de vintage meubel- en accessoirecollectie. En dat allemaal met zeezicht. Geen lawine van spullen, maar een zorgvuldig uitgezochte selectie die je leefruimte meteen meer schwung geeft. Musthave! Niet al te ver geparkeerd en op stap met mannen die van geen kleintje vervaard zijn, laad dan meteen de vintage Casala stoelen in.

Lees meer
03

L'Alchimiste

Wat? De panterparaplubak gevuld met parasollen zet meteen de toon. Dit is niet zomaar een shop, dit is een heus vintageparadijs waar valse noten niet getolereerd worden. Welkom in een wereld gevuld met elegante seventies avondjurken, bontjes in alle maten en kleuren en Chanelmuiltjes waarmee je zo de dansvloer op kunt. Musthave! Toegegeven, de zomer komt er aan en dan heb je niet meteen een muts nodig, maar de berets die de Alchemistemannequins dragen, hebben een zekere je ne sais quoi waardoor ze zelfs bij een bikini niet misstaan.

Lees meer
04

White Interiors

Wat? Vintagefanaten van over het hele land vinden vlotjes hun weg naar Mike. Dit is dan ook geen boetiek, maar een heus magazijn. Een walhalla gevuld met zowel Scandinavische meubelen als Belgische en Italiaanse topstukken uit de jaren 50 en 60. Het aanbod wisselt snel, geregeld eens binnen springen is dus de boodschap. Opgelet, het is bijzonder moeilijk om met lege handen terug huiswaarts te keren. Musthave! Soms is kiezen verliezen en bij Mike al helemaal. Elk stuk strijdt voor je aandacht en tijdens een bezoek word je honderdmaal verliefd. Houd die zakdoek alvast klaar!

Lees meer
05

Entrepot Lafayette

Wat? De naam zegt het al, het Entrepot is …. een entrepot. Geen kille hangar, maar een warm pand dat tot de nok gevuld werd met vintagevondsten. En dat hoeft niet te verbazen als je weet dat soulcafé Lafayette en Entrepot dezelfde gepassioneerde eigenaar delen. Dwaal rond in een verzameling unieke stukken die allemaal van een spannend verhaal voorzien worden. Musthave! Een jonge Boudewijn die goedkeurend toekijkt, of een buste waarmee je furore maakt. Geschikt voor zowel huiskamers als hotels.

Lees meer
06

Funky Vintage

Wat? Funky Vintage is goed voor 500m² retroplezier, tweedehands design uit de jaren ’50, ’60 en zelfs ’70. Van een herbekleedde vintage Togo over een Joe Colombo tot en met een tafel van Willy Van Der Meeren en alles wat zich daartussen bevindt. Vintagegeluk in overvloed dus. Musthave! Er pronkt nog exact één vintage teakstoeltje dat met geitenhuid werd overtrokken, snel zijn is de boodschap!

Lees meer
07

Maison Saints & Bullies

Wat? Maison Saints & Bullies trekt resoluut de lokale kaart. Hier geen ketengeweld dus maar kleine collecties, liefst in de buurt gemaakt. Er is het eigen merk, Saints & Bullies, dat de meest schattige retrokledij voorziet, maar er zijn net zo goed lederen handtassen uit Snaaskerke of juwelen uit Brugge. Klein en fijn! Musthave! Al wie gezegend is met jong geweld, valt als een blok voor de onschuldige retromode!

Lees meer

Help! Honger en dorst!

Wil je in je vintagetrip blijven en geheel in stijl een latte drinken of een garnaalkroketje verorberen? Rep je dan naar De Grote Post om in het grand café in een Collega’s interieur te vertoeven. Daarna nog een zilveren koffietje in Brasserie Du Parc om te eindigen in Histoires d’O met een gin & tonic. Santé!

Komende topevenementen

Met Kunst aan Tafel

25/10 tot 15/04

MACCA - The Paul McCartney Story

Kursaal Oostende

vr 26 jan 2018

Huiskamerfestival Chambres d'O 2018

za 27 jan 2018, zo 28 jan 2018

Clouseau

Kursaal Oostende

za 27 jan 2018

Liefde tussen de Lijnen

Leopoldpark

vr 9 feb 2018, za 10 feb 2018, zo 11 feb 2018

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen