In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Veilig shoppen in Oostende

Om het shoppen in Oostende vlot en gezond te laten verlopen, vragen we iedereen om rekening te houden met een aantal belangrijke regels. Bij bepaalde handelszaken kan je ook steeds online terecht. Ontdek op deze pagina een handige lijst met alle Oostendse webshops.

VEILIG SHOPPEN DOE JE ZO!

 1. Probeer vlot en efficiënt te winkelen, maar kom enkel als je echt iets nodig hebt. 
 2. Houd overal voldoende afstand (1,5 meter). Zowel op straat, in de wachtrij als in de winkels zelf.
 3. Op openbare plaatsen zoals winkels zijn mondmaskers verplicht. In de winkelstraten zijn ze aangeraden bij drukte.
 4. Elke winkel heeft een maximaal aantal klanten dat tegelijk binnen mag. Even wachten kan er dus bij horen. Winkels hebben een duidelijk zichtbare wachtrij, met voldoende afstand tussen iedereen die aanschuift. Bedankt voor je geduld!
 5. In de belangrijkste winkel(wandel)straten in Oostende moeten voetgangers rechts aanhouden. Kijk goed naar de borden en de pijlen op de grond om te zien aan welke kant van de weg je mag lopen. Zo vermijden we dat mensen elkaar kruisen.
 6. Wanneer het te druk wordt in sommige winkelstraten, zal eenrichtingsverkeer ingevoerd worden. Probeer daarom de piekmomenten te vermijden.
 7. Shopping stewards helpen in de winkelstraten om alles in goede banen te leiden. Volg hun aanwijzingen en tips op, zo houden we het voor iedereen veilig!
 8. Was of ontsmet regelmatig je handen. In sommige winkelstraten zijn daarvoor speciale sanitaire stations voorzien en ook heel veel handelaars bieden een pompje met een handgel aan.
 9. Betaal bij voorkeur met een bankkaart of met Payconiq, zo hoeft er geen contact te zijn tussen klanten en medewerkers van de winkel.
 10. Shop online bij je lokale handelaar!

Oostendse webshops

TIP: Bij een aantal handelszaken kan je ook steeds online terecht. Deze Oostendse winkels hebben een webshop of gaan op een andere creatieve manier aan de slag om hun producten tot bij jou thuis te brengen:

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder