In Oostende is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke plaatsen en momenten. Klik hier voor meer uitleg.

Menu

U bent hier

Vegan restaurants in Oostende? Deze adresjes moet je proberen!

Tot voor kort kon je het aantal plekken waar je als vegan terecht kan in Oostende op één hand tellen, maar nu stijgt toch het aanbod van restaurants waar men – al dan niet op aanvraag – vegan gerechten of een vegan menu aanbiedt. Geertrui Cazaux blogt op The Bruges Vegan, maar heeft ook Oostendse roots. Ze komt dan ook vaak op bezoek in de badstad, op zoek naar plekjes waar je lekker vegan kan tafelen. Ze geeft je graag enkele tips.

1. Organic Vision

Organic Vision is sinds de lente van 2018 open, maar uitbaatster Larisa serveerde daarvoor al jarenlang plantaardige, macrobiotisch geïnspireerde gerechten in De Graankorrel. In Organic Vision kan je onder andere een vegan dagschotel krijgen en alle desserts en taarten zijn ook plantaardig én suikervrij. Gezond genieten in een rustgevend en modern decor, in het hart van de stad.

2. Sassy's

Sassy’s ligt aan de rand van de stad, in het rustige Stene, en is al jarenlang een gevestigde waarde voor wie graag vegan pizza of pasta eet. Je vindt er ook vegan gebak als muffins en taartjes. Liefhebbers van vintage meubeltjes voelen zich hier zeker thuis!

3. CultuurCafé De Grote Post

In CultuurCafé De Grote Post wordt ook gedacht aan mensen die diervrij willen eten. Een linzenschotel met worteltapenade en zoete aardappel of een gerecht met seitan, courgette en tomaat behoren tot de mogelijkheden.  

4. Belle de Jour

Ook bij Belle de Jour – in de gezellige Madridstraat – komen veganisten aan hun trekken. De kaart wisselt dagelijks, maar meestal staan er één of meer vegetarische gerechten op het suggestiemenu, die chef Jeremy ook graag vegan klaarmaakt, bv. een schotel met wilde paddenstoelen en linzen. Een seintje vooraf dat je vegan wil eten is wel handig.

5. Le Touquet

Brasserie Le Touquet is een meer familiegerichte brasserie op de dijk. Je kan er kleinere snacks als vegan croque monsieurs en madams eten, maar ook seitansteak met frietjes en vegan spaghetti bolognese. En ook vegan pannenkoeken!

6. Toi, Moi et La Mer

Toi, Moi et la Mer is een gastronomisch visrestaurant op de dijk, waar je op aanvraag een vegan menu kan krijgen. Een huisgemaakte linzenburger, carpaccio van rode biet en falafel behoren tot de vegan creaties van chef Christophe. Op voorhand reserveren is nodig.

7. La Vie

Bij La Vie op het vissersplein staan standaard geen vegan gerechten op de kaart, maar even melden dat je vegan bent en je krijgt een kaart waarop aangegeven staat welke gerechten aangepast kunnen worden. Als voorgerechtje maakt chef Joicy heerlijke papadums of vegan sushi rolls, en als hoofdgerecht kan je kiezen tussen een curry, kimchi ramen of tortillas met guacamole.

Geen enkel culinair verhaal missen?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe zaken, artikels lezen over Oostendse restaurants en culinair Oostende beter leren kennen? Volg Food'Oostende dan! 

Facebook: www.facebook.com/foodoostende

Instagram: www.instagram.com/foodoostende

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder