Updates ten gevolge van het coronavirus

Respecteer de maatregelen van de overheid tijdens je bezoek aan Oostende. Volg de regels en aanduidingen ter plaatse goed op voor een aangenaam en veilig bezoek.

Lees hier alle gevolgen van de maatregelen rond het coronavirus.

Menu

U bent hier

Veilig shoppen in Oostende

Sinds maandag 11 mei kan iedereen opnieuw terecht in alle Oostendse winkels. Om alles vlot en gezond te laten verlopen, vragen we iedereen om rekening te houden met een aantal belangrijke regels. Bij bepaalde handelszaken kan je ook nog steeds online terecht. Ontdek op deze pagina een handige lijst met alle Oostendse webshops.

WINKELS OPNIEUW OPEN: VEILIG SHOPPEN DOE JE ZO!

 1. Probeer vlot en efficiënt te winkelen, maar kom enkel als je echt niets nodig hebt. Op funshopping is het helaas nog even wachten.
 2. Houd overal voldoende afstand (1,5 meter). Zowel op straat, in de wachtrij als in de winkels zelf.
 3. Elke winkel heeft een maximaal aantal klanten dat tegelijk binnen mag. Even wachten kan er dus bij horen. Winkels hebben een duidelijk zichtbare wachtrij, met voldoende afstand tussen iedereen die aanschuift. Bedankt voor je geduld!
 4. In de belangrijkste winkel(wandel)straten in Oostende is er eenrichtingsverkeer voor voetgangers. Kijk goed naar de borden en de pijlen op de grond om te zien aan welke kant van de weg je mag lopen. Zo vermijden we dat mensen elkaar kruisen.
 5. Wanneer het te druk wordt in sommige winkelstraten, zal gevraagd worden om even te wachten voor je de straat in mag. Probeer daarom de piekmomenten te vermijden.
 6. Shopping stewards helpen in de winkelstraten om alles in goede banen te leiden. Volg hun aanwijzingen en tips op, zo houden we het voor iedereen veilig!
 7. Op openbare plaatsen zoals winkels en winkelstraten zijn mondmaskers aanbevolen. Bedankt om een masker te dragen als je er eentje hebt!
 8. Was of ontsmet regelmatig je handen. In sommige winkelstraten zijn daarvoor speciale sanitaire stations voorzien en ook heel veel handelaars bieden een pompje met een handgel aan.
 9. Betaal bij voorkeur met een bankkaart of met Payconiq, zo hoeft er geen contact te zijn tussen klanten en medewerkers van de winkel.
 10. Shop online bij je lokale handelaar! Of reserveer je privé-shopping tijd.

Geniet van privé shopping bij deze adresjes

Door de maatregelen ten gevolge van COVID-19 kunnen momenteel geen shoppingevenementen georganiseerd worden. Om je toch een unieke shoppingervaring te bieden in de Shoppingstad aan Zee, kan je bij een aantal deelnemende boetieks nu genieten van een privé shoppingsessie!

Oostendse webshops

TIP: Bij een aantal handelszaken kan je ook nog steeds online terecht. Deze Oostendse winkels hebben een webshop of gaan op een andere creatieve manier aan de slag om hun producten tot bij jou thuis te brengen:

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder